Американски Стафордшир Териер Говорилня
Публикувано: 23 January 2010 - 08:08 PM
Публикувано: 23 January 2010 - 09:21 PM
Със всеки следващ постинг си противоречиш.
Забележи това :
в следващия момент твърдиш това :
Май бъркаш и анатомичните и историческите
предназначения на АСТ с/у ПИТБУЛ.
На АСТ за какво му е борбеност и упоритост,
да ти влачи детето по улиците ли?!
Както каза Весела,АСТ е ОТЛИЧНО семейно
куче,забрави за тези лъвове,бойци и нинджи,
след като гледаш АСТ.Те са си достатъчно
силни и спортни животни.Замисли се на какво
би се дължало това?Защо други собственици
не се оплакват от същите неща?!
Защо не се обадиш на величавия развъдник
да го попиташ?Мисля,че във връзката имаше
много близък имбридинг.Не мислиш ли че това
израждане на кучетата влияе в/у нормалното
развитие и психика?!
Много важен факт за това:
Много високомерно изказване,това никога няма
и да стане,защото колкото и добра да е женската,
собственика ще отиде при Шампиона,няма да търси
неценни гени.
Ясно е, че имаме различни позиции, само че аз твоята така и не съм я разбрал и определено вината не е в мен, ти така и нищо конктретно не си казал?! Задаваш въпроси, чакай и аз на теб да ти задам тогава. Добре е да ми отговориш. Щом мислиш, че на стафа не му трябва упоритост, защо не му туриш панделка и не го разкарваш в дамска чанта? Защо според теб природата го е създала с тези внушителни пропорции, които твърдиш, че аз бъркам? Май и ти си от тия дето се кефат само на картинки! Като мислиш, че на едно куче не му трябват тези качества, които аз защитавам, значи удобряваш това, което хората направиха на булдога? Така ли е- хареваш куче- изтривалка? Поправи ме ако греша, но колкото и тъп да ме мислиш, няма как да отречеш, че ти го каза: "На АСТ за какво му е борбеност и упоритост,
да ти влачи детето по улиците ли?!" Кофти за теб, че свързваш тези качества само с лошо. Не знам, но аз харесвам качествата борбеност и упоритост, тъй като те биха ме направили истински силен и можещ човек, според мен това не е порок. Но ти повече знаеш! Айде отговори сега на моите въпроси, ако смяташ ,разбира се, че такъв като мен- с толкова по- ниско ниво от твоето, заслужава думите ти?
Публикувано: 23 January 2010 - 09:30 PM
да ти влачи детето по улиците ли?!" Кофти за теб, че свързваш тези качества само с лошо. Не знам, но аз харесвам качествата борбеност и упоритост, тъй като те биха ме направили истински силен и можещ човек, според мен това не е порок. Но ти повече знаеш! Айде отговори сега на моите въпроси, ако смяташ ,разбира се, че такъв като мен- с толкова по- ниско ниво от твоето, заслужава думите ти?
Мисля,че обществото живее в 21 век,и полужението
е също както и с питбулите-да ги пускаме да се бият
с мечки или бикове предлагаш?!
Не съм казал да му "тургаш" пандели и дамски чанти.
Сега последно не разбрах това борбеност и упоритост,
за себе си или за кучето говориш?!
Теб-да,на кучето му е необходимо само сърце,
не борбеност и упоритост.Те си го имат.
Публикувано: 23 January 2010 - 09:43 PM
Публикувано: 23 January 2010 - 09:44 PM
А иначе roughdog благодаря,че изказа такова мнение за мен - ''пич''
ПС. bulldogomen,ама ти ако искаш и снимки и на други плавници може да постнеш

