Dog.bg Форуми : Американски Стафордшир Териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (239 Страници) +
  • « Първа
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски Стафордшир Териер Говорилня

#1052 Потребителят е офлайн   д-р Светла Колева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 May 2009 - 10:15 PM

Ъф Тишовица...

Виждам, че Jordan се опитва да каже нещо, ама май е объркал темата и форума :ac_007:

#1053 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2009 - 08:32 AM

fireogi,ще пропиеш и ти кучето :ab_041: ...радвай ни по-често със снимки :da_005: !
А какво да кажа за Джорданчо :zz_231: ...неговата проява ми говори само едно,че редовно се чете нашата тема.Може пък да има и интересни неща тук,ние нямаме против да пише тук,но пък "лелята" като модератор в един друг форум редовно трие снимки на моите кучета...понеже не съм член на клуба и кучетата не са клубни :aa_002: .Тук всички пишем и в други форуми извън България,та в този ред на мисли да питам,някой забранявали ли са му да пише поради факта,че не е техен член !?На мен лично не...аз и моите кучета сме били посрещани винаги топло,без някой да ми обяснява небивалици.Такива прояви будят недоумение...а и са безмислени :cd_045: !
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#1054 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 May 2009 - 08:44 AM

Здравей Jay !
Единствения начин да си спокоен, че си вземаш наистина стаф, е да си вземеш куче, което си има редовно издадено родословие. Дали ще е от България или от чужбина - ти си решаваш. Знам, че човек като го хване мерака и понякога е готов на компромиси, но се опитай да се въздържаш от прибързани покупки.
Разгледай хубаво из нета, ако можеш виж и по изложбите, макар че за жалост, в БГ броя на стафовете в ринга е много малък. Не се задоволявай да видиш само майката и бащата - виж и кучетата, от които те произлизат.
Лично аз, когато си търсех куче , влязох във връзка с няколко човека, чиито женски кучета бях харесал, и ги разпитах дали ще заплождат скоро и с кои мъжкари. Има случаи когато малките от дадено кучило са ангажирана предварително или пък се раждат едва 1-2.
Желая ти успех !
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#1055 Guest_LucaB_*

• Група: Гости

Публикувано: 07 May 2009 - 06:13 PM

Показване на мнениетоbulldogmen, в May 7 2009, 06:32 AM, написа:

..... понеже не съм член на клуба и кучетата не са клубни :aa_002: .Тук всички пишем и в други форуми извън България,та в този ред на мисли да питам,някой забранявали ли са му да пише поради факта,че не е техен член !?На мен лично не...аз и моите кучета сме били посрещани винаги топло,без някой да ми обяснява небивалици.Такива прояви будят недоумение...а и са безмислени :cd_045: !

...о-о-о, я недей изпада в делириум :ac_007: ! Какво недоумение, какви безмислици- нима продължаваш да търсиш логика там, където няма разсъдък Качена снимка!? Качена снимка

Качена снимка

...и стига вече сме обръщали внимание на блудкавите, ограничени, изхабени, плоски и безсъдържателни заигравки!
Колкото по-нависоко летим , толкова по-малки изглеждаме на онези , които не са способни да летят Качена снимка

#1056 Потребителят е офлайн   byanka777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 07 May 2009 - 07:23 PM

А у меня новость :af_089: :af_089: :af_089: :af_089:
5 мая у нас родились малыши :zz_224: :zz_224: Янка стала мамой!!!
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка
Best Regards Irina!!!
Ukraine/Kiev

#1057 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2009 - 07:26 PM

Поздравяваме ви!!!
Да си ви живи и здрави!
:ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#1058 Guest_LucaB_*

Публикувано: 07 May 2009 - 08:06 PM

Показване на мнениетоbyanka777, в May 7 2009, 05:23 PM, написа:

А у меня новость :af_089: :af_089: :af_089: :af_089:
5 мая у нас родились малыши :zz_224: :zz_224: Янка стала мамой!!!
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

Качена снимка Поздравления!!!!!!!

#1059 Потребителят е офлайн   byanka777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2009 - 07:30 AM

Показване на мнениетоceasar, в May 7 2009, 08:26 PM, написа:

Поздравяваме ви!!!
Да си ви живи и здрави!
:ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025:

LucaB
СПАСИБО ВАМ БОЛЬШОЕ!!!!! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка
Best Regards Irina!!!
Ukraine/Kiev

#1060 Guest_LucaB_*

Публикувано: 08 May 2009 - 11:19 AM

...и въпреки че, както вече написах- не би следвало да обръщаме внимание на блудкавите, ограничени, изхабени, плоски и безсъдържателни заигравки- в лиричната ми душа сякаш крещят мъдрите слова на две големи личности, тези на Аристо и Гьоте: с годините човек губи всичко- младост, здраве, честолюбиви пориви - само глупостта никога не напуска хората :ac_007: и няма нищо по-опасно от глупака, който се опитва да играе ролята на умен Качена снимка :cb_034: !

#1061 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2009 - 11:38 AM

Както е казъл старият и мъдър моряк: "Спокойно моряци, вода има за всички салаги. Корабът потъва бавно, но славно!"
User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#1062 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2009 - 12:00 PM

Хайде аз да отговоря.

