Dog.bg Форуми : Съвет за бързо хранещо се куче.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Съвет за бързо хранещо се куче. Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 27 November 2008 - 04:20 PM

Рот на година и половина не дъвче гранулите,а направо ги гълта.Дайте съвет как да се научи кучето да дъвче.Яде супер премиум храна.
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 November 2008 - 04:33 PM

http://dog.bg/forum/...pic,4414.0.html
User's Signature

#3 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 November 2008 - 04:37 PM

Съща Френ. Майка ми се опитва да я научи да дъвче с пиперка - функционира само при пиперките. Лакома работа.  :(
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#4 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 November 2008 - 05:21 PM

А ако се киснат гранулите? Да не са сухи, а направо на каша?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#5 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 November 2008 - 05:25 PM

Да, аз затова рядко давам сухи.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#6 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 27 November 2008 - 05:57 PM

Преди време, с ердейл терирерът ми( Киро) и аз спрях да давам гранули поради тази причина. започваше да яде от момента ,в който паничката беше в ръката ми, но вече достъпна за муцуната му, а докато я сложех долу, вече беше празна.
Или накиснати или никакви.

#7 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 05:59 PM

Мхм, и моя като беше малък лапаше като гъска и се задавяше.  :o Затова давах винаги с водичка. Вече е голям и злояд.  ;D
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 27 November 2008 - 06:03 PM

Направен е опит с намокрени непосредствено преди ядене.Водата е изпита ....и гранулите смукнати по същия начин.Идеята за речните камъни и широката тава е на ред. ;DБлагодаря за отзивчивостта.Ще пиша как се развиват нещата.
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 06:09 PM

Цитат

Направен е опит с намокрени непосредствено преди ядене.Водата е изпита ....и гранулите смукнати по същия начин.
Не такива, а на каша направени  ;)
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#10 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 06:13 PM

Кофтито е, че като се намокрят, им се прецаква dental care-a.  :(
Сетих се друго- на Роял Канин гранулата Адулт Лардж брийд е доста голяма, поради тази причина. Няма как да ги гълта като гъска...
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 06:31 PM

Цитат

Не всички имат такова. Освен това дълбоко ме съмнява ефективността на подобно ... нещо. Така, както всяка нова паста за зъби е по-добра от предишната, то така и храните трябва да добавят (уж) по нещо ново, за да върви търговията.
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   lolera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 06:39 PM

Цитат

Сетих се друго- на Роял Канин гранулата Адулт Лардж брийд е доста голяма, поради тази причина. Няма как да ги гълта като гъска...

Лошото е,че има как  ;D Моите и двете даже не ги и помирисват,за 15-20 секунди на всеки купата е празна.И аз съм се видял в чудо,к'во ли не пробвах....

#13 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 07:11 PM

Цитат

Цитат

Не всички имат такова. Освен това дълбоко ме съмнява ефективността на подобно ... нещо. Така, както всяка нова паста за зъби е по-добра от предишната, то така и храните трябва да добавят (уж) по нещо ново, за да върви търговията.
Не е хич ново :) .А ефект има, доказано е. Верно не при всички храни имат такова. Друг недостатък на намокрената, особено на каша гранула е засилване на риска от подуване на стомаха. Според мен гълтането на гранулата не е проблем. Именно зорът за дъвчене се използва като маркетингов трик.
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 07:17 PM

Цитат

Именно зорът за дъвчене се използва като маркетингов трик.
В това число и трика за дентал кер.  ;D

А не мислиш ли, че си е нездравословно? Не стига, че ядат сухи топчета, които увеличават обема си 3-4 пъти в стомаха, изсмуквайки невероятни количества вода. Ами ако влиза цялото това нещо и не сдъвкано?

Помниш ли какво са ни учили като деца? 32 зъба - 32 пъти дъвчеш  ;D
Не стига, че нарочихме кучетата, че  нямали нужда от разнообразна храна.
Ами остава и да ме убедиш и че да не дъвчат гранулите не е проблем.
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 07:28 PM

Ние сме примати и зъбите ни са пригодени за дъвкане, на кучетата не са. Като им даваме каши - дъвчат ли? А това за разнообразието, че е ненужно, не съм го казвал никога. Та по въпроса на гълтането и размера на гранулите - правени са проучвания за най-добро храносмилане в зависимост от размера на гранулата. В повечето случаи се предполага точно това, че ще се гълта цяла или раздробена на 1-2.
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 07:34 PM

Кашата е "вече сдъвкана", т.е. раздробена.
За разнообразието - не си го казвал ти, носи се като твърдение. Дори имаше момент, в който и аз го повтарях като папагал. После помислих и не ми хареса.

А изследванията на производителите на гранули, за техните собствени продукти също не ми харесват. ;)
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 07:49 PM

Цитат

За разнообразието - не си го казвал ти, носи се като твърдение. Дори имаше момент, в който и аз го повтарях като папагал. После помислих и не ми хареса.

Защо?
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 07:53 PM

Идеята ми е, че гълтането на гранулите на пречи на усвояването на храната. Храносмилателната система на кучето не се нуждае от кашеста храна, както е при нас. Неговия стомах е пригоден да смила едри парчета месо и други едри късове храни. Даването на течна храна на лакомо куче е свързана с повече рискове. Дори да се дава натурална храна, пак не трябва да е на каша, а на късове.
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 07:57 PM

Цитат

Цитат

Защо?

Защото мисля, че е търговски трик, набиване в главите ни, за да приемем храненето с гранули като нещо нормално.

Цитат

Даването на течна храна на лакомо куче е свързана с повече рискове.

За това си прав. Поне от информацията, която съм чела при превъртане на стопаха. Не е доказана връзка 100% с кашестата храна, но е присъствало като факт при голям брой от случаите.

А дали стомаха смила едри късове месо и топчета дехидратирано нещо - не знам дали е едно и също.
User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 08:01 PM

Буш, далеч съм от идеята да прокламирам гранулите, поне не в тази тема. Опитах се да обясня, защо не трябва да се мокрят гранулите и дали е проблем, че не са сдъвкани. Както и да предупредя да не се храни лакомо куче с течна храна. Май верно търсите скрита реклама зад всяко мое мнение. Аз като рекламирам не се крия  ;D
User's Signature

Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни