Dog.bg Форуми : Команда Легни

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Команда Легни Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   redhotsfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 June 2007 - 09:20 PM

Благодарение на Вас , приятели cheers .... И на клипчето.
User's Signature

Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2007 - 07:26 AM

Продължавай в същия дух. Кучето се обучава 5-10 минути на ден, но ВСЕКИ ДЕН

#43 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2007 - 09:41 AM

cheers Браво - виждаш ли - справяш се идеално. 1super

#44 Потребителят е офлайн   Rosica-D Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2007 - 11:42 PM

Здравейте,
имам швейцарски апенцелер зененхунд на 16 седмици. Взех кутрето на 8 седмици, нямам опит във възпитанието на кучета, но ходим на училище и така научавам полезни неща.
Доли/ кутрето, се научи без проблем да ляга по следния начин. Клякам, като левия крак изправям напред. Взимам в лявата си ръка бисквитка, от дясната ми страна е кучето. Давам команда легни, като в същото време давам и знак с дясна ръка/дланта на долу/. Подавам му бисквитката от лявата страна под крака да я подуши и я отдалечавам, така че кучето ляга доброволно под крака ми за да вземе бисквитката. Давам бисквитката и я хваля бурно.
След 5 пъти, тя вече знаеше какво означава вербалната и показна команда легни и лягаше с удоволствие, защото получаваше бисквитка и хвалене.
Същото може да се направи и като се седне с присвити колене и се дава бисквитка из под коленете.
По трудно беше с командата легни и остани на място. Сега я владее добре, аз я пробвам като започвам да ровя из джоба, шумоля и отварям пликче с бомбони пред носа й, ям без да й давам, дразня я и ако спечели, тоест остане на място, я награждавам със шкембе.
Да не забравя, винаги след като изпълни командата, казвам свободно.

#45 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2007 - 10:41 AM

Всъщност в повечето случаи и при мен се получава така - уча нещата малко не по стандарта. Когато хората ме питат, как съм я научила на това и онова се чудя, как да обясня всъщност моите методи на обучение. Има си стандарти, по които можеш да се водиш, но трябва да усетиш твоето куче що за "чешит" е, за да стане комуникацията по-лесна и достъпна и за двама ви. 1super

#46 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2007 - 11:01 AM

Цитат

Подавам му бисквитката от лявата страна под крака да я подуши и я отдалечавам, така че кучето ляга доброволно под крака ми за да вземе бисквитката. Давам бисквитката и я хваля бурно.

Да, това е един доста разпространен и добър метод за първоначалното обучение на тази команда.

#47 Потребителят е офлайн   Svetoslav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2007 - 06:18 PM

Браво, браво 1super

#48 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2008 - 01:09 AM

здравеите имам ротвайлерче и вече го научих на командите седни и редом,но с командата легни нещата не вървят тъйкато той е много лаком и веднага щом приближа лакомството пред муцунката му тои започва да дивее и да подскача.Искам да попитам сащо задалжително ли е командите да се отработват с повод
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#49 Потребителят е офлайн   Bella_Lora Икона

Публикувано: 03 July 2008 - 10:49 AM

Моето куче вече не е малко кутре!  ;D Знае доста команди. Седни дай лапа...и тем подобните не са му никакъв проблем.Но това легни е просто... :rolleyes: Моля ви искам да я науча, но незнам, проблем ли е че вече е на 3 години :'( Кажете моля ви.Помогнете ми  :sos:

#50 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2008 - 11:50 AM

не мога да твърдя,че сме научили перфектно командата "легни",защото я изпълнява на 6-ия път или ако му покажа с жест като махвам с ръка настрани,леко приведена. Трудна му е тази команда и доста време ми отне да стигна дори до това положение. Не съм ползвала каишката, а му изтеглях предните крака и когато застане в "легни" му казвах "браво легни!" и давах наградка. Но смятам,че с още упорит труд от моя страна - ще се справим! ;)
Има команди,които се научават направо за 5 мин., а за други отнема доста време.
Моя куч например още на 3 мес.(когато го взех) се научи да не посяга към купичката с храна докато не съм дала команда. И това стана толкова лесно и бързо..сякаш от самосебеси. Лошото е обаче,че това задържане го прави САМО за купичката,ако има храна на масата или върху някой шкаф,така ще направи маймуната,така ще ни издебне,че да си налапа "откритието",после знае че е виновен,гледа миловидно или се скрива.Но и това ще отмине..сигурна съм..все пак още е на 7 мес.

#51 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 July 2008 - 12:08 PM

Цитат

Трудна му е тази команда и доста време ми отне да стигна дори до това положение. Не съм ползвала каишката, а му изтеглях предните крака и когато застане в "легни" му казвах "браво легни!" и давах наградка.

Трудно е, защото този начин не дава никакъв резултат.
Или му поднеси лакомство под носа и го повлачи напред по пода, той следвайки го ще залегне, или натисни холката, или и двете.

#52 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2008 - 12:26 PM

добре де,Мил, как така "никакъв резултат",като той го прави?!?! Просто стана по-бавно.

а и ако види лакомството..забрави да ляга..той е ужасно лаком и по-скоро ще бъде нервен,че не му го давам или ще ме закача с лапата.

#53 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 July 2008 - 12:28 PM

Да го прави от шестия път е никакъв резултат, не се сърди  ;)
Всъщност и аз в началото опитвах така с Реджо. Просто не го схващат, не го разбират като действие, което трябва да изпълнят, а като някаква манипулация, която им правиш и на която те се оставят.

#54 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2008 - 12:29 PM

ооо,в никакъв случай не се сърдя! много неща съм прочела и прилагала именно от твоите постинги ;)

#55 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 01:53 PM

аз киара я научих да ляга,за съжаление го прави само когато има награда!пък и когато сме навънка(защото аз главно я обучавам в двора) имам чувството че не ме чува :rolleyes:

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни