toshko18, в 18 January 2011 - 10:06 PM, написа:
Весела изказваш се много смело като голям капацитет.
Може ли да попитам колко амстафа си видяла на живо? (като изключим деца и внуци на Дон)
Посещавала ли си специалка на запад? Някоя голяма изложба с голяма конкуренция?
С две думи на базата на какви познания са тези негативни оценки към шампион на САЩ? Или ние знаем повече от американците за Американския Стафордшир Териер?
:) Ами явно съм си смела просто. Винаги съм обичала да изказвам мнението си, и уважавам мнението и на другите.
Не съм посещавала специалка на запад, единствената специалка с много представители на породата, която съм посещавала и съм представяла кучето си е Панония териер шоу през 2009та година. Там видях страшно много известни кучета от цяла Европа, а съдиите бяха 2 много известни американски съдийки. Моето куче беше съдено от Памела Пердю, която е собственичка на развъдник Barberycoast, развъдник чиито кучето много ми харесват (примерно Barberycoast Lord of the Dance e един от най-любимите ми представители на породата

). Видях как съди тази жена, видях как оглежда кучетата, и ги оценява подробно и бях изключително доволна след като даде оценка Отличен на моето куче. :)
Щом тази жена е преценила, че българското развъждане заслужава оценка Отличен, то аз съм изключителна щастлива от това.
Ако искате да разберете какво е чувството да те съди такъв капацитет, отидете на Панония териер шоу тази година, според мен това е специалката, на която участват едни от най-добрите представители на породата в Европа.