Здравейте,трябва ми мнение, съвет,предположение за какво може да иде реч.
Значи станахме сутринта в 10.00,докато закусвахме,пиехме кафе и тн куч продължаваше да си спи на леглото,което ми направи впечатление,защото той става обикновенно когато и ние станем.
Както и да е-казах си,че може пък да не му се става и си го оставих да си спи.
По едно време-час след това може би-стана,но забелязах,че трудно ходи със задните два крака.
Ходеше стабилно,но някак вдървено,като да са схванати,потреперваха му.Премести се на дивана и там отвреме на време потрперваше целия.
Обадих се на вет-а,каза да му дам Аналгин или Аспирин и да го раздвижа.Той полежа още час и излязохме на двора.
Там тича, игра и скача без проблеми.Но когато ходи бавно,с нормална походка пак забелязвах нещо като лека схванатост и,че общо взето не ги движи баш като преди.
Правих му масажи и на двата крака,опипвах-не реагира като да го боли.
Ваксини имаме,живее вътре в къщата на топло.
Откакто застудя не излиза много-много защото никак не е фен на студеното.
Така е и до момента-тича и скача,но като ходи бавно,не е като преди,има лека промяна в движението на краката.
Утре ще дойде вет-а в къщи да го види,предпочитам да не разкарвам куч.
П.п Забравих да пиша-кучето ми е на 4 години,стаф,32-33 кила.
Чудя се на какво може да се дължи-на обездвижване,да се е схванал/прещипал нещо...
Четох за подобни признаци и когато има проблем с аналните жлези-те не са ни изтисквани.
Някакви идеи??
Проблем със задните крака на кучето ми.
Публикувано: 31 December 2008 - 04:36 PM
Заведи го да му изстискат аналните жлези ;)
Публикувано: 01 January 2009 - 02:56 PM
И аз мисля, че са жлезите, но все пак го заведете да го види чичо вет :blink:
Публикувано: 03 March 2012 - 10:46 PM
Здравейте, имаме същия проблем като 4 годишния стаф . Моят любимец е 4 месечен мъжки крастоска между стаф и пит интересно ми е защото симптомите са същите като при дискова херния и проблеми с ставите . Обичам КУЧЕТО СИ и мисля че се грижа правилно за него но не сам сигурен че в нашия град ще получа професионален съвет за това как да си върна старото жизнено кученце моля ако не друго то поне да ме насочите към добър специалист. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Страница 1 от 1

Вход

Горе
Цитиране +