Американски Стафордшир Териер Говорилня
Публикувано: 03 February 2009 - 04:06 PM
Публикувано: 03 February 2009 - 08:10 PM
Публикувано: 03 February 2009 - 08:47 PM
Такова ограничение има в скандинавските страни, Германия, мисля в Холандия и Белгия,
Чехия и още няколко "баш европейски" старани, между които е и България. Световните сили
при Ам Стафа като Сърбите и Хърватите, обаче купират и хич не им дреме. Руснаци и Румънци
също не подържат общоевропейското схващане по-повод на некупирането. Аз също мисля, че
"ние не трябва да сме по-набожни от Римския папа" и да вземаме прибързани решения по-този
проблем, но все пак такова е решението на националния клуб в нашата мила и родна страна!
Твърде много ограничения, изследвания, тестове и какво ли още не се налагат напоследък... :(
Публикувано: 03 February 2009 - 08:58 PM
А пък на свой ред ще кажа, ами хубаво ама Испанци, Португалци, Италиянци
и те ли нямат закони? От кога са членки на Евросъюза и пак купират уши хората?
Публикувано: 03 February 2009 - 09:00 PM
Цитат
Такова ограничение има в скандинавските страни, Германия, мисля в Холандия и Белгия,
Чехия и още няколко "баш европейски" старани, между които е и България. Световните сили
при Ам Стафа като Сърбите и Хърватите, обаче купират и хич не им дреме. Руснаци и Румънци
също не подържат общоевропейското схващане по-повод на некупирането. Аз също мисля, че
"ние не трябва да сме по-набожни от Римския папа" и да вземаме прибързани решения по-този
проблем, но все пак такова е решението на националния клуб в нашата мила и родна страна!
Твърде много ограничения, изследвания, тестове и какво ли още не се налагат напоследък... :(
Това за некупирането, не е наложено от Националният Клуб, а от БРФК, която пък се съобразява с изискванията на МФК!
....ами така е, много ограничения ни се налагат в последните години, с някои съм съгласна, с други не, но това е положението- ЧЛЕНСТВОТО Е ДОБРОВОЛЕН АКТ, никой не ни задължава ;), ако не ни устройва, никой и не ни задържа :- ;) ;D
Публикувано: 03 February 2009 - 09:04 PM
БРФК и FCI нямат нищо общо и не са налагали подобни забрани, не се излагай!
Чудя се как има толкова убедени хора в нещо дето дори нямат и ни най-малка престава за него!
Една основна причина клуба на АСТ към БРФК да въведе тази забрана е, че кучета с купирани уши не се допускат на изложби в ония страни дето Торментор спомена - 'баш европейските' ;)

Публикувано: 03 February 2009 - 09:18 PM
Цитат
Чудя се как има толкова убедени хора в нещо дето дори нямат и ни най-малка престава за него!
Драги /а/ StormBringer, напротив, точно те имат най-много общо, защото стандартите за породите се спускат от МФК и ние се съобразяваме с тях ;) Просто си отваряте стандарта на дадена порода и виждате какво се изисква за нея! В някои страни, може да се отнасят по-либерално, в други не е така..., е ние спадаме към другите B) ;)
Публикувано: 03 February 2009 - 09:19 PM
Цитат
Цитат
Драги /а/ StormBringer, напротив, точно те имат най-много общо, защото стандартите за породите се спускат от МФК и ние се съобразяваме с тях ;) Просто си отваряте стандарта на дадена порода и виждате какво се изисква за нея! В някои страни, може да се отнасят по-либерално, в други не е така..., е ние спадаме към другите B) ;)
Айде питай Камен Литов, аз съм го питал!
А стандарта не е лошо пак да го прочетеш!
Също научи от къде се 'спускат' стандартите ;D от страната която е родина на породата или някой чичка (лелка) от МФК сяда и почва да измисля стандарти!

Публикувано: 03 February 2009 - 09:20 PM
Цитат
Цитат
Това за некупирането, не е наложено от Националният Клуб, а от БРФК, която пък се съобразява с изискванията на МФК!
....ами така е, много ограничения ни се налагат в последните години, с някои съм съгласна, с други не, но това е положението- ЧЛЕНСТВОТО Е ДОБРОВОЛЕН АКТ, никой не ни задължава ;), ако не ни устройва, никой и не ни задържа :- ;) ;D
Ето стигнахме дотам, докъдето си и мислех че ще ни доведе този въпрос. Тези другите, споменати от мен държави и
техните федерации не са ли членки на ФЦИ или поне не са ли в договорни отношения с нея, а пак позволяват купиране?
Публикувано: 03 February 2009 - 09:25 PM
Цитат
Също научи от къде се 'спускат' стандартите ;D от страната която е родина на породата или някой чичка (лелка) от МФК сяда и почва да измисля стандарти!
...ами не е лошо, ти да вземеш да си го прочетеш ;D и да попиташ отново г-н Литов, по кой стандарт се съди в БГ!?! :blink:
Публикувано: 03 February 2009 - 09:29 PM
Цитат
Цитат
...ами не е лошо, ти да вземеш да си го прочетеш ;D и да попиташ г-н Литов, по кой стандарт се съди в БГ!?! :blink:
хахахахах ;D ;D ;D ;D ;D значи от МФК по какъв критерии спускат различни стандарти за различните си страни членки - едни режат други не - ЯКО!!! ;D ;D ;D
съжалявам за ОФФТОПИКА :'(
значи в Доберман клуба БРФК и МФК ни спуснаха стандарта да режем и моя доберман няма и година и е с купирани уши, има 3 изложби и даже имаше съдия от Швеция, и той вика: - ти по кой стандарт си за рязаните уши или за нерязаните! ;D ;D ;D ЯКО!

Публикувано: 03 February 2009 - 09:37 PM
Цитат
съжалявам за ОФФТОПИКА :'(
...различни стандарти!?! :rolleyes:..., за различните си страни членки!?! :rolleyes:
...наистина-ЯКО!!! ;D ;D ;D ;D ;D :P :P :P :P :P
Публикувано: 03 February 2009 - 09:40 PM
Не виждаш ли че те бъзикам!
Стандарта е един и той е от родината на породата!
Ушите или се купират късо или некупирани - носят се като роза!
Къде видя вмешателство на МФК в стандарта относно ушите!

Публикувано: 03 February 2009 - 09:48 PM
Цитат
... ;D и ти к'во му отговори на този съдия от Швеция..., по кой стандарт си, с купираните или с некупираните уши ;D :P ;D
...беше ми много приятно да си поспамим... ;) :P..., някой друг път, пак можем да си продължим ;D... дълбокосмисленият диалог :OK: :drugarche:
Публикувано: 03 February 2009 - 09:50 PM
Цитат
...за малка-НЕ съм..., за главата НЕ знам..., но ако ми препоръчаш, ще посетя доктора ;D ;D ;D
Публикувано: 03 February 2009 - 09:53 PM
Цитат
;D ;D ;D...щом казваш... ;D ;D ;D :OK:
Публикувано: 03 February 2009 - 09:58 PM
Чл. 7. (1) Забранява се проявата на жестокост към животните.
(2) За жестокост се смятат:
....
19. купиране на ушите и опашките с цел промяна на външния вид на животните;
...
(3) Действията по ал. 2, т. 16, 19 и 20 се допускат, когато:
1. извършването им е необходимо по ветеринарномедицинско предписание или процедурата се налага, за да се запазят животът, здравето и доброто състояние на животното;
.......
Последното пак оставя една вратичка, но да не обяснявам за нея.