FCI развъдници за породата по азбучен ред, всеки сам си преценява за останалото:
Angel's staff, Pelia staff (не съм сигурна така ли се изписва и действа ли развъдника), Strong Staff, Valdy Mor (дори мисля имат бебета в момента или очакват скоро).
Другите два, които са ми известни са със спрени права...да ги пиша ли?
Би трябвало в скоро време да има още един нов развъдник, но дали вече е регистриран или сега ще се регистрира, не мога да кажа, а и няма все още официална информация за него, тъй че собственика му ще се похвали като му дойде времето.
Ако изпускам нещо, надявам се някой да ме допълни!

Координати и телефони много лесно ще откриеш в гугъл пускайки серч за името на развъдника.

Контакти с клуба - от сайта на клуба:
Sofia, 1000
пл. "Славейков" 11
tel.: +359 2 9867211
fax.: +359 2 9867242

email.: amstaff@abv.bg
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#1063 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2009 - 01:38 PM

Показване на мнениетоTORMENTOR, в May 8 2009, 02:03 PM, написа:

Показване на мнениетоfireogi, в May 8 2009, 11:00 AM, написа:

Хайде аз да отговоря.

................................................................................
................................................................................

Да те питам драга, кой ти каза тия работи и най-вече къде ги видя черно на бяло
написани тез прословути напоследък "спрени права"? Айде молим, само без глупости...

Ами драги аз така или иначе не казах кого визирам, защо се сърдиш?!

Отделно в нецитираното имаше едно изречение: Ако изпускам нещо, надявам се някой да ме допълни!...
та ето тука беше разковничето, да допълниш ако сметнеш за добре, но пък виждам, друго беше по-важно :)

Бих искала не анонимно и не от позицията на юзъра, а от собствено име да кажа нещо: не ме бъркайте в интриги - казвала съм и съм показвала своето мнение по редица от въпросите. За мен са важни породата, запазването/развитието й и свободата на личното ми мнение в какъвто ред искате подредени трите. Съответно ако никой не ме закача по трите теми съм мирна и добра с всички, тъй че точно при мене не търсете интриги.

Подозирам защо и "драгия" ми и ЛукаБ отговориха по този начин на въпросния потребител, но тъй като нито те нито аз сме модератори и администратори и нямаме представа, кои се крие зад въпроса ще ви кажа, че нямаме право да отказваме достъп до информация на никого! Поста ми беше достатъчно безпристрастен за да започвате крамоли с мен!
Дори въпроса да е поставен от човек наясно с отговора му, вярвайте ми много, които четат и не смеят да попитат също ще се информират и вместо да се сърдите допълнете моя пост!

Поздрави Огняна Иванова
User's Signature

#1064 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2009 - 01:51 PM

Показване на мнениетоfireogi, в May 8 2009, 12:38 PM, написа:

Ами драги аз така или иначе не казах кого визирам, защо се сърдиш?!

Отделно в нецитираното имаше едно изречение: Ако изпускам нещо, надявам се някой да ме допълни!...
та ето тука беше разковничето, да допълниш ако сметнеш за добре, но пък виждам, друго беше по-важно :)

Бих искала не анонимно и не от позицията на юзъра, а от собствено име да кажа нещо: не ме бъркайте в интриги - казвала съм и съм показвала своето мнение по редица от въпросите. За мен са важни породата, запазването й и свободата на личното ми мнение в какъвто ред искате подредени трите. Съответно ако никой не ме закача по трите теми съм мирна и добра с всички, тъй че точно при мене не търсете интриги.

Подозирам защо и "драгия" ми и ЛукаБ отговориха по този начин на въпросния потребител, но тъй като нито те нито аз сме модератори и администратори и нямаме представа, кои се крие зад въпроса ще ви кажа, че нямаме право да отказваме достъп до информация на никого! Поста ми беше достатъчно безпристрастен за да започвате крамоли с мен!
Дори въпроса да е поставен от човек наясно с отговора му, вярвайте ми много, които четат и не смеят да попитат също ще се информират и вместо да се сърдите допълнете моя пост!

Поздрави Огняна Иванова

Не се сърдя на никого, най-малко на теб!

Дразня се обаче от раздуването на слухове и
невярна информация. До момента личо АЗ не съм
бил уведомен по надлежния ред описан в Устава на
БККАСТ за каквото и да било решение или наказание!
User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#1065 Потребителят е офлайн   д-р Светла Колева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2009 - 02:20 PM

Хайде аз да отговоря.

FCI развъдници за породата по азбучен ред, всеки сам си преценява за останалото:
Angel's staff, Pelia staff (не съм сигурна така ли се изписва и действа ли развъдника), Strong Staff, Valdy Mor (дори мисля имат бебета в момента или очакват скоро).
.................

Не знам коя си, но мооооля те, не говори за неща, от които си нямаш понятие !
Ти явно не си наясно нито с историята, нито с развитието, нито с настоящето състояние на породата у нас !!!
АМАН от подучени спамери тук ! Качена снимка

P.S. Не мислите ли, че откакто заговорихме за "чичо" и "леля" мнооого голям "интерес" тук, а ? :wc_055:

#1066 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2009 - 02:36 PM

Показване на мнениетод-р Светла Колева, в May 8 2009, 03:20 PM, написа:

Хайде аз да отговоря.

