Американски Стафордшир Териер Говорилня
Публикувано: 13 December 2011 - 05:33 PM
Публикувано: 13 December 2011 - 10:29 PM
Drajen, в 13 December 2011 - 09:31 AM, написа:
Голямо постижение за българската кинология.
И това животинче е...?

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!
Публикувано: 13 December 2011 - 10:49 PM
Публикувано: 13 December 2011 - 11:15 PM
че неговото производство щяло да живее в Америка. Ми няма лошо Данчо, ама поне влизай със
стария си ник и не се прави на тарикат от някоя балканска страна, че пак се излагаш кифладжийски!
Публикувано: 13 December 2011 - 11:19 PM
Публикувано: 13 December 2011 - 11:31 PM
Извинете ме за черния хумор и моля да не ми се обиди някой. Но целта на тази провокация е да стигнем до общо заключение, кое е редно да се прави и защо. Защото няма да е честно едни да правят тестове, други - не, и накрая кучетата да се считат за равностойни.
Публикувано: 13 December 2011 - 11:32 PM
Някои нямат @@ да пишат от никовете си и това е
Vesela_5, в 13 December 2011 - 10:49 PM, написа:
Весела, не успях да ти хвана мисълта, може ли малко пояснение какво точно имаш предвид?
Публикувано: 13 December 2011 - 11:37 PM
то този със "готиния" ник може да се има за поздравен и държа да му пожелая
по-малко да се жалва и по-малко да се маскира като плъх, щото всеки му се отваря!
Публикувано: 13 December 2011 - 11:40 PM
Публикувано: 13 December 2011 - 11:58 PM
Преди по-малко от 2 години си внесох куче от щатите и всички се втурнаха да обясняват колко е грозен и как американците нищо не разбирали от породата. Ти самата си казвала нееднократно, че американските кучета са назад в твоята класация. Негативното мнение на клубните членове също е известно на всички ни.
Сега изведнъж САМИТЕ АМЕРИКАНЦИ (както се изрази нашият общ приятел) са най-големите капацитети защото са "оценили" българското бебе.
Не е хубаво така да се въртим както ни е изгодно...поне така си мисля
ПП. Имаме ли някаква информация какво се случва с френския експорт, че нещо се загуби от хоризонта в последно време?
Публикувано: 14 December 2011 - 12:12 AM
Vesela_5, в 13 December 2011 - 11:31 PM, написа:
Имам няколко въпроса, на предишните не ми отговори, дано сега ме огрее.
1. Ти лично Антоанета ли предпочиташ или г-н Диманов?
2. Защо след като ти бяха зададени неудобни въпроси от г-н Диманов се опитваш да внесеш дребна интрига? Мисля, че ти е ясно, че няма кой да се хване
3. Все още не съм сигурен... ти ЗА изследванията ли си или ПРОТИВ?
4. Имаш ли някакви други идеи освен изследванията за подобряването на здравето на бъдещите поколения?
5. Как би коментирала случая, че са издадени родословия на клубно кучило с дисплазия, а са отказани родословия на кученца от хипотетична връзка по всички правила на клуба, с всички нужни здравни сертификати?
6. Защо аз и толкова други , спазвайки всички правила на "клуба" не можем да бъдем членове и да получим български родословия? Защо трябва да плащаме като чужденци на българските изложби?
Публикувано: 14 December 2011 - 12:16 AM
Та да попитам ...
Колко от тези, дето са поставили на пиедестал грижата за кучетата си, са отделили някой лев за да подпомогнат лечението на някое дете, родено без вещината на "селекционер - специалист" или пък просто, натирено от недобросъвестните си "стопани"?
Колко от тези дето толкова обичат кучетата си и се тупат в гърдите колко средства са отделили за благополучието им, са подарили животно на някого, който е имал огромното желание да има куче от дадена порода и би го гледал с истинска любов, но по финансови причини не е могъл да си закупи? Нали именно любовта към породата и желанието за популяризирането и трябва да са на първо място?
Не е ли прекалената загриженост, всъщност форма, с която да се търси по-голяма пазарна цена на животното? И като става дума за всепоглъщащата любов към кучетата, защо накрая всичко придобива измерение в понятието "цена"?
Къде е принципната любов към дадена порода и желанието за нейното популяризиране, когато, търсените качества, станали повод за нейното създаване са забравени някъде в надпреварата за добър търговски вид, пък то съдържанието ... "всяко куче е различно"?
И как да приема, че към всяко куче трябва да се отнасяме с любов (не говоря за отговорност), когато толкова хора има около нас, които ни провокират да ....?
И не накрая, но все пак, за да не стане много отегчително, къде е грешката в нас самите - човеците, когато изпадаме в унес, прехласнати от любовта към кучето си и забравяме, че хората също имат нужда от помощ?
И защо, всички вие, уж влюбени в една идея, толкова много се "джафкате"? Оставете тази работа на кучетата си, те може би ще намерят по-правилния подход.
И т. н., ама нека първо да дам възможност да се изявят "най-свирепите"...
Публикувано: 14 December 2011 - 12:22 AM
toshko18, в 13 December 2011 - 11:32 PM, написа:
Някои нямат @@ да си пишат от никовете и това е
plampet
Група: Потребители
Публикувано: 14 December 2011 - 12:38 AM
toshko18, в 13 December 2011 - 09:58 PM, написа:
