Dog.bg Форуми : Американски Стафордшир Териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (239 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски Стафордшир Териер Говорилня

#652 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 March 2009 - 07:31 AM

Мисля, че в темите за храненето имаше поместен линк към сайт, в които бе направено сравнение на всички храни. Там може да се погледнат таблиците и да се направи сравнение между съставкита на различните храни. Днес ако ми остане време ще потърся линка. Едно обаче трябва да е ясно според мен както и при хората така и при кучетата еднаквите храни действат различно на организма. Аз съм хранил с всички храни изброени от теб, но определено моето си избра една от тях и с нея се чуства великолепно. Същата храна обаче хич и да не я види, куче от съседният вход. Верно различни породи са, но пък и храната е универсална.
Също е важно според мен и това в периода на разстеж да може да се осигури оптимално количество от витамини, аминокиселени и минерални елементи на подрастващото куче. Различните фирми за храни имат различни формули за необходимостите от такива добавки в храната. Спорен е и момента доколко органите вътре в кучето нарастват неравномерно и това се дължи на качествата на храната. Пак според мен в процеса на разстеж е нормално те да нарастват неравномерно. Обратното би било абсурдно и това по никакъв начин не е "заслуга" на храната.
Не ангажирам никой с мнението си, не претендирам да съм специалист по хранене, просто разсъждавам на глас.
User's Signature

Качена снимка

#653 Guest_LucaB_*

• Група: Гости

Публикувано: 18 March 2009 - 10:19 AM

В темата за храненето неведнъж съм писала, че няма марка храна, която да се отразява еднакво добре на всички кучета независимо от фазата на растежа им- в противен случай всички ние щяхме да храним с една и съща храна, а останалите марки щяха да фалират ....! Всеки един вносител на храни като част от маргетинговата стратегия на фирмата може може да ти изнесе чудна лекция защо еди коя си храна е по-добра от останалите и защо трябва да храниш с нея и това е съвсем нормално разбира се! Всеки търси нах-добрата храна за своето куче- онази, която му се отразява най-добре, както на здравето, така и на екстериора и когато я намери е щастливец, защото много са случаите, в които стопаните сменят марка след марка и не успяват да намерят най-доброто! Всяко куче се развива индивидуално и съответно има индивидуални потребности от гледна точка на храна, движения, грижи и пр. И когато стопанинът намери най-удачния начин за задоволяване на всички тези потребности значи си е свършил работата, за съжаление това понякога се оказва трудоемка задача именно, когато не успяваме да намерим най-подходящата марка храна например. roughdog, аз съвети за марки храни няма да давам, защото съм далеч от мисълта да правя каквато и да било реклама, просто се надявам храната към която си се ориентирал/а да е вашата марка храна и наистина кучето да се чувства и развива отлично от нея :wd_043:!

#654 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2009 - 11:09 AM

Негов син е.Забележи приликата...
Жокер:Страшно много си приличат в главата

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#655 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2009 - 11:15 AM

LilTed...???
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#656 Потребителят е офлайн   azzzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2009 - 12:09 PM

LilTed, какво имаш предвид? Това са две снимки на John Bull?!?

#657 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2009 - 12:49 PM

Показване на мнениетоArci of Valdy Mor, в Mar 17 2009, 03:59 PM, написа:

fireogi мисля че за това става въпрос
http://www.alisa33.com/prod.php?id=462

Благодаря! Ще обзаведем бебето с нова каишка :dog:
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#658 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2009 - 11:35 AM

Имам предвид,че Jazy и John Bull много си приличат.Тове е в отговор на въпроса - дали Jazy е син на ''доминото''

ППНякъде ми е избегал цитатът,и затова не се разбира
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#659 Guest_LucaB_*

Публикувано: 19 March 2009 - 03:17 PM

:dog:
Качена снимка

Качена снимка

#660 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2009 - 03:19 PM

LucaB големи послушковци тези Пени и Лукас!!! Поздравления...как ги качихте на тази скала само?!
User's Signature

Качена снимка

#661 Guest_LucaB_*

Публикувано: 19 March 2009 - 03:46 PM

Показване на мнениетоceasar, в Mar 19 2009, 01:19 PM, написа:

LucaB големи послушковци тези Пени и Лукас!!! Поздравления...как ги качихте на тази скала само?!

..щом булдоците качваме дотам, едва ли въпросната скала би могла да се опъне на стафчетата :bf_087:

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

...а, скалата съвсем не е за подценяване :bc_086:

Качена снимка

#662 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2009 - 04:00 PM

Искам доказателства за булдоците иначе не вярвам....
User's Signature

Качена снимка

#663 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2009 - 05:12 PM

Доказателствата в другата тема :af_089: ...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#664 Guest_LucaB_*

Публикувано: 19 March 2009 - 06:24 PM

Показване на мнениетоbulldogmen, в Mar 19 2009, 03:12 PM, написа:

Доказателствата в другата тема :af_089: ...

