Dog.bg Форуми : внос на куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

внос на куче Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 October 2005 - 06:22 PM

Благодаря много за полезната информация Vabank!
Аз също съм един горд член на Лабрадорското "семейство" и ги познавам добре - наистина са перфектни! r) Все пак на тях се дължи здравият ми палав лаб b) d)

#22 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2005 - 08:51 PM

Цитат

Ще си взимам шоколадов лаб от САЩ. Някой може ли да ми обясни долу-горе как става номера с документите и какви са изискванията, както и цените да се транспортира кученцето. Кучето е планирано да бъде родено началото на 2006 и около май месец да бъде в България. Искам просто малко предварителна информация, за да не ме излъжат в нещо.

ЕДИТ: забравих да спомена, че кучето ще бъде донесено от човек, а не изпратено по самолет! Моят приятел лично ще избере и оправи всичко, което е необходимо. Само че и той разбира колкото мен l)

ЗДР,моиат слу4аи е са6тииат,но за разлика от теб ,аз ве4е имам тсиалата нужна информатсииа и документи,за6тото в момента сам в Америка и ку4ето ми 6те баде транспортирано като ра4ен багаж,т.е. с 4овек на борда на самолета!
Питаи на ли4на по6та-6те ти обиасниа,не искам да пи6а тук,за6тото с една голиама 4аст от поднесената ти информатсииа не сам сагласна и определено НЕ Е виарна...а пак не ми се спори изли6но с ниакои!
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#23 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2005 - 09:45 PM

Цитат

Номерът с документите:
1. Има достатъчно време да бъде издадено родословието, така че - настоявайте пред развъдчика да се погрижи за издаването му. Става дума за т.нареченото АКС родословие, а не за развъдниковото - kennel pedigree.
2. Кученцето трябва да бъде ваксинирано срещу бяс и да му се извади здравен сертификат
3. С въпросните документи няма проблем да се изнесе и съответно внесе.
4. Що се отнася до цената, човекът, който ще ви го донесе, трябва да се осведоми в авиокомпанията, с която планира да пътува, а) дали изобщо допускат превоз на кученца като ръчен багаж (говорим за животно на 4-5 месеца от средно-едра порода все пак...) и ако допускат, то каква такса се заплаща. За всички компании е различно.
5. Много е вероятно при полет от САЩ да има прекачване в Лондон или Франкфурт. Компанията-превозвач трябва да осведоми съпровождащия човек (т.е. той трябва да попита...) колко време се чака и дали е необходимо през това време (ако е повече от 1-2-3 часа) кученцето да се остави на хотел и/или дали може да се предостави помещение, в което да го пуснат от клетката.
И на двете летища има специален хотел за животни, в който те остават, ако се чака по-продължително време - полетът САЩ-България е дълъг и е желателно животното да има възможност да се пораздвижи, да си свърши нуждите, да пийне вода, да хапне и т.н.
6. Другият важен елемент е развъдчикът да приучи лабрадорчето към транспортен контейнер, за да не започне то да врещи и да блъска като полудяло, когато го затворят в такъв.
---
Не знам какво да ви кажа за "излъгването". Съветът на Блейзи е добър: родословието да бъде прегледано в клуба, за да ви кажат става ли за нещо това куче или не. По принцип хората от Лабрадор-клуба са много добросъвестни и с удоволствие ще ви консултират; ще коментират в последствие и снимките на малкото, и т.н.

Нека само да уто4ниа ниакои не6та:
1.регламентат по издаване на родословие е стандартна протседура тук-НЕ развад4икат се занимава с това,а баде6тииат собственик;има си и строго регламентирано време за полу4аване на документите по по6тата,което е от 6 до 8 седмитси-не по-малко и не пове4е!Ако маиката и ба6тата на вапросното ку4е са регистрирани в саответен клуб-триабва и малкото да баде регистрирано!Има и строго регламентирана тсена за родословие-зависи какво 6те ре6и6 твоето баде6то ку4е да полу4и,т.е. от това колко генератсии назад 6те баде родословието,зависи и неговата тсена!Родословието се издава директно на името и ардеса на новииа собственик,т.е.НИАМА експортно такова.
2.Ваксината за биас тук е задалжителна и без да иа иска6-те иа поставиат,когато ваксинират ку4ето!
3.Здравнииат ВЕТ-сертификат се издава то4но едно деноно6тие преди полета--ина4е НИАМА да разре6ат ку4ето да патува!И една камара документи да има6-ку4ето НИАМА да баде транспортирано!
4.5.Разли4ните самолетни компании имат сравнително еднакви изискванииа и по отно6ение на тсената, и по отно6ение на транспортирането на ку4ета и други животни.Друг е вапросат,4е от ниаколко месетса имат нови изискванииа за размерите на клетката!Наи-уда4но е според мен да се патува с ПОЛСКИ авиолинии!...За самолетните компании важи следното(за ра4ен багаж):ако на борда има друго животно от са6тииа вид,т.е. друго ку4е-твоето НИАМА да го ка4ат!Т.е.--триабва доста по-рано от полета да се направи резерватсииа,за да си запази6 миасто за ку4ето един вид!...А ина4е вода или храна може6 да дава6 на ку4ето си и по време на самииа полет-не е проблем!
6.За приу4аването-не се притесниаваи--на малко хора им е известно,4е в Америка Е ЗАДАЛЖИТЕЛНО,когато животните са сами в ка6ти,да бадат затвариани в клетки-независимо колко 4аса ги ниама стопаните!Задалжително е да са в клетки и когато ги вози6 в кола...Таи 4е тук животните полу4ават закалка о6те от малки!...
За "излагването"-ами никои ниама да посмэ да те излаже,даже и да не провери6 в ниакои клуб!Санктсиите са жестоки,о6те пове4е,ако става вапрос за развадник!...А доколкото разбирам-не си купува6 ку4ето от обиава вав вестника!
Та така..
User's Signature

#24 Потребителят е офлайн   Megan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2005 - 10:04 PM

Здравейте!Имам и аз въпросче.Моята госпожица е на 3 мес. и 10 дни...на 20.10 ще ходим да и сложат последната 4 ваксина.Аз мислех че на третата т.е близо преди месец са и били и за бяс,но се оказа че тук не била задължителна...Мислехме края на този месец да се приберем към БГ ,но май няма как да стане,ако едно от условието е да има бита ваксина за бяс мин месец преди пътуването.Моля ви ,кажете ми какви други документи са необходими,като имате впредвид ,че ще сме с кола,не със самолет? r)
Благодаря

#25 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2005 - 10:55 PM

Меган, с кола е по-вероятно да не ви направят проблем или той да е разрешим с помощта на дребна банкнота. Стига да има сложен бяс и съответния ветеринарен сертификат за здравето.
---
tsveti, съгласна съм с 95% от твоето мнение b) , само ще уточня, че:
1. в САЩ кучето по принцип се получава с "регистрационен талон", който се попълва от собственика и се изпраща по пощата в АКС заедно с парите, а в замяна оттам връщат родословие.
2. За улесняване на процедурата може (и е разумно) чужденците да помолят развъдчика да попълни и изпрати талона, и да получи съответно родословието, в противен случай... е, сещаме се колко са пъргави пощенските услуги от БГ за през океана... А писмата у нас имат и вредния навик да се губят. В случая родословието може да се "поръча" още при регистрацията на кучилото в АКС, така че да има готово родословие, когато се взима кучето.
Така описаната процедура през развъдчика е прилагана вече няколко пъти без проблем при внасяни от САЩ в България кучета. За това и я препоръчах по-горе.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#26 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2005 - 03:13 AM

Цитат

Меган, с кола е по-вероятно да не ви направят проблем или той да е разрешим с помощта на дребна банкнота. Стига да има сложен бяс и съответния ветеринарен сертификат за здравето.
---
tsveti, съгласна съм с 95% от твоето мнение b) , само ще уточня, че:
1. в САЩ кучето по принцип се получава с "регистрационен талон", който се попълва от собственика и се изпраща по пощата в АКС заедно с парите, а в замяна оттам връщат родословие.
2. За улесняване на процедурата може (и е разумно) чужденците да помолят развъдчика да попълни и изпрати талона, и да получи съответно родословието, в противен случай... е, сещаме се колко са пъргави пощенските услуги от БГ за през океана... А писмата у нас имат и вредния навик да се губят. В случая родословието може да се "поръча" още при регистрацията на кучилото в АКС, така че да има готово родословие, когато се взима кучето.
Така описаната процедура през развъдчика е прилагана вече няколко пъти без проблем при внасяни от САЩ в България кучета. За това и я препоръчах по-горе.

