Американски Стафордшир Териер Говорилня
Публикувано: 18 April 2012 - 12:39 AM
То по тия форуми само честитки и мазнотии. Само аууу,
ама колко стадко паленце имате, аууу ма колко е хубаво еди
си кое куче и такива. Мълчи се и се кюти, щото да сме толерантни
с тоя и оня наш "приятел" от фейсбук - сакън да не го "нараним". Майтапи...
Весела, аз казвам и показвам какво не ми харесва. А пък тия младите брталета съм
ги коментирал и в домашния им сръбски форум, там също имаха готини снимки от изложби в
Унгария и също изглеждаха така "добре" когато не са наместени от хендлерите си. Бозата е пълна...
Публикувано: 18 April 2012 - 12:45 AM
Vesela_5, в 17 April 2012 - 06:30 PM, написа:
На изложбите не побеждава винаги най-перфектното куче, а най-често НЯКОЕ от записаните кучета. Права ли съм?
Да ти кажа мила ми Весе, направо ми падна товар от сърцето за туй де не можахме да се организираме с други няколко мераклии и да отидем да си покажем кучетата на тоз Мейджър. Щото като видях класирането и ми стана тъжно, но от друга страна ми мина яда от туй дето не можах да сколасам да направим организация за участие.
По-добре да се ядосвам на картинки, от колкото д абях отишъл там и да се вбеся на место и да съм се прецакал
най-вече в джоба. А пък за таковането в джоба бъди сигурна че в близкото минало, бая съм се курдисвал сам
и после съм си чесъл кратуната от яд! :)
Публикувано: 18 April 2012 - 12:52 AM
Vesela_5, в 17 April 2012 - 11:03 PM, написа:
dimo, в 17 April 2012 - 06:32 PM, написа:
Защо Тихомир да няма правото да изкаже това, което мисли?
Пф, толерантност? Аз говоря за елементарно уважение към труда на хората. В случая и аз изказвам това, което мисля. Цитира се дадена изложба и резултатите й. Коментира се колко "готини", "страхотни" и "кефещи" са победителите. Честно да ви кажа, ми омръзна от негативни коментари относно кучета, различни от американските и негативни коментари като цяло. Предстои Световно в Залцбург. Сигурна съм, че като излязат резултатите пак ще има - това куче е криво, онова е грозно...
Съдията в Залсбург би трябвало да направи добър избор, щото освен американски стафордшири гледа
и развъжда също така и стафбулита. Там ще участват само кучета с естествени уши и далеч няма да е най-представителната извадка от представители на породата, ама айде стискам палци и дано победят най-достойните
че вече съм загубил доверие в тия големи изложби... :(
Публикувано: 18 April 2012 - 07:12 AM
А съдията за мъжките + BOB наистина е голям експерт. И аз като Тишо се надявам да победят най-достойните.
Публикувано: 18 April 2012 - 08:40 AM

Публикувано: 18 April 2012 - 09:21 AM

Публикувано: 18 April 2012 - 02:27 PM
Тишо, нали знаеш че по големите изложби класирането се базира и на политика. Така че е абсолютно вярно, че зависи кой хендлер кое куче води. Отделно съдиите толерират повече кучетата, които често виждат по изложбите... Знаете за каква цифромания става на въпрос.
Публикувано: 18 April 2012 - 05:13 PM

п.п. Бети, наистина се случи на стопанин да му е жива и здрава

Публикувано: 18 April 2012 - 06:12 PM
bulldogmen, в 18 April 2012 - 03:13 PM, написа:
Съгласна съм напълно, но е факт точно обратното. Хората, които ходят постоянно по изложби образуват едно затворено общество, в което основните участници са дупе и гащи със съдиите. Получава се това: ти днес ми съдиш кучето, аз утре ще съдя твоето..
Публикувано: 18 April 2012 - 09:12 PM
Изказвам уважението си към организаторите.

Те продължават да развиват идеята за един нов вид стафска изложба. Канят съдии, за които само може да се мечтае. Дори в страна с много стафове като Русия не могат да се похвалят с такива съдии. От друга страна не се мъчат да направят тази изложба тяхна си - на бившите юго републики. Доколкото разбрах догодина може да е в Унгария.
Относно съдийството - мисля, че Грег Роудхаус си разбира от стафове

За мен беше интересно, че за най-добро куче не бе посочено някое от тези в шампионския клас, както масово се очакваше.

Може и да не е идеален, но е по-добър от някои от прехвалените шампиони.
Според една от участничките,съдията казал, че това куче му напомняло някои от неговите.
Считам, че победителят на породота е доста по типичен, отколкто нещо такова :

Публикувано: 20 April 2012 - 07:10 PM
Публикувано: 22 April 2012 - 10:08 PM
Публикувано: 28 April 2012 - 03:56 PM
Публикувано: 02 May 2012 - 01:01 AM

Няма ги вече тия шампиони, изчезнаха...
Иначе защо ли замря таз породна тема бре хора?
Експорти и импорти се извършват тия дни, пък се мълчи...
Публикувано: 02 May 2012 - 09:03 AM