floda, в 17 May 2010 - 06:22 PM, написа:
незнам защо смяташ така може може от снимката така да изглежда но тя има и поколение и са си чисти стафове според мен а за ушите да не са купирани както трябва и много я загрозяват. в домашни любимци.ком имам обява виш ги там и тогава кажи понеже там са повече снимките а това е едно от малките и което ще си го оставя.женско на 6 месеца е.ако беше кръстоска някаква кучетата малките за тях говоря щеше да проличи на тях ., виш и тогава кажи.
Могат да бъдат "чисти" стафове само ако родителите им са с изяснен произход, при положение, че не можеш да кажеш кои са родителите на твоето куче няма как някой да бъде сигурен. Освен това, при първото поколение може изобщо да не проличат дисквалифициращите за породата пороци, а едва при второто. Затова при кучета като твоето се прави оценка едва след 4-тата генерация, т.е. праправнуците на твоето и то при положение, че нито едно от кученцата в тези генерации, чифтосано с "чист" екземпляр не дава дефект.
п.п. - Видях, че си писал/а, че човекът, който ти го подарил нямал проблем с парите и нямало да си купи нещо лошо. Е, аз познавам няколко такива, които постоянно си купуват породоподобни кучета за много пари, защото едни търговци им се представят като специалисти, които ще им "намерят световния шампион". Съжалявам, че ти го казвам, но това дали имаш куче от съответна порода не зависи от това дали "парите са проблем". Зависи от това, доколко разбираш какво ти е необходимо за да не те изпързалят.