Да,разбира се-сметнах за изли6но да направиа това допалнително доуто4нение по 1 то4ка!Така е-о6те пове4е,4е моми4ето каза,4е ку4ето 6те патува с неин прииател и вса6тност тои може да попални на неино име документите за родословието и да плати с "мани ордер"вав всиака една по6та в Америка!Тук,за разлика от БГ,по6тенските им услуги са перфектни!На бланката има посо4ен то4нииат адрес каде триабва да се изпрати-ако се посо4и,4е ку4ето НИАМА да баде кастрирано-от там изпра6тат и готова бланка на баде6тииа собственик за баде6тото поколение на вапросното ку4е...
По 2 то4ка-да,може,но това се прави,ако ку4ето 6те патува карго,т.е.-без придружител.
Сега мислиа,4е те сагласих 100%?! l)
Нали знае6-"не питаи старило,питаи патило"-аз сам от вторите!

Може само да допалниа и за микро4иповете-тук са задалжителни,но така или ина4е-eвропеиските ма6инки не ги 4етат,т.е. те са валидни само за Америка и саответно влизат в об6тата тсена на ку4ето(или котето).
User's Signature

#27 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2005 - 09:04 AM

На 100% b)
Родословието няма общо с пътуването, всъщност - просто е по-удобно да се направи, докато куче, придружител и т.н. е още в САЩ, където пощите и службите наистина са перфектни... че иначе тук с МЕСЕЦИ ще се чака родословието, може да изчезне, може да го смачкат, скъсат, повредят и т.н.
---
Препоръчвам родословие с 4 колена - 4 generations. Малко по-скъпо е от 3 колена, но е "стандартно" за повечето европейски страни. 5-те колена са малко прекалени - това вече е "информация за собственика" и клуба, а не толкова задължителен елемент. Нищо не пречи и 5-колянно да се издаде, де.
Но непременно трябва да е АКС, не клубно (примерно на Ню Йорк кенъл клуб) и не кенълско - т.е. на лист от развъдника.
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2005 - 07:19 PM

Аз пак да се вклиу4а: разликата в тсената между 4 и 5 генератсии е незна4ителна,таи 4е моиата препорака е-5,максималното!И понеже искам да сам то4на,6те тситирам об6тата сума за 5 генератсии родословие+регистратсииа в клуба: 240 USD-тази тсена е стандартна,без зна4ение от породата.
И о6те едно допалнение-вси4ки родословииа се издават от NY-там е тсентралнииат офис на федератсииата и в документите за попалване е посо4ен този адрес!Просто отбелиазва6 с x-4ета какво иска6,даже там има графа и за това дали иска6 регистатсииа в местнииа клуб(или наи-близкииа до твоиа адрес)и те автомати4но препра6тат на клуба саответната сума и регистрират ку4ето-от тебе се иска само да си плати6 и да си 4ака6 по6тенската пратка!Ако евентуално иска6 да си спести6 ниакои и друг долар-по-добре да не се поставиа микро4ип,таи като тои така и не функтсионира в Европа-а струва 40 долара.

И не6то страни4но-моиа прииателка има ниуф-а(споменавала сам за него ниаколко пати вав Форума),внесен е от Пол6а и е с родословие ...10 генератсии,представиате ли си?!
User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2005 - 08:23 PM

Отказах се от куче от САЩ, т.к. не знам на вас колко ви излиза, но с извинение, че споменавам цифри, на мен грубата ми сметка е $4000 от реномиран развъдник!!! Ест. не само кучето а всичко, ако някой се интересува ще кажа изумителните подробностите, с които се сблъсках, за да достигна тази така "смешна" за страната ни сумичка.
Но щастието ми е малко нагоре - Русия! Има 3 кучила в момента с проверени родители, много перспективни шоколадови кутрета и цена по малко от половината на тази, гореспоменатата. Аз съм почти сигурна, че нещо не е както трябва, но това ми казаха - това предавам!!! cl)

#30 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 23 October 2005 - 09:52 PM

