Dog.bg Форуми : Работно НОК

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Работно НОК

#141 Потребителят е офлайн   Мария 76 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 January 2010 - 07:23 AM

Цитат(vonpav @ Jan 2 2010, 09:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
........тука става въпрос за кучета и око може да си направиме темите по интересни.......

Пак забравяш какво си писал af_089.gif
Да разбирам ли , че твое клипче няма да покажеш..... tb_195.gif
User's Signature

Незнанието и невежеството не ме оправдават, че години наред крещях "браво" за неща които не разбирах...

Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!

#142 Потребителят е офлайн   vonpav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2010 - 07:46 AM

Цитат(Galiadogs @ Jan 2 2010, 07:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Инчето живее в Белгия.Там нивото на киноложката култура и занимаващите се със спорт са на много по-високо ниво от нас в БГ..

re_037.gif

#143 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: German Shepherd Dog
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=fag9c50wJE0

Публикувано: 03 January 2010 - 08:39 AM

Цитат(vonpav @ Jan 2 2010, 09:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Galiadogs @ Jan 2 2010, 08:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
За да се стигне до такава перфектна работа се искат страшно много тренировки.Вярно,че кучето направи няколко малки грешки,но на целия фон са просто нищо.
Аз видях,че не обходи/не направи ''ревиер''/ на една палатка,чукна с муцуна няколко пъти при облайване,при догонването от легнала позиция не можа да захапе плътно,преди това мръдна от позицията.А при конвоя вървеше по-напред от водача.Само ,че на контраатаката ме изуми.Страхотно куче.Като се има впредвид,че фигуранта е професионалист,а едва не загуби равновесие.
Коментирам всичко това ,защото се стигна до спор има или няма грешки,но да знаете,че безгрешни кучета няма.
Инчето живее в Белгия.Там нивото на киноложката култура и занимаващите се със спорт са на много по-високо ниво от нас в БГ.Ако все пак искате да видите такава професионална работа,знаете къде и в кой спортен клуб.

За кое филмче говориш?? за изпълнението на АМИГО от първото клипче ,или за Шарон от второто.???Ако става въпрос за първото клипче съм съгласен с теб и аз видях точно тези грешки за които споменаваш.Никой не е спорил дали има или няма грешки .Чети по внимателно какво пиша и не се пали толкава.Незнам защто си мислите ,че гледам все някой да зесегна.А къде живее Инчето въообщте не ме интересува,тука става въпрос за кучета и око може да си направиме темите по интересни
Въпроса е ЗАЩТО СЕ ОТНЕМАТ НА ШАРОН (-кучето от второто клипче )3 точки.??? re_037.gif Galiadogs ако искащ ни кажи и престани да спамиш темите. Създай си твоя тема и си пиши там колкото си искаш,мога да ти кажа и заглавие на темата.Например: Работа на полицейските кучета в БЕЛГИЯ или как се подава ръкав на МВР кучета af_089.gif

Говориш ,говориш и пак до полицейските кучета опираш.Започвам да се чудя от къде е тази предубеденост.Пък ако искаш помоли всички да не коментират клиповете които качваш,ама що ги качваш тогава?Въобще имаш ли намерения да водиш дискусия с някой или просто ей така за спорта се заяждаш?Никой не ти е враг,темата ще е полезна като има повече мнения,ПО ТЕМАТА.И сега не е нужно да ми отговаряш със заядлив коментар re_037.gif

#144 Потребителят е офлайн   vonpav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2010 - 01:49 PM

Цитат(NANIOX @ Jan 3 2010, 07:39 AM) <{POST_SNAPBACK}>
И сега не е нужно да ми отговаряш със заядлив коментар re_037.gif

Не бой се re_037.gif
Някой знае ли дали е възможно да се взаме IPO-1 с 163 точки.???? af_089.gif

#145 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2010 - 02:30 PM

Цитат(vonpav @ Jan 3 2010, 11:49 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(NANIOX @ Jan 3 2010, 07:39 AM) <{POST_SNAPBACK}>
И сега не е нужно да ми отговаряш със заядлив коментар re_037.gif

Не бой се re_037.gif
Някой знае ли дали е възможно да се взаме IPO-1 с 163 точки af_089.gif

Не е възможно с 163 точки да се вземе IPO-1 ea_103.gif
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/

#146 Потребителят е офлайн   vonpav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2010 - 02:56 PM

Разбрах мнението на DOGI_DOG af_089.gif НО по ми е интересно, какво мисли по въпроса "лицензирания" треньор на кучета Galiadogs
Дали е възможно да се вземе IPO-1 с 163 точки??!!?? md_064.gif

#147 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 January 2010 - 03:05 PM

Ако ги разделиш на три дисциплини, идват по 54,3 точки на дисциплина.Няма и 60% smile.gif ,от общия брой,за туй нема как...................

#148 Потребителят е офлайн   vonpav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2010 - 03:15 PM

Цитат(DOGI_DOG @ Jan 3 2010, 01:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Цитат(NANIOX @ Jan 3 2010, 02:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ако ги разделиш на три дисциплини, идват по 54,3 точки на дисциплина.Няма и 60% smile.gif ,от общия брой,за туй нема как...................

Разбрах мненията на DOGI_DOG и NANIOX af_089.gif НО по ми е интересно, какво мисли по въпроса "лицензирания" треньор на кучета Galiadogs

#149 Потребителят е офлайн   Мария 76 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2010 - 04:18 PM

За състезание ли говориш или за изпит?......имам МАЛКА разлика.

Цитат
"лицензирания" треньор на кучета Galiadogs

Гледам запазваш "добрия" тон. Предполагам форума мнооооого ще "спечели" от присъствието ти....продължавай в същия дух .....а пък аз отивам да тренирам..... db_046.gif
User's Signature

Незнанието и невежеството не ме оправдават, че години наред крещях "браво" за неща които не разбирах...

#150 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2010 - 04:54 PM

Цитат(Мария 76 @ Jan 3 2010, 02:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
За състезание ли говориш или за изпит?......имам МАЛКА разлика.

Цитат
"лицензирания" треньор на кучета Galiadogs

Гледам запазваш "добрия" тон. Предполагам форума мнооооого ще "спечели" от присъствието ти....продължавай в същия дух .....а пък аз отивам да тренирам..... db_046.gif

Мария 76,моето мнение е,че в тема която е озаглавена " Работно НОК" трябва да се говори и пише за работа и за всичко свързано с нея,в това число да се споделят мнения относно работните качества на кучетата.Това няма как да не засегне и темата ИПО
Считам,че vonpav е полезен,конкретно в тази тема, защото повдига много важен въпрос,за точките необходими за покриване на ИПО1.
А защо пита точно Galiadogs?Предполагам доколкото съм запознат, защото тя се води сертифициран от БРФК треньор на кучета и отговорът и би бил интересен за несертифицираните от БРФК тренери а и за всички останали.
Така,че постът ви за мен,лично не е уместен и не на място.
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/

#151 Потребителят е офлайн   Мария 76 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2010 - 05:33 PM

Цитат(DOGI_DOG @ Jan 3 2010, 03:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
.....Предполагам доколкото съм запознат, защото тя се води сертифициран от БРФК треньор на кучета ....
Така,че постът ви за мен,лично не е уместен и не на място.

И аз така мисля, всъщност казано без кавички изглежда по-различно нали?!?....от това беше породен предния ми пост. (пък и не е това причината, поради която vonpav настоява за отговора на Галядогс ....сигурна съм, че ще стане ясно по-късно)

Така....по темата. Имам един въпрос....толкова много хора пишат за работа , за спорт....е , защо тогава на изпита за едно по-простичко за изпълнение ВН имаше само 4 кучета?
Аз се явих на този изпит , повече за опит по-малко заради самия резултат . Пак казвам това беше ИЗПИТ ,който аз не успях да издържа ( 1 година тренировки не ми стигнаха ......не можах да се справя...)
НО , ако това беше СЪСТЕЗАНИЕ мисля, че може би щях да взема ТРЕТО място в най-лошия случай четвърто . Не е кой знае каква гордост ...от 4 кучета...ама къде са другите.... това се питам? Нека уважаваме труда на хората....

User's Signature

#152 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2010 - 05:37 PM

Цитат(vonpav @ Jan 3 2010, 01:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
..... НО по ми е интересно, какво мисли по въпроса "лицензирания" треньор на кучета Galiadogs

колега, съвземи се малко...! Ако наистина те вълнува спорта с кучета и не пишеш тук само защото си нямаш друга работа, по-добре гледай да се научиш на нещо от Galiadogs, вместо да се заяждаш с нея! Доколкото я познавам, тя не е настроена на твоите честоти в момента... Колкото и неразбираемо да ти се струва това, опитай да го разбереш........ нещо като да говорите на различни езици е...

#153 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 January 2010 - 06:48 PM

Колко щеше да е хубаво, ако всеки един спазваше кзаното от Буда:
Преди да кажеш каквото и да било, си задай въпроса:
Това нещо истина ли е,
Нужно ли е,добро ли е ?....

П.П.Честита Нова Година на всички!

User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#154 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2010 - 07:04 PM

Мария каза нещо много правилно - много разбирачи , много тренери , много народ а по състезания по неколко кучета се мъдрят . . . ( и всички искат най- , най- добрите кучета с най-много награди и за какво ? )

#155 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 January 2010 - 07:09 PM

Само бих искал да добавя,че Галя не се ВОДИ лицензиран треньор,ТЯ СИ Е ТАКЪВ.Лично аз съм научил от нея неща които са ми много полезни в работата,И СЪМ СЕ УБЕДИЛ В УМЕНИЯТА И.Затова МОЛЯ нека се уважаваме.Всеки работи с кучетата си според възможностите си,и ако превърнем темата в кой е по-по-най,само ще загубим.НЕКА ВЗАИМНО УВАЖАВАМЕ ТРУДА СИ..... smile.gif smile.gif smile.gif

#156 Потребителят е офлайн   vonpav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2010 - 07:09 PM

Айй,аййй,айй!Компанията, споко бе.Не изкарвайте темата от добрия тон.Опитвам се да науча нещо от ЛИЦЕНЗИРАН от БРФК..този път (без кавички) треньор на кучета.

Цитат(tok4ev @ Jan 3 2010, 04:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
колега, съвземи се малко...! Ако наистина те вълнува спорта с кучета и не пишеш тук само защото си нямаш друга работа, по-добре гледай да се научиш на нещо от Galiadogs, вместо да се заяждаш с нея!

tok4ev,именно защото искам да науча нещо,не от кого да е а от лицензиран от БРФК треньор питам: Възможно ли е със 163 точки да се вземе IPO 1 и ако е възможно как става това.Обидих ли някого,съгреших ли,че търся отговор на елементарен въпрос.
И за да върна запитването си, ще го повторя този път без кавички.Получих отговорите на DOGI_DOG и NANIOX,но до колкото знам те не са сертифицирани треньори от БРФК.Ще съм доволен,а надявам се не само аз да получа компетентен отговор от Galiadogs.Избрах нея,защото в тази тема няма друг с издаден сертификат,което означава,че е по напред с материала от нас.

Цитат(DOGI_DOG @ Jan 3 2010, 01:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Цитат(NANIOX @ Jan 3 2010, 02:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Разбрах мненията на DOGI_DOG и NANIOX af_089.gif НО по ми е интересно, какво мисли по въпроса лицензирания треньор на кучета Galiadogs

П.С.
Форумът според мен е създаден с образователна цел и темата според мен е изключително полезна.Моля не вадете въпроса ми извън релси.Не виждам нищо нередно в запитването си и страха от отговора който все още очаквам е необясним за мен.

#157 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 03 January 2010 - 08:13 PM

Не,не е възможно.
User's Signature

Качена снимка

#158 Потребителят е офлайн   vonpav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2010 - 08:58 PM

Цитат(Galiadogs @ Jan 3 2010, 07:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не,не е възможно.

Galiadogs,не го приемай като заяждане,напротив.Зададох този въпрос с ясното съзнание и убеденост,че в България "совите не са това което са"
Какво означава това ли?Това означава,че нищо не е по правилата,че се пръкнаха десетки набедени треньори, сертифицирани от комисия съставена от хора които си нямат хал хабер от дресура.
От доста години съм в тези среди и ми е чудно как Камен Литов,Иван Димитров и Андон Тодоров !? могат да издадат сертификат

Прикачена снимка

Кой ги опълномощи за това и каква е тяхната компетентност по отношение на работата?
В по горен пост Nomad констатира:

Цитат(Nomad)
много разбирачи , много тренери , много народ а по състезания по неколко кучета се мъдрят . . . ( и всички искат най- , най- добрите кучета с най-много награди и за какво ? ).

Еми затова Nomad...защото всичко в БГ е менте,като започнем от самопровъзгласилите се изпитващи капацитети,и стигнем до култивираните от тях кадри....и документите на килограм с щемпъл БРФК,удостоверяващи "компетентност"(в кавички).

Към Galiadogs,пояснявам добронамерено.Нарочно зададох към нея този въпрос,защото в сайта и се натъкнах на необяснимо за мен безхаберие по отношение на непознаването правилника за IPO.

Прикачена снимка

Това не би било толкова шокиращо,ако кучето взело IPO 1 със 163 точки,не бе кучето на самия СЕРТИФИЦИРАН от БРФК специалист по обучение Galiadogs!?
Факт е,че този документ е публикуван и на сайта на самия тренер.Това според мен е недопустимо и показва едно...НЕПОЗНАВАНЕ НА МАТЕРИЯТА.

За съжаление картинката е такава не само при Галя.Занижения контрол,шарлатанщината,шуробаджанащината и безхаберието в БРФК дадоха своите ялови плодове...неприятно,жалко но ФАКТ...за съжаление.

Още веднъж към Галя:
Нищо лично треньоре!
Но куче със 163 точки няма как да мине(поне на простосмъртен).Всички сме равни,но някои май сме по равни.ФАКТ!...Май наистина в България сме с ниска,ама с мнооого ниска киноложка култура (това са твои думи,Галя).

#159 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 03 January 2010 - 09:20 PM

Много добре знаех,какво ще ми отговориш ab_041.gif .Това е диплома от състезание по правилника на IPO. Нарочно съм го сложила да знам откъде съм тръгнала.По настояване на треньора в Сириус се явих,както той се изрази за рутина,въпреки,че кучката не беше работила следа и нямаше контрол на защитата.Oще утре ще си сложа в сайта документа от явяването на ИЗПИТ на това куче.Общия й резултат е 246 точки на 06.04.2008 при съдия Ники Василев.Благодаря,че ме подсети.Казвала съм,че лиценза не прави треньора,поне не в БГ,затова тренирам и се състезавам.
Тези ,които успокояваш като моя компания,са хора ,с които сме работили заедно.
User's Signature

Качена снимка

#160 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 January 2010 - 09:26 PM

Не знам какво се опитваш да направиш,или какво очакваш да се случи,но понеже гледам че си се захапал с Галя,искам дая те попитам:
-Виждал ли си как работи с кучетата или просто се базираш на няколко листа хартия?
На всички ни е ясно състоянието на БГ кинологията.Това го казвам като човек не членуващ в никоя организация.За това много пъти съм казвал че е важно какви работни качества има едно куче,а не дали е със или без родословие.За това и по състезанията и изпитите има по 3-4 кучета,защото хората масово размахват родословия и си мислят че всичко свършва до там.Относно въпросния сертификат,мога да ти кажа че и най-добре обученото куче,понякога не може да разгърне капацитета си.Дейзи е куче което винаги ще изкара по-добър резултат,а нали се сещаш че за да те сертифицират като треньор е нужен по- дълъг период на наблюдение................... ba_025.gif Нищо лично................. md_064.gif,но не използвай Галя като жертва за да изразиш негативно мнение към някой друг......................... beer.gif

• (10 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни