Цитат
На 28.09 прави 4 месеца!Не мога да кажа че прави много бели вътре но искам някак да я приуча да застава край вратата когато има нужда да я пусна вън!Понякога когато имам работа не я забелязвам когато души наоколо и естествено става белята!

Преди имахме коли и то някак си само се научи да сяда до вратата и да чака-така знаех че сега е момента.......Но тази порода е малко по-вироглава

Затова питам ако някой им е намерил слабото място:) да вика

Най- познатото: вътре- дебнете и наказване, вън- пооштряване с награда. Без глупостите да го учите да си ходи в негово си ъгълче, на парцалче, вестниче, като постепенно те се отдалечават навън- няма да стане. Най- ефикасно е с дебнене, според мен това е най- добрият, но най- сложният начин. Но по принцип да искате от 4- месечно бебе да ходи по нужда навън не е много оправдано. Няма как да стане просто, особено ако яде по 5-6 пъти на ден, разходка след всяко ядене е много трудно на тази възраст, особено ако работите или сте ангажирани с друго, което отнема време. По- скоро май ще се маложи да потърпите още 1-2 месеца бели вътре, докато междувременно намерите подходящ начин да ги спрете и постепенно те ще намаляват, докато изчезнат. А и не знам до колко е вярно, това което ще кажа, но мисля че мъжкото куче като расте и съзрява има все по- голямо желание да си върши нуждите навън, за да се бори с конкуренцията на други мъжкари, докато мястото, където пребивава пердимно- дали ще е двор или апартамент, си е отдавна завоювана негова територия, т.е. предпочита да ходи навън, за да покаже присъствието си и е сколен да се стиска, само и само да покаже на другите, че и той е там, че и той иска дървото, колчето, стълба, крана, улука и т.н. :) . Поне аз съм забелязал така с нашето куче. В момента аз работя, брат ми от скоро също и кучето се стиска от 7:30 сутринта до 5:30, като междувременно баба ми го храни, без да го изкарва. Като се върна и го разхождам е с неутолимо желание да покаже кой е шефа наоколо :) Така че търпение и внимание и ще се получи, Аз утре напускам работа и обещавам да не му се налага на кучето ми да се стиска вече толкова време :)