Преди по-малко от 2 години си внесох куче от щатите и всички се втурнаха да обясняват колко е грозен и как американците нищо не разбирали от породата.
Аз не съм участвала в тази ситуация преди 2 години, когато си внесъл Атлас, но доколкото зная винаги е имало негативно отношение от страна на БККАСТ към всички, които предпочитат импорт, вместо да закупят клубно куче. Поради същата тази причина и Диманов беше дълго време заклеймен, защото си е купил чуждо.
Твоето куче (Атлас) ми харесва, като се абстрахирам от произхода му. Но е факт, че имам най-големи симпатии към сръбските селекции заради специфичното изражение на главата.
Аз неведнъж съм споделяла, че за моя вкус американските кучета ми идват малко леки като конструкция. Но естествено това не е генерално твърдение, защото се сещам веднага за един развъдник Alpine Falls, по чиито кучета ми изтичат очите.
Но определено се радвам искрено, че вече има българско кученце в САЩ.
Виждам, че ги следиш нещата, това е добре. :) И аз се надявам на скорошна информация за французите (2ма на брой).
Публикувано: 14 December 2011 - 12:51 AM
Лека вечер
Публикувано: 14 December 2011 - 12:55 AM
toshko18, в 13 December 2011 - 10:12 PM, написа:
1. Ти лично Антоанета ли предпочиташ или г-н Диманов?
2. Защо след като ти бяха зададени неудобни въпроси от г-н Диманов се опитваш да внесеш дребна интрига? Мисля, че ти е ясно, че няма кой да се хване
3. Все още не съм сигурен... ти ЗА изследванията ли си или ПРОТИВ?
4. Имаш ли някакви други идеи освен изследванията за подобряването на здравето на бъдещите поколения?
5. Как би коментирала случая, че са издадени родословия на клубно кучило с дисплазия, а са отказани родословия на кученца от хипотетична връзка по всички правила на клуба, с всички нужни здравни сертификати?
6. Защо аз и толкова други , спазвайки всички правила на "клуба" не можем да бъдем членове и да получим български родословия? Защо трябва да плащаме като чужденци на българските изложби?
Разбира се, че ще те уважа и ще ти отговоря.
1. Аз лично след всички невменяеми действия на Антоанета, предпочитам който и да било за председател на БККАСТ, и Диманов ми се струва разумен избор. Във всички случаи трябва да е някой, който да направи промени в клуба, за да не се налага хората да разчитат на морала си, а да има ясни правила.
2. Не ме познаваш, щом смяташ че се замесвам в интриги, просто съм по-емоционална, понякога избухвам, понякога мога да обидя някой неволно, но не позволявам да ме напусне здравия разум. Та, отговора ми е - не, не се опитвам да направя интрига.
3. ЗА изследванията съм.
4. Да, в интерес на истината имам. Смятам, че всички нови собственици на кучета трябва да бъдат информирани за възможните здравословни проблеми, за правилното хранене и физическа активност. Защото има не малко хора, които сами са докарали кучетата си до ставни проблеми, като са ги претоварвали много в интензивния им период на растеж.
5. Как бих коментирала? Ами аз години наред говоря, че БККАСТ е частен клуб и това трябва да спре, за да може всеки да се занимава по нормален начин с тази порода и да има диалог, както в момента коментираме, а не един човек да държи ножа, хляба и салама. Просто това е пародия.
6. Защото - погледни точка 5. И да ти кажа още нещо, даже когато бях асоцииран член на БККАСТ през 2009 по усмотрение на Антоанета и Камен Литов, платих като чужденец за 7 изложби! И бях с куче Angel's staff, което е още по-фрапиращото!
Ако имаш още въпроси, сега си ме хванал на тясно, ще отговарям.
Публикувано: 14 December 2011 - 01:10 AM
Vesela_5, в 14 December 2011 - 12:55 AM, написа:
Разбира се, че ще те уважа и ще ти отговоря.
4. Да, в интерес на истината имам. Смятам, че всички нови собственици на кучета трябва да бъдат информирани за възможните здравословни проблеми, за правилното хранене и физическа активност. Защото има не малко хора, които сами са докарали кучетата си до ставни проблеми, като са ги претоварвали много в интензивния им период на растеж.
5. Как бих коментирала? Ами аз години наред говоря, че БККАСТ е частен клуб и това трябва да спре, за да може всеки да се занимава по нормален начин с тази порода и да има диалог, както в момента коментираме, а не един човек да държи ножа, хляба и салама. Просто това е пародия.
6. Защото - погледни точка 5. И да ти кажа още нещо, даже когато бях асоцииран член на БККАСТ през 2009 по усмотрение на Антоанета и Камен Литов, платих като чужденец за 7 изложби! И бях с куче Angel's staff, което е още по-фрапиращото!
Ако имаш още въпроси, сега си ме хванал на тясно, ще отговарям.
Искренно благодаря за отговорите!
За точка 4 съм съгласен 100%
За БККАСТ нещата са известни на всички.
Това може би е отговор на потребителя с едно единствено мнение
plampet, в 14 December 2011 - 12:16 AM, написа:
И защо, всички вие, уж влюбени в една идея, толкова много се "джафкате"?
Ние може да се "джафкаме", но го правим заради кучетата и породата.
Всеки може да допусне грешка, важното е да я осъзнае и да не я повтаря, а да върви напред.

Вход

Горе
Цитиране +