roughdog, в случая ръководството на клуба е абсолютно право, да откаже родословия на малките!
Има си правилници за СР /селекция и развъждане /, които трябва да се спазват от всички членове на клуба!!! Това, че родителите имат родословия, не е достатъчно да бъдат допуснати до развъждане и на малките да се издадът родословия! Тези " тем подобни неща" и "процедури", за които казвате че не разбирате, са задължителни, т.е. преди да се осъществи заплождането, връзката трябва да бъде обявена пред ОРД /отговорник по развъдна дейност/, двете кучета трябва да са участвали на изложби и да са получили необходимите оценки, и да отговарят на всички изисквания от правилника за СР на съответният Клуб! Ако някое от тези условия не е изпълнено, ръководството на клуба е в абсолютното си право да Ви откаже, издаване на родословия!
Хубаво, мен не ме засяга, че не мога да му изкарам родословие, нека си има каквато си ще политика, аз нямам намерение да водя кучето си по изложби, но реално погледнато 12 кученца остават без документ за произход, все едно ти да останеш без акт за раждане. Не критикувам никого, нито политики, нито наредби, познавам законите (с това се занимавам), знам че незнанието не оневинява, знам че справедливостта от морална гледна точка е съвсем различна от справедливостта от правна, но и вие не можете да твърдите, че тези правила са еднакви за всеки! Не искам да влизам в конфликт с никого, но до колкото ми е ивестно всичко това, около този случай е несправедливост, така че и да се опитвате да ми пропагандирате правила, трябва да си имате и вие едно на ум, че може и нещата да не стоят така, както са ги изкарали. Какво казва и Vesela_5 на върха на всичко стоят 2-ма души, които 100% си гледат собствени интереси, нямам как да е иначе. За това всичката тази работа ми се струва меко казано съмнителна. Може и да е имало грешка, наистина, но е имало и друго, което е довело до това, а то не е било плод на случайност, а конкретно решение, което е довело до този резултат. За мен това не е проблем, аз може и да търся справедливостта по принцип, но в този случаи не се чувствам засегнат, но от морална гледна точка това решение е лошо. По закон наследниците отговарят за дълговете на родителите си, но както знаем законите не са това, което трябва да бъдат, за това не мисля че другите 11 кученца (като изключим моето,, за което както казах не чувствам нужда да изкарвам родословие) трябва да плащат за човешка грешка, погледната през субективната страна на 2-ма души! Поздрави и благодяря все пак за изяснението ви

Вход

Горе
Цитиране +