Американски Стафордшир Териер Говорилня
Публикувано: 11 February 2010 - 01:43 PM
Публикувано: 11 February 2010 - 02:04 PM

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 11 February 2010 - 02:05 PM

Кученцето има симпатична глава, да е живо и здраво на собствениците си!

Според мое лично мнение,това ще
да е най-доброто мъжко куче във
форума и не само!

Ти май изобщо не чуваш петела обаче ;) Хектор е много красиво куче, наистина. Невероятна глава и изражението е много добро. Но, ако беше наследил и фронта от майка си Брета, цена нямаше да има. За съжаление фронта му е същия като на баща му, криви лапите навън, това е специален селектиран от Angel's staff ген от който НЯМА оттърване, егати.
Весе, не се връзвай на интригантите в темата и оставяй без коментар постчетата им!

Хектор наистина има интересна глава и изражение, но за съжаление проблемиа в лапичите е очеваден!

Много си права за това, че това е генетично унаследен от "великата" му баба, чрез татко му. Какво да се прави,
кръвта на вода не става са казали мъдрите стари хора и отърване от това няма и няма да има във тази "селекцийка"...
Публикувано: 11 February 2010 - 02:46 PM

Кученцето има симпатична глава, да е живо и здраво на собствениците си!

форума и не само!

Ти май изобщо не чуваш петела обаче ;) Хектор е много красиво куче, наистина. Невероятна глава и изражението е много добро. Но, ако беше наследил и фронта от майка си Брета, цена нямаше да има. За съжаление фронта му е същия като на баща му, криви лапите навън, това е специален селектиран от Angel's staff ген от който НЯМА оттърване, егати.
Весе, не се връзвай на интригантите в темата и оставяй без коментар постчетата им!

Хектор наистина има интересна глава и изражение, но за съжаление проблемиа в лапичите е очеваден!

Много си права за това, че това е генетично унаследен от "великата" му баба, чрез татко му. Какво да се прави,
кръвта на вода не става са казали мъдрите стари хора и отърване от това няма и няма да има във тази "селекцийка"...
Торменторе,смешно е.Нима забрави времето
когато точно тази баба побеждаваше и блестеше
из Европа,а ти....просто стоеше и гледаше.

Публикувано: 11 February 2010 - 03:13 PM
Да не забравяме обаче, че съвършени кучета няма, няма и как да се пръкнат, щото в направата им участват хора...

Последно една молба към потребител Bluray_dog - ако има какво да казваш за кучета, казвай, но в последно време ми прави впечатление, че подчертано търсиш конфронтация с пишещите тук. Вярно това не е явно, а е доста скритичко - къде с ехидни подмятания, къде с прикрит сарказъм... Добре дошли са всички тук, включително и привърженици на "носителите на правата за породата", защото ни обединява едно нещо много по-силно от различията - любовта към породата АСТ, но няма да се превъне този подфорум в арена на дрязги и обиди под каквато и да е форма. Важни са кучетата, а не хората! Приемете го като молба!
Публикувано: 11 February 2010 - 03:22 PM

Но, има нещо което не беше съвсем етично в цялата работа!

Да речем, че тя и покойният и брат са участвали на 40 изложби в
чужбина, ако им разгледаме оценъчните листа ще се натъкнем на доста
фрапиращ факт. Сигурно на половината ще фигурира подписа на един и същ
съдия, а именно германецът Ортлиб Лотари. Да преследваш един и същи съдия из
Европа не ми се вижда красиво, а и не говори за класа и спортменство. Ти как мислиш?
Публикувано: 11 February 2010 - 06:17 PM
съдия, а именно германецът Ортлиб Лотари. Да преследваш един и същи съдия из
Европа не ми се вижда красиво, а и не говори за класа и спортменство. Ти как мислиш?
...

TORMENTOR, а при Вас снегът направо буди страх- като гледам свикнали сте

Публикувано: 13 February 2010 - 05:13 PM

форума и не само!

Права си, Рой също има кръв от Angel's staff и има проблеми с фронта. Като малък си личаха много повече, от известно време, тъй като и аз започнах да се занимавам по- сериозно с тренировки, започна да поизправя лапите и да отваря повече гърдите, но завинаги ще си остане тови дефект. Но важното е, че като цяло има шанс за подобрение, с правилните методи, благодаря ти и за примерите, които даде по- напред за корекция, аз също бих приложил някои от тях :)
Публикувано: 13 February 2010 - 06:13 PM

форума и не само!

Права си, Рой също има кръв от Angel's staff и има проблеми с фронта. Като малък си личаха много повече, от известно време, тъй като и аз започнах да се занимавам по- сериозно с тренировки, започна да поизправя лапите и да отваря повече гърдите, но завинаги ще си остане тови дефект. Но важното е, че като цяло има шанс за подобрение, с правилните методи, благодаря ти и за примерите, които даде по- напред за корекция, аз също бих приложил някои от тях :)

Да,найстина може да има проблем при тях.
Интересно е обаче,че кучето не е родено
пряко в развъдника,за да се обвинява той.
Защо не обвиняваш развъдчика от който
закупи кучето си?