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!
Публикувано: 23 January 2010 - 10:51 PM
Мисля,че обществото живее в 21 век,и полужението
е също както и с питбулите-да ги пускаме да се бият
с мечки или бикове предлагаш?!
Не съм казал да му "тургаш" пандели и дамски чанти.
Сега последно не разбрах това борбеност и упоритост,
за себе си или за кучето говориш?!
Теб-да,на кучето му е необходимо само сърце,
не борбеност и упоритост.Те си го имат.
Явно не разбираш тези качества, както мен! Не знам защо сега изкара, че съм и за битките с кучета, нещо клеветиш ми се струва? Не знам защо бъркате упоритостта и силния дъх с липса на социализация също? Но мой си проблем.
Публикувано: 23 January 2010 - 11:03 PM
До сега не съм виждал по- добродушно и мило куче от моето! Смятам, че и самият аз съм повлиял за това с начина си на възпитание, така че, моля те само не прави и ти грешката да мислиш, че защитавам варваското разбиране за тези качества( упоритост и т.н.) ! Жалко, че асициираш тези качества само с АПБТ. Не знам как едно ловно куче без тези качества би се справило с целта си?! Разбирам и добрите ти чувства, но според мен да кажеш, че на АСТ не му трябват тези качества, е грешка. Под упоритост и борменост аз разбирам най- вече да не се отказва при по- силно натоварване. Всмисъл воля за спорт и занимание, без да губи фокус и съсредоточеност. Това имам предвид, не ме изкарвай противник на процеса на издигане на пиедестал на добротата на стафа. Обичам тази порода, просто мнението ми е, че е хубаво да се насърчава неговата сила и издръжливост, да се прави всичко възможно кучето да е колкото се може по- физически активно, да не се отдава предимство само на екстериора, защото няма ли воля, няма и екстериор. Това разбирам аз, дано не извлечете от този контекст пак някой упрек към мен, че едва ли не защитавам безцелното трепане по битки! Поздрави и надявам се разбирате за какво се боря- спортът е здраве! За спорт обаче си трябва воля и упоритост. Да видим после ще има ли дисплазия при немска овчарка и стаф! Дано разбирате добрите ми намерения! Всичко добро!
Публикувано: 23 January 2010 - 11:05 PM
А иначе roughdog благодаря,че изказа такова мнение за мен - ''пич''
ПС. bulldogomen,ама ти ако искаш и снимки и на други плавници може да постнеш
Моля, надявам се оценяваш галантността ми!
Публикувано: 24 January 2010 - 12:40 AM
Публикувано: 24 January 2010 - 12:49 AM
Стабилен пичага си,личи си от постовете,
някой път можеш да вземеш животните -
сръбски,и да се почерпим някъде!
Публикувано: 24 January 2010 - 01:01 AM
Публикувано: 24 January 2010 - 01:13 AM
Стига с тези поговорки,дай да говорим
по мъжки
Ако искаш,казваш къде,и ще запием!
Публикувано: 24 January 2010 - 01:21 AM
Публикувано: 24 January 2010 - 11:08 AM
Добре, пак ще го кажа. На изложба сте, кучетата си преминават нормалните си процедури за оценка, каквито и да са те. Защо след като бъдат оценени не покажат и на какво са способни, като шанс да повишат оценката си, а и да покажат, че това което имат дадено като физически данни е постигнато с труд и здрави тренировки, които са страшно полезни както за физическото, така и за психическото състояние на кучетата, както и за укрепване на връзката със стопанина. Много варианти има- пуснете ги на бягаща пътечка, покажете на какво е способно кучето, демонстрирайте някакво физическо усилие...
Спомням си, че преди 12 години на една Специализирана Клубна Изложба, след приключване на
екстериорните оценки и обявяването на Kлубните победители се проведе състезание по Weightpull.
Публикувано: 24 January 2010 - 12:09 PM
екстериорните оценки и обявяването на Kлубните победители се проведе състезание по Weightpull.
Спомням си тази изложба в Габрово, имаше екстериор и теглене на тежести!
Накрая обаче се сбиха Арон Валхала на Жельо и Айрън на Анжелика, настана смрад...
Светле нямаш ли снимка на вашия шампион от него ден? Черен пес, мисля че Титан се казваше?
Публикувано: 24 January 2010 - 12:15 PM
Публикувано: 24 January 2010 - 12:54 PM
За мое съжаление не мога да намеря касетата със записа от тази хубава изложба,
нямам снимки на участвалите кучета и класирането. Имам само една където КИД ЯКУЗА
прави "задържане" на моя милост и съм я поставял някъде по-напред из форумът. Тези две
недобри снимки са на изключително красивата статуетка, връчена на най-добрия в породата!
Да ти кажа това е много опасна работа, събираш на едно место десетина / двадесет мъжкаря и те се
изнервят цял ден от мероприятията, а пък после иди и ги усмирявай ти! Наистина, настава неописуем ад!
Прикачени снимки
Публикувано: 24 January 2010 - 12:55 PM
Да, черният пес е Титан ( Тайтън ).
По онова време снимките бяха на хартиени носители. Трябва да се поразровя из прашните кашони.
Тишо, ако ти имаш под ръка някоя снимка, постни я.

Вход

Горе
Цитиране +