Какво завиждате на хората, еее ама не ви ли е срам?
Могат да продават на дебели ценички и продават, особено като
има кой да им се връзва на щуротийте от сорта: шой клас, брийдърс клас,
пет клас и най-важното, при тях почти никога не се раждат бебета от последните...
Ще взема да ви разкажа една случка от близкото минало по този повод. Преди няколко години,
като се родиха първите бебета от Атина и Дон имаше едно мъжко кученце, желтичко едно такова и
на пръв поглед по-невзрачно от братчетата си черно-белички. Та това пале, мисля Морфей бе кръстено
ми хареса още в първия момент като го видях и както винаги си изказах мнението на глас, че ми е фаворит.
Обаче, производителката и мъжът и се опитаха веднага да ме убедят че видиш ли аз нищо не виждам и че то
било имало някакъв си проблем в задните крака и като ходело било някак си меко, та затуй че щяло според тях
да бъде ПЕТ КЛАС и нямало да става за ШОУ и БРИЙДИНГ щели видиш ли те да го КАСТРИРАТ и да го продадът на
някого за 500 евро. Аз им викам добре бе, аре дайте ми го на мене щом не става за ШОУ на тая цена от 1000 лева, ама
не го кастрирайте и после ще си говорим - те не се съгласиха и продължиха да си държат на тяхното. След някой и
друг ден идва денят на клубната изложба, която съди Младен Ерцеговия (Младер'с) и човека много го хареса,
само че всички други бебета бяха водени от девойки-хендлерки или от собственичките им, а "грозньото"
бе воден от съпругът на госпожата-брийдър и съответно Морфейчо се дърпаше и не можа да се
покаже какато подобава, та за това и стана втори след едно от братчетата си. Само, дето
Младен Ерцегович взема та обяви гласно достойнствата на въпросния грозньо и що
е станал втори. Идва след още някой и друг близък ден и Еврото в Загреб, там
пак бяха показани мисля всички братчета и нещеш ли наш "жълти грозник"
за който понеже бил жълт и не черен, нямало още кандидат-купувач,
стана трети или може би четвърти при мъжките бебета. Така че,
айде оставете тези определения, щото е смешничко!