Публикувано: 04 January 2007 - 06:07 PM
Разказа ми ,и като цяло възхищението ми от конете:
КОНЕТЕ
Какви са конете-животни,машини за езда , за пари-конете мили мои хора не са нито едно от тези неща!!!Конете са най-добрите ни приятели ,най-верният другар.Животното което ще остане близо до теб дори и без пламъче сили само и само ,за да те стопли в студена вечер,той ще рискува живота си за капчица любов от теб,за малко милувка,коня ще остане до теб ,защото е твой приятел!!!Конете са дар ,най големият дар за нас-хората.Дар не уценен от някои хора.И дори и сега не мога да опиша с думи признателността ми към тях.
А ездата!?Какво е тя-неуписуемият синхрон между конят и човека!Е това е мисленето на човека ,но какво ли мисли коня дали и той е на същото мнение.Много от хората на земята мислят ,че животните обичат това,някой да се друса на гърба им.Никога да не могат да препускат свободно, да гонят вятъра ,да бъдат в първият им дом-Дивият Запад!Човека накара коня да загуби цялото си достойнство,загуби своята величественост!Как е възможно та нали ние сме единствените им приятели!Те ни дават цялата си преданност ,а ние ги пленяваме с въжета и седла!!!
Ако не можем да им дадем свобода дайте им единственото което искат от нас-ЛЮБОВ и БЕЗКРАЙНА ПРЕДАННОСТ ,това което те са ни давали десетилетия наред!!!!Ние свалихме царете на Дивият запад от троновете им нека поне им дадем това!!!
пп.Е харесва ли ,в това разказче се опитах да вложа поне мъничко от чувствата ми към конете w)
Всички гледат породата, търсят расови белези,
а пък има в природата удивителни мелези.
Тъй че, както при хората, приятелче мое,
и при нас е по-важно сърцето какво е!.