СНИМКИ

...иначе на въпросната скала още в края на 2007г. първа стъпи Луца :bg_016: ...
Качена снимка
:dog:

#665 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2009 - 09:36 PM

Има ли хора, които смятат, че е възможна социализация на стаф? Моля не ми разказвайте историята, започваща с "преди 100 години породата е разделена на 2 селекции- едната гонеща екстериор, а другата толерираща борбеност и вътрешни качества...". Просто искам да знам има ли разлика в това отношение от питбула? Не е за собствена утеха на душата ми, просто искам да знам мисли ли някой и виждал ли го е- социализиран териер изобщо? Защото се наслушах на митове и легенди, време е някой да ми разкрие истината. Мен това не ме спира да си обичам кучето, просто не искам да го гледат със страх и да мислят за мен, че нещо не ми е наред, за да имам териер- трениран, селектиран да убива живи същества- други животни, себеподобни, да не стигаме и до хора. Не мога да разбера къде отиде цялото удоволствие да гледаш живо същество, да си вземеш любящ приятел, на чиято любов в погледа да отвръщаш със същата загриженост и обич?! Как така всичко се комерсиализира- от простата храна за кучета, която е безбожно надувана, през всякакви артикулчета, играчки, дъвкачки, баламосвачки, през борсите за кучета, затворени в аквариуми, до спортове с кучета, огранизирани само с една цел- пари, пари и пари?! Чудя се колко хора вече си взимат куче за най- добър приятел, а не за средство, предмет, глезотийка?! Защо кучето да е за безгрижните богаташи? Не разбирам днешните "стари кучкари", които като чуят, че някой неопитен иска да си взима куче от гледаната от тях порода, се ежат, избиват го на гордост, едва ли не- Какъв си ти, какво знаеш за това куче, че да претендираш, че може да го гледаш?! Приятел ще съм му, ето какъв, това е нещото, от което кучето има най- голяма нужда- любов а не дрънкулки. Децата могат да живеят и без компютър, но това че съседското дете има, а ти не си взел на своето значи, че ти не си гледаш детето както трябва, или че не го обичаш, така ли?! До там се е стигнало, че стопаните на териер или друга порода от тази черга, си разхождат кучетата сами, като вълци, отделени, сякаш са наказани. Детето ако цял живот е само няма да стане специалист по кумуникацията, а социопат. Защо с кучетата да е различно?! Поздрави

#666 Потребителят е офлайн   д-р Светла Колева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2009 - 10:54 PM

Показване на мнениетоroughdog, в Mar 19 2009, 07:36 PM, написа:

Има ли хора, които смятат, че е възможна социализация на стаф? ...... Бла, Бла...

Специални поздрави за roughdog :zz_225:

Качена снимка

#667 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2009 - 11:10 PM

Показване на мнениетод-р Светла Колева, в Mar 19 2009, 09:54 PM, написа:

Показване на мнениетоroughdog, в Mar 19 2009, 07:36 PM, написа:

Има ли хора, които смятат, че е възможна социализация на стаф? ...... Бла, Бла...

Специални поздрави за roughdog :zz_225:

Качена снимка

А вие какво бихте посъветвали човек, който има голямо желание да има домашен любимец и конкретно куче: "Вземи си стафче, едно от най- добрите е за целта" (или друго питиподобно), или: Вземи си някое дребно, което не иска опит при гледане, някое по- безопасно, което не преставлява грижи, бе за какво ти е това куче, я си вземи морско свинче, че то най ти пасва на изискванията и възможностите " ?

#668 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2009 - 11:19 PM

А иначе, ето и една негова снимка, да не кажете, че само се ползвам от безплатни съвети :) Казва се Рой !

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#669 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2009 - 09:47 AM

roughdog много е сладък този мъник Рой! Да ви е жив и здрав и много да ви радва!
User's Signature

Качена снимка

#670 Потребителят е офлайн   Nadq And Karma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2009 - 12:24 PM

Показване на мнениетоLucaB, в Mar 16 2009, 08:26 PM, написа:

...относно въпросът за металния нашийник може би следва да сътворя геройство от словесни чудеса, за да изложа тезата си, ала не искам; по-скоро някакак си първоинстиктивно ми идва да реагирам като отговоря с една единствена дума, ала [u]не трябва
...относно играта с метален нашийник- :id_145: не знам дали е престъпно да си го помислиш или е по детски глупаво
[color="#8B0000"]Намирам въпросът за изчерпан :fe_079: и ви благодаря :vb_024: !

Тц, тц, тц...забравих аз да влизам, а пък то тука сте си спретнали купонче. :eyes: И след като изчетох всичко имам чувството, че всеки човек би стигнал до извода, че вие все пак не знаете с каква точно цел поставяте такива нашийници на бебета кучета. /Независимо от породата./ То вярно, че непоисканата помощ не е точно помощ, но не видях никой със злобен и нападателен тон, освен Вас разбира се. Всички обясниха спокойно какво точно имат предвид, но не...да си покажем рогата и то по един доста просташки начин. ^_^ Да не би да следите сериала за доктор Хаус? На него му отива, но той е герой по телевизията, на Вас не Ви отива да се държите по този начин. Иначе и аз ще се включа в търга за нашийника, белким като го закупя ще видя какво е това вълшебно приложение, за което не съм се светнала, може би поради липсата на 'геройство от словесни чудеса' от Ваша страна. Кое е детски глупаво също не зная, но мисля, че потребителите на този форум, ако са били достатъчно внимателни са се нагледали на всякакви глупости от страна на хора с всякакъв авторитет. Та един нашийник ли... Но да де - въпросът се изчерпа, какво си чешем езиците. :ns22:

User's Signature

Представете си само каква тишина щеше да настане,
ако хората говореха само това, което знаят.

#671 Guest_LucaB_*

Публикувано: 21 March 2009 - 01:26 PM

Показване на мнениетоNadq And Karma, в Mar 21 2009, 10:24 AM, написа:

Но да де - въпросът се изчерпа, какво си чешем езиците. :ns22:
[/b]

Качена снимкаКачена снимка

• (239 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34