ШАР ПЕЙ - моля за помощ и съвети от стопани и ветеринари
Публикувано: 16 January 2008 - 11:16 AM
Съветвам ви да посетите лекар, който има опит с породата - там всичко с дерматологията е по-иначе.....
Питайте познати собственици на Шарове къде ходят на лекар и така...
Нямате време обаче!

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 16 January 2008 - 11:55 AM
Цитат
Да, докарва некомпетенти за породата лекари до истерия, защото така е най-лесно да се обясни незнанието, нежеланието и невъзможността да се диагностицира или да се потърси информация за каквото и да било. Това, че Вие или кой да е от колегите Ви не е наясно, не значи че целият свят е в заговор срещу Вас и се създават породи за да Ви докарват до истерия.
Освен това, породата е създадена доста преди да съществува Вашата професия. Оставете, моля, кинологията на кинолозите и се съсредоточете върху ветеринарната медицина, защото забележките Ви са смешни, необосновани и дори обидни.
Благодарна съм, че навреме намерихме нашите, макар и не всемогъщи лекари. На останалите - много поздрави от д-р Видт.

Публикувано: 16 January 2008 - 12:42 PM
Публикувано: 16 January 2008 - 12:59 PM
Цитат
Стига сте скачали така на лекарите! :gnqv:Мисля че изказването
Цитат
беше употребено абсолютно метафорично.Плюс това хората много добре си казаха какво трябва да се направи в този случай- естествено, че пълен комплект от изследвания.
Публикувано: 16 January 2008 - 01:14 PM
В България сигурно и Шар-пеите са си български, само с камила не са ги кръстосвали още, ама знам ли...като ги гледам колко бързо загряват!
Публикувано: 16 January 2008 - 08:37 PM
Публикувано: 16 January 2008 - 08:43 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 16 February 2008 - 07:23 PM
Има толкова добри лекари в България,че не е истина....
И толкова бедни хора който искат хубави скъпи кучета а накрая немогат да ги гледат както трябва.....
Та да се върна на темата в днешно време трябва да имаш пари за да си жив и здрав това се однася и за кучтата....такаче намерете хубав вет. и се надявам,че кученцето ще се оправи....
Публикувано: 17 February 2008 - 11:40 AM
Публикувано: 06 March 2008 - 01:32 PM
Първо да кажа - Джеф е роден на 26.10.2006г., все още е много набръчкан и е много красив! Проблемите, които идват от многото гънки са доста обаче. В началото бяха очите - незапознати с породата ветеринари /това го разбрахме в последствие/ почти го ослепиха! Освен това се оказа, че май са му бъркали в очите без упойка /тогава той беше просто невръстно бебе/, поради което сега, като възрастен, намира всяко посягане към главата му за заплаха! Травмата е толкова голяма, че е просто невъзможно за ветеринар да го докосва, каму ли да му бие инжекция или да извърши каквато и да е процедура ако не е упоен. С очите се справихме с помоща на специалисти от Ветеринарният институт в Стара Загора и клиниката "Свети Георги" в Пловдив, за което сме им искрено благодарни! Сега дойде проблема с кожата или по-скоро с гъбички по козината. Миналият септември направихме един курс с Вакдерм / три ваксини през две седмици/, преди около месец получи алергия от ухапвания от бълхи, обезпаразитихме чрез ампула фронт лайн на врата, петната изчезнаха, използвахме разтвор от препарат даден ни от вета и напиохме цялата козина два пъти / по лекарско предписание/ и сега гъбите се върнаха! Вета ни съветва да не даваме хапчета за гъбични заболявания, защото натоварват черния дроб, а пък за повтаряне на ваксината е прекалено скоро. В момента третираме локално с разтвор най-засегнатите участъци и даваме витамини. МОЛБАТА МИ Е - за всички които имат опит в отглеждането на породата - споделете с какво храните и какви добавки давате на вашето куче и ако сте имали кожен проблем подобен на нашия - как го преодоляхте. Благодаря за вниманието и хубав ден на всички
Публикувано: 06 March 2008 - 02:02 PM
Ние имах ме гъбичка,която излекувах ме много бързо,за около месец изчезна и порасна новата козинка.Единственото което направихме беше дам мажем засегнатото място с едно мехлемче.
С радост ще ти отговоря на всички въпроси ;)
skype venci_mont5255
Успех ти желая :wub:
Публикувано: 15 March 2008 - 07:05 PM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.