.................

Не знам коя си, но мооооля те, не говори за неща, от които си нямаш понятие !
Ти явно не си наясно нито с историята, нито с развитието, нито с настоящето състояние на породата у нас !!!
АМАН от подучени спамери тук ! Качена снимка

P.S. Не мислите ли, че откакто заговорихме за "чичо" и "леля" мнооого голям "интерес" тук, а ? :wc_055:

Драга госпожо, никак не ми се зачепква с вас, но първо с какво право ме наричате спамер?!
Второ знаете ли коя съм аз и в какви отношения съм с клуба за да ми правите подобни намеци: Качена снимка ?!

И много ви моля, ако нямате възможност да напишете нещо градивно и конструктивно по отношение на личността ми (а едва ли бихте могли, не ме познавате както сама се изразихте), спестете ми отговори си!
User's Signature

#1067 Потребителят е офлайн   El_Sendador Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 08 May 2009 - 03:03 PM

Сори за офтопика , но намирам огромни разлики в стандарта на породата в два различни сайта :

вис. холка: мъжки 45,7-48,2 ш , женска 43,2-45,7 см;
тегло: мъжки 12,5-17 кг, женска 11-15,5 кг

На височина Американският Стафордширски Териер е около 43 48 см, а теглото му е около 18 кг.34

#1068 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2009 - 03:20 PM

Къде го това? Това за килограмите не е вярно.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#1069 Потребителят е офлайн   El_Sendador Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 May 2009 - 03:49 PM

Показване на мнениетоbulldogmen, в May 8 2009, 04:20 PM, написа:

Къде го това? Това за килограмите не е вярно.

Именно затова питам . Колко е в оригиналния стандарт ?

#1070 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2009 - 03:56 PM

FCI -Standard N° 286 / 01.12.1997/ GB

AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIER

ORIGIN : U.S.A.

DATE OF PUBLICATION OF THE VALID ORIGINAL STANDARD : 03.09.1996.

FCI CLASSIFICATION : Group 3 Terriers.
Section 3 Bull type Terriers.
Without working trial.

GENERAL APPEARANCE : The Staffordshire Terrier should give the impression of great strength for his size; a well put together dog, muscular, but agile and graceful, keenly alive to his surroundings. He should be stocky, not long-legged or racy in outline. His courage is proverbial.

HEAD : Medium length, deep through.

CRANIAL REGION :
Skull : broad.
Stop : Distinct.

FACIAL REGION :
Nose : Definitely black.
Muzzle : Medium length, rounded on upper side to fall away abruptly below the eyes.
Lips : Close and even ; no looseness.
Jaws/Teeth : Well defined. Under jaw strong and to have biting power. Upper teeth to meet tightly outside lower teeth in front.
Cheeks : Very pronounced cheek muscles.
Eyes : Dark, round, low down in skull, set far apart. No pink eyelids.
Ears : Set high. Cropped or uncropped, the latter preferred. Uncropped ears should be short and held rose or half prick. Full drop to be penalized.

NECK : Heavy, slightly arched, tapering from shoulders to back of skull. No looseness of skin. Medium length.

BODY :
Topline : Back fairly short. Slight sloping from withers to rump with gentle short slope at rump to base of tail.
Loins : Slightly tucked.
Chest : Deep and broad. Well sprung ribs; close together, deep in rear.

TAIL : Short in comparison to size, low set, tapering to fine point; not curled or carried over back. Not docked.

LIMBS :

FOREQUARTERS : Front legs straight, with large bones. Set rather wide apart to permit chest development.
Shoulders : Strong and muscular, with blades wide and sloping. Pastern : Upright.

HINDQUARTERS : Well muscled.
Hocks : Let down, turning neither in nor out.

FEET : Of moderate size, well arched and compact.

GAIT / MOVEMENT : Springy but without roll or pace.

COAT

HAIR : Short, close, stiff to the touch, glossy.

COLOUR : Any colour, solid, particolour, or patched is permissible; but more than 80% white, black and tan, and liver not to be encouraged.

SIZE : Height and weight should be in proportion. A height of about eighteen to nineteen inches (46 48 cm) at the shoulder for the male and seventeen to eighteen inches (43 46 cm) for the female to be considered preferable.

FAULTS : Any departure from the foregoing points should be considered a fault and the seriousness with which the fault should be regarded should be in exact proportion to its degree.
Dudley nose.
Undershot or overshot mouth.
Light eyes.
Pink eyelids.
Tail too long or badly carried.

Any dog clearly showing physical or behavioural abnormalities shall be disqualified.

N.B. : Male animals should have two apparently normal testicles fully descended into the scrotum.
User's Signature

Качена снимка

#1071 Потребителят е офлайн   El_Sendador Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 May 2009 - 04:10 PM

Тегло обаче не виждам !!!

• (239 Страници) +
  • « Първа
  • 52
  • 53
  • 54