Milla
цената е оправдана ако се спазват някои правила:

1. проучила си породата и стандарта й поне една-две години
2. знаеш какво искаш от кучетата си
3. още повече знаеш какво НЕ искаш от кучетата си
4. имаш ясна представа в съзнанието си как виждаш бъдещите си малки
5. ориентирала си се върху мъжко или женско куче ще градиш бъдещото развъждане
6. имаш програма въз основа на номер 5 за по-нанатъшно развъждане
7. с години си заделяла пари за закупуване на елитно вносно куче и си подбирала евентуалните родители на бъдещето кучило

имам и още за изброяване, но ако от сега от гарантирано реномиран развъдник ми кажат че има кучило, аз много внимателно ще обмисля дали да скоча с главата надолу. Има няколко кучета от които бих искала да имам бебета, има развъдници на които им е било пращано писмо с допитване без отговор, има развъдчици които не са отговорили....
цената в случая няма значение.
Закупуване на качествено куче е ... много трудно нещо...
не просто да пишеш на един развъдник и да се възмутиш на цените му))))

дано да ме разбереш r)
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#31 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2005 - 12:25 AM

Тези правила не ме вълнуват особено. Аз искам домашен любимец, който евентуално при добро развитие мога да водя на изложби и да стане татко (но не и мама)!!! Това е!

#32 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 24 October 2005 - 07:21 AM

Milla
Пет класа или изложбен екземпляр? Защото ако питаш един развъдник и веднага посочваш че искаш "домашен любимец" - надали ще ти предложат най-скъпите си кучета.
Както и да се развият нещата - успех ти желая:-)
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#33 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2005 - 07:39 AM

Milla, тук се получава едно доста... грозно разминаване на понятията.
ВЯРНО е, че за повечето породи тук в България това, което минава за пет-класа в чужбина, е шоу-класа тук и е напълно способно да спечели на изложби... но това не прави такива кучета истинска шоу-класа. Купувайки "пет", т.е. домашен любимец, трябва да си наясно, че ще имаш едно наистина красиво куче, което обаче НЯМА ДА ДОПРИНЕСЕ ЗА ПОРОДАТА, ако хукнеш да го развъждаш.
Тоест - амбицията да си вземеш мъжки "пет-класа" е леко несъвместима с идеята за развъждането...
--
Иначе, сериозно казано, посочените цени са си съвсем нормални. И за САЩ, и за Русия... Щатската цена скача и от транспортните разходи s) , а и стандартът на живот все пак е по-друг там; нормална цена за шоу-класа разпространена порода е от порядъка на 2000-2500 долара и това НЕ Е висока сума за нормалния американец. Суперските шоу-кученца тръгват от това число нагоре... s) Докато в Русия 1000-1500 долара струват шоу-кученца от по-редки породи, а от разпространените може да се намерят и за 500-600 долара. И превозът ти е да речем 200-300 евро...
Не съм в течение на лабрадорите и не знам струва ли си да се внася куче от САЩ ;) или е по-добре от Европата и Русия. Просто цитирам цифри от разни проучвания...
Примерно, голямо японско куче - американска акита - има смисъл да се внася САМО от САЩ или Канада, ако човек иска да купи "истинско"... при това и в Европа цените са високи, така че си струва да се спестява усърдно r) и да се дадат 3000-3500 долара за такова "чудо" и НЕ СИ струва да се дадат примерно 2000-2500 долара за пак такова от Унгария или Русия унгарците имат много силен по европейските мерки развъдник.
Басет, да речем, бих си внесла от Холандия или Испания. И тъй нататък: всяка порода си има "центрове", които не съвпадат с тези на другите породи.
---
Пак ще се повторя - цените, както мнозина от нас са установили, са скандални и трудно се побират в акъла на средностатистическия българин... но фактите подсказват, че за средностатистическия американец или французин примерно, те са що-годе нормални.
Почти същото е съотношението и у нас все пак. При средна заплата 300-400 лева едно породисто кученце струва 400-500 лв., т.е. заплата и половина.
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   sonja123 Икона

Публикувано: 12 January 2008 - 09:16 PM

az izkarah ot bulgaria kyce platix za malko rotwailerce 2.5 plus 1 kilo kafaz 35evro

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни