Невероятното куче Чико търси постоянен дом
Публикувано: 22 July 2010 - 03:24 PM
Блогът на Чико
Сърдечни благодарности от Чико на fanfann, д-р Бобадова и Nickey за финансовата подкрепа.
Публикувано: 27 July 2010 - 11:13 AM
Дали сте европейци по дух и душа ?
Дали вече знаете, че най-важното е невидимо за очите ?
Дали това не е Вашето куче ?
Чико по нищо не отстъпва на своите събратя,
но именно кучета като Чико непременно имат нужда от дом,
защото не могат да оцелеят на улицата.
За повече информация посетете: Блогът на Чико
Чико ще бъде поверен само на пълнолетни и отговорни хора с договор за осиновяване (след предварителни разговори и срещи).
Сърдечно благодаря и за отпуснатите средства от продадените благотворителни календари на "ДайЛапа". В този смисъл много хора, които са си купили календар, помагат сега и на Чико. Финансовата подкрепа е много належаща за Чико. Благодаря !
Публикувано: 29 July 2010 - 08:06 PM

Публикувано: 02 August 2010 - 05:47 PM
Публикувано: 09 August 2010 - 02:38 PM

Видео 1
Видео 2
Видео 3
Към споменатите вече дарители се присъедини InaG - Сърдечно благодаря на всички

Прилагам за отчет разписки за платената такса хотел за м. Юли
Чико все още очаква Своите хора за да раздава безусловната си обич и преданост

Прикачени файлове
-
Razpiski hotel Chico.pdf (255.63K)
Брой сваляния: 207
Публикувано: 20 August 2010 - 11:30 AM
“Аз имам три крачета, вместо четири.
Но не съм инвалид - гордо куче съм, което тича и на три крачета.
Не съм се обидил на хората, които ме лишиха от едното ми задно краче.
Нее, аз обожавам хората все така силно, затова си търся постоянен дом, защото живея на хотел, без свое пристанище ...
Ако бях в Европа, щеше да има надпревара от сърдечни осиновители за мен. Но съм в България.
Е, нищо - чух, че и България вече е Европа. Затова опитвам да намеря Любимия си Човек тук, в моята родина.
Очаквам, че някой ще ме заобича толкова-толкова силно, че да не забелязва четвъртия ми крак. А той е невидим.”
За повече информация вижте блога на Чико: http://chicofromsofia.wordpress.com/
Кандидат-осиновителите могат да пишат на e-mail:
maggi.ivanova@abv.bg или maggie.ivanova@gmail.com
Много се надявам, който има възможност да подпомогне Чико с трохички за плащането на хотелските му такси

Публикувано: 31 August 2010 - 02:27 PM

Благодаря сърдечно и на Francesca, която за пореден път отдели парички за Чико
и на PURSY, която отдели от времето си за да ми ги донесе до в къщи

Аз пък не се отказвам и продължавам да търся дом за Чико, ето така :
Чико Усмивката все още чака да бъде забелязан от Своите Специални Хора !
Ако се чудите какво значи Специални Хора в този случай - това са хора, които имат:
* опит с кучета
* хубав и уютен дом, който биха споделили с чистоплътно куче
* големи сърца и неЕснафски възгледи за живота
* доброта, обич и грижовност за раздаване
* отговорно отношение към чуждия живот
* способността да виждат най-важното със сърцата си
Познавате ли такива хора ? - Ако да, моля разкажете им за Чико
Или може би самият Вие сте този специален човек ?
Кандидат-осиновителите могат да пишат на
e-mail: maggi.ivanova@abv.bg или maggie.ivanova@gmail.com
За повече информация : http://chicofromsofia.wordpress.com/
Публикувано: 14 September 2010 - 10:53 AM
Вдигам темата на Чико, който все още очаква Своите хора и постоянен дом.
Прилагам:
* събран отчет на даренията и разходите за Чико за м. Юли и Август 2010.
* разписки за платените такси за хотел за м. Август 2010
/разписките за Юли съм публикувала тук в темата на 09.08.2010/
Нямам избор - отново моля, който има възможност да помогне с трохички за хотела на Чико.
Прикачени файлове
-
Razpiski hotel Chico - 08\'2010.pdf (233.8K)
Брой сваляния: 173 -
Чико - Отчет за Юли и Август 2010.pdf (249.22K)
Брой сваляния: 48
Публикувано: 27 September 2010 - 03:06 PM
и на Мария Арангелова за чудесния текст :
За кого тъгува Чико ?
Благодаря отново и на rodegunda за чудесните нови банери които направи. В горната/нова/ страничка на блога сложих единия като снимка.
Публикувано: 27 October 2010 - 03:23 PM
И понеже по-рано някой питаше дали той общува с кучета в хотела - Чико съжителства успешно с ротвайлери, като на сутрешните и вечерните разходки са заедно.
Но аз ходя да го виждам обикновено по обяд и тогава само той е звездата пред обектива

Видео 1
Видео 2
Видео 3
Видео 4
До този момент за Чико имаше следните кандидати: Събирачки на животни поне 2-3 броя; Персона, която вече е в черен списък на кандидат-осиновители; Няколко малолетни, желаещи незабавно да им го пратя по автобуса на адрес: ..... ; Мъж, който искаше да вземе Чико като за целта изостави едно от сегашните си кучета. Мъж, който по принцип и сега си имал куче, ама му го гледал някой друг; Младо момиче, делящо квартира с още 2ма-3ма съквартиранти и липсващо от квартирата минимум 10 часа дневно.; Млада жена, заявяваща във ФБ категорично желание да го вземе като се върне есента от чужбина, пък то се оказа че се върна ама от нашето моренце и дума не обелва вече (и по-добре, де). Та така. Няма как с подобни кандидати да стигнем до опознавателни срещи.
Търсенето на подходящи хора за това изстрадало момче продължава. Не се пререждайте, всички ще бъдете щателно препитани

Досега не съм го правила, но искам тук да благодаря на geriat, която вече 1 година се грижи за Чико без нито за миг да занижи нивото на обгрижване и отношение към кучето. Като при това в първите 2 месеца /преди година/ се наложи да бъде лекуван след престоя му в изолатора и тя изпълняваше лекарските предписания без допълнително заплащане. Освен това рехабилитира психиката му - преди година Чико имаше нужда и от това. Понаучи го и на доста неща. В допълнение и до момента geriat осигурява профилактични медицински прегледи на Чико в домашна среда /безплатни за мен/. Също така от известно време обезпаразитяванията и последните ваксини са подарък от нея. А вече имам и отстъпка в таксата за хотел. Geriat Благодаря !

Публикувано: 14 November 2010 - 01:36 PM

Веднага я усети колко е готина. Хареса нейното излъчване още от първата секунда !
Чико в действие :
С моята нова приятелка
Я да поогледам ;)
Хайде да играем ;)
В приятелски ръце
"Приготвят ме за снимки ? С удоволствие

Nickey, сърдечни благодарности за отделеното време и за приятната компания вчера

Очаквайте още ...
Публикувано: 17 November 2010 - 02:27 AM

Добре, чак сега имам възможност да драсна няколко реда, та...
Ами, в събота бях с Маги на свиждане на Чико!
Е, искам да ви кажа, че и преди да се запозная с него някак си ми беше слабост от самита тема, история и снимки, нооо...
За първи път го видях наживо сега и съм много влюбена в това момче! Нямате си представа колко весел, небрежен, любопитен непукист е!
Може би защото ние, хората, се обременяваме психически от самата му история и факта, че е с три крачета реално ни оставя предубедени за това той ккво невероятно куче е всъщност.
Чиконе обича да търчи, души и играе. Не се спира на едно място диваненцето изобщо. Освен това се движи така сякаш не му липсва крак, не знам как точно го прави честно казано. Минавахме покрай разни къщи скучета-пазачи, които го лаеха и ръмжаха настървено - о, наш Чико е над тези неща и просто подминаваше с усмивка. А, ах тази усмивка... дори и да не сте разрали от снимките, той е винаги винаги ухилен!

Държи се като детенце, с необременено съзнание и сякаш съдбата досега само игри и лакомства му е носила. Ако трябва да го определя съвсем кратко, бих го нарекла "щастливо глупаче"

Чико би бил страхотен любимец - възпитан, много любвеовилен, общителен, социализиран и с кучета и котки... абе, въобще по всички тези параграфи моите кучета ряпа да ядат!
Много много се надявам неговите хора да го открият съвсем скоро, той милия си живее толкова безгрижно и вече вероятно се чувства съвсем у дома си на хотел. А толкова още по-щастлив би могъл да бъде, заедно с Неговия Човек.
Стискам ти палци, мило момче!
Публикувано: 17 November 2010 - 10:45 AM
И чудесни думи за диваненцето мило

Хах, а за краката - Чико си има четири крака, просто един от тях е невидим