Зимата хвърлям филии хляб на балкона за птиците. Ако успее да открадне някоя ми я заравя под одеалото, разтрошавайки я стрателно.
Но най-гадния номер ми спретна вчера. Късно през нощта си лягам, уморено се гмурвам под одеалото. Когато усещам, че нещо ме убожда по лявото задник. Отпускайки се на дясното задник се повдигам и виждам ... пчела под мен. Точно в този момент усещам убождане и от дясно. Скачам зверски раздразнена и виждам двете полуживи пчели, с които Точка си е поиграла и след това е прибрала под оделото - да си ги има за игра за по-късно... Как е уцелила да ги сложи точно там, където ми е д-то не знам, но спах трудно, чешейки се. От двете страни

Друг кофти навик е на едната ми котка. За да ме събуди сутрин, не заради друго, а за да ги нахраня, се научи да отърква мокрия си нос в моя. В началото успяваше да ме вдигне, но после ми хареса много и само измрънквам и се обръщам на другата страна.
Тогава измисли следващия си ход, който действа безотказно. Дъвче ми косата. Както си спя, чувам мяскане и после усещам как някой ме скубе. Марта захапва няколко косъма, запчва да ги дъвче и дърпа, но това, което ме кара да стана е, че опитва да ги откъсне и глътне. А косата ми е дълга и няколко дълги косъма всеки ден едва ли ще й се отразят много добре.
Та така - или трябва да стана, за да престане, или трябва да започна да спя с нощна шапчица...