Публикувано: 11 February 2009 - 10:00 AM
Хора вие осъзнавате ли какво правите?!
На някой от вас да му е умирало куче?!
Преди години първото ми куче, умря по наша вина - съсед му подхвърлил отрова докато се разхождал на вън! Вината е наша, бил е сам, не на повод, отделно не сме го учили да не яде на вън. Съседите, повечето го обичаха и често му изнасяха я мръвчица, я нещо друго...
Е кучето ми се мъчи близо един месец! Всичките му органи отказаха един по един, на края вече беше целия в гной!
В последния му ден, докато бяхме на поредната система при ветеринаря, друг вет предложи да го приспим. С него бях аз, дете, гледах и неразбирах какво говори той...
Кучето почина в съня си нощес...
Е аз знам, каква мъка е да загубиш другар! Знам, че и вината е наша, че той не е все още жив! Знам и какво чувстваме всеки ден, какво чувствам и сега докато пиша!
Отделно, дали е загинало безпородно куче, родословен АСТ или каквото и да е, всеки го преживява, на всеки му тежи това и все е куче и все е другар, независимо родословен или не! На никого не му прави чест да бърка в нечия рана, на никого! Не случайно е казано първи камък да хвърли безгрешния! няма такива хора!
За бога, погледнете колко съдисти има, какво правят на бездомните животни и то го правят нарочно, за собствено удоволствие, а вие ровите в нечия рана!
На никого не е работа да рови в този въпрос, на никого! На никой не му прави и чест това!
Дано не се случи на никой, такова нещастие, но не плюйте там, дето незнаете, дали един ден не можете и вие да се окажете! Грозно е, адски е грозно!
MOD: Целият "разговор" между agalina и StormBringer е изтрит, поради ясни причини. Вторият получава и 7 дни забрана да публикува за нарушение на правилата на форума. Да счита това за първо предупреждение.
Още веднъж превърнете темата в такава гледка и ще поседи заключена достатъчно време, че да се мумифицира.