Dog.bg Форуми : Висок клас храни или какво ядат любимците ни?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Висок клас храни или какво ядат любимците ни? Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   jjYorkie Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 January 2009 - 11:33 AM

За Всички които искат да проверят с какво се хранят любимците ни ето една страница която има преглед на повечето храни за кучета произвеждани по света ,включително Роял канин и Хиллс,за съжаление страницата е удобна за училите английски. Вскички храни предлагани у нас са нисък клас с 1 звезда.
http://www.dogfoodan...rpage/24/sort/8
User's Signature

Целта ми е да бъда такъв човек, какъвто Йоркито ми мисли че съм.

#2 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 01:59 PM

Цитат

За Всички които искат да проверят с какво се хранят любимците ни ето една страница която има преглед на повечето храни за кучета произвеждани по света ,включително Роял канин и Хиллс,за съжаление страницата е удобна за училите английски. Вскички храни предлагани у нас са нисък клас с 1 звезда.
http://www.dogfoodan...rpage/24/sort/8

Не им долавям вяра на тези проамерикански сайтове.То излиза че само американците и канадците произвеждат висок клас храни.А европейците 1 и 2 звезди.Как ли пък не.Всичко е маркетинг,като при козметичните продукти.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#3 Потребителят е офлайн   jjYorkie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 02:18 PM

мненията там са от кучешки диетолози ,има същто така англииски храни, и не само, страницата обхваща повечето известни марки и не е с рекламна цел а просто са разгледани съставките на всяка една храна и в какво количество се съдържа. Също се изхожда от гледна точка на това че кучето по природата си е месоядно а прародителят му е кръвожаден,т.е. царевицата и захарното цвекло като че ли не трябва да са в най-висок процент защото не храним кокошки все пак. Колкото до Хилс канцирогеннен  е ethoxyquin (напълно забранен в човешките храни)
Никъде в страницата не пише хранете кучето с тази или тази храна или купувайте от храни на фирма еди коя си .  Всичко е под формата на информация .аз си храня кучето с 4 звезди храна и сме съпер доволни ,храната е от англииски производител. Не се препоръчва от тази страница но поне не го разболява .(за 3 месеца около 40 посещения при вет след роял и хилс)
User's Signature

#4 Потребителят е офлайн   jjYorkie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 02:35 PM

и едно допълнение ,посочените по горе две храни са перфектния продукт на ветеринарни организации тясно обвързани с рекламата и маркетинга, запитвали ли сте се защо повечето ветеринарни клиники предлагат точно тези две за щяло и нещяло  ? процент от продажбите  !!!
User's Signature

#5 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 03:13 PM

Ни най малко не искам да оспорвам мненията на диетолози и други вещи лица.Все пак аз не съм специалист, а градя мнението си от чуто,видяно и преживяно навързани логически.Не бих казал че вещите лица грешат или че са прави.Истината е някаде по средата.Искам само да дам пример:На село,масово кучетата се хранят с "Ярма",трици и отсевки,плюс малки количества от остатъци на човешка храна.Но предимно е ярмата.Та въпросните дворни кучета,бухат цял живот царевица и нито боледуват нито ходят при вет.И живеят по 14-15 год.Как може да се обясни това?А е факт. :rolleyes:
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 09 January 2009 - 03:33 PM

Цитат

Та въпросните дворни кучета,бухат цял живот царевица и нито боледуват нито ходят при вет.И живеят по 14-15 год.Как може да се обясни това?А е факт. :rolleyes:

Може би донякъде може да се обясни с това,каква порода са например ;)
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#7 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 03:52 PM

Цитат

Цитат

Та въпросните дворни кучета,бухат цял живот царевица и нито боледуват нито ходят при вет.И живеят по 14-15 год.Как може да се обясни това?А е факт. :rolleyes:

Може би донякъде може да се обясни с това,каква порода са например ;)

Ами повечето са смесени,има кръстоски на овчарски кучета,разни мъници с леки белези от разни породи и дори има плодове на инбрийдинг.Абе всевъзможни кръстоски,знаете как е по селата.Даже има една жена която гледа кокери и тя храни по селския метод.Според мен не е до порода,а до привикване и изграждане на резистентност към тези токсини които уж тровели животинките.А да масово се добавя и свинска мас.За нея поне съм сигурен че се отразява  благоприятно на кучетата.Те за разлика от нас не страдат от холестерола.Прокрадва ми се една мисъл,че кучетата които живеят с хора,боледуват повече от дворните,точно заради близкия и постоянен контакт с хората.
User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2009 - 03:56 PM

някакси ми е трудно да повярвям, че Хилс и Педигри са един клас  :o
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2009 - 04:08 PM

Тоз смешен сайт е пускан 312 пъти. За всеки средноинтелигентен човек би било лесно да си прочете анализа на храната, с която храни и да го сравни с този на други манджи.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 January 2009 - 05:29 PM

Що да е смешен, има коментари на състава, доклоко е авторитетен представа нямам.
Двете идентични теми са обединени, моля не пускайте и трета някъде.

#11 Потребителят е офлайн   azzzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2009 - 05:53 PM

Сайта прави оценка на базата на съдържанието, посочено на етикета от производителя. И го прави безпристрастно и аргуметнирано.
Друг е въпроса дали сте съгласни със методиката им на оценяване. Основния акцент, който поставят е наличието на достатъчно количество протеин от животински прозход, с изрично посочен и качествен източник, както и отсъствието на опасни консерванти.

Пак ще повторя, ще ревютата се правят върху състава посочен на етикета ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛЯ. За съжаление не се прави какъвто и да било анализ.

Цитат

За всеки средноинтелигентен човек би било лесно да си прочете анализа на храната, с която храни и да го сравни с този на други манджи.

Ами, за мен не беше толкова лесно, поради различните завоалирани термини и начини за измерване на процентното съдържание на продуктите.

#12 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2009 - 05:58 PM

На мен ми направи впечатление,че класацията не е за марка храна,а за всеки продукт отделно-има продукти от една и съща марка с 4 звезди и с 1 звезда .
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#13 Потребителят е офлайн   jjYorkie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 January 2009 - 10:21 AM

Страницата е независима и информация за това защо съществува има също http