Интересно,също че дядото - Озирис пък има
перфектни лапи - защо ли?

Явно генът Ангелс стаф е много силен,та
за това Озирис също имаше криви лапи?
Публикувано: 13 February 2010 - 06:50 PM

форума и не само!

Да,найстина може да има проблем при тях.
закупи кучето си?

Ясно ми е, че ти тук най- много ги разбираш, най- големия си, ще те помоля да не се обръщаш директно към мен, както аз вече не го правя към теб! НЕ ме кефиш, хич, директно ти го казвам! Ако намираш нещо насочено към теб, че да ме съдиш, знаеш къде да си завреш упреците! Никой не обвинявам, а констарирам, но ти не еднокрано си доказал, че не разбираш какво се има предвид, не знам пък, може и аз да не изказвам достатъчно на високо ниво, че да отговарям на твоето! Но искрено те моля, не се обръщай към мен, нямаш ми симпатията, нито споделям мненията ти, колкото и ГЕНИАЛНИ да са те! Айде моля те, да не съществувам за теб, както аз не чета твоята "манна небесна", недей чети и ти моите думи! Нe знам за кой път ще го кажа- взех си куче от родословни родители без родословие, не от развъдни, не от развъдчик, а от грешно заплождане! Но типичното за теб е да не четеш много много, добре е малко да поосмислиш преди да ТВОРИШ. Пак те съветвам- най- добре- не се занимавай с мен, грам не съм ти привърженик!
Публикувано: 13 February 2010 - 09:28 PM
закупи кучето си?

Ти обаче май изобщо не разбираш, че никой не обвинява развъдчиците. Тук изтъкваме само факти, защото трябва да бъдем обективни спрямо кучетата. И аз както виждаш, визирам и недостатъците на собственото си куче, без да ги крия. Защото това се нарича отговорност към породата. Иначе се нарича "Kennel blindness" - http://www.topsfield...l_blindness.htm
А Озирис наистина беше изключително добро мъжко куче, което за съжаление успя да произведе само едно поколение.
И още - този "ген" не се нарича Енджъл'с стаф, а идва още от кучетата на Цоле, Сърбия.
Никой никого не е нападал, за да се появиш ти и да го защитаваш. Получава се като гузен - негонен бяга.
Публикувано: 13 February 2010 - 09:43 PM

п.п. Анубис,Ози (R.I.P). хубави кучета...ама защо толкова млади си отидоха...
Публикувано: 13 February 2010 - 09:45 PM
закупи кучето си?

Ти обаче май изобщо не разбираш, че никой не обвинява развъдчиците. Тук изтъкваме само факти, защото трябва да бъдем обективни спрямо кучетата. И аз както виждаш, визирам и недостатъците на собственото си куче, без да ги крия. Защото това се нарича отговорност към породата. Иначе се нарича "Kennel blindness" - http://www.topsfield...l_blindness.htm
А Озирис наистина беше изключително добро мъжко куче, което за съжаление успя да произведе само едно поколение.
И още - този "ген" не се нарича Енджъл'с стаф, а идва още от кучетата на Цоле, Сърбия.
Никой никого не е нападал, за да се появиш ти и да го защитаваш. Получава се като гузен - негонен бяга.
Весела,ходя по киноложки мероприятия от преди години,
когато се интересувах жарко от положението на животните
тук в България.Идваха доста и различни животни,с доста и
различна кръв.Тогава обаче,имаше повече фенове,имаше
повече средства.Нямаше световна криза,нямаше Евро...
Хората ходеха,цените бяха достъпни,имаше и повече
развъдна дейност.Смешно обаче ми става,когато всички решават,
че еди кой си му е виновен за кучето или за нещо по-него.
Ами има лесно - обвиняваш развъдника директно.
Както в случая пък още по-смешно е пък да имаш кръв от въпросен
развъдчик в 3-4 пояс,и отново да обвиняваш НЕГО,а не ПРОИЗВОДИТЕЛЯ
на животното

Всичко е строго индивидуално.Не може всички да са перфектни,
не може всички да са идеални.Нима на вън произведените
кучета са по-добри?Нима са на по-достъпни цени спрямо качеството
в България?Изключително ме радва факта,че още 3-4 развъдника нови
са регистрирани при амстафовете и се надявам,да започнат работа!
Нека има амбициозни хора,на които найстина им се работи
за доброто на породата.И нека,когато правят всичко възможно,за доброто
й не се намират подобни хора,които изливат куп обиди по тяхната работа
и труд толкова лесно из интернет пространството.
Поздрави!
Публикувано: 13 February 2010 - 09:49 PM

Публикувано: 13 February 2010 - 09:49 PM
Публикувано: 13 February 2010 - 10:22 PM

"Господи, помогни ми да простя на враговете си, защото тия копеленца вообще не го заслужават!"
Публикувано: 13 February 2010 - 11:22 PM

И Кича беше със своя Оскар на тази специалка на която присъствахме аз,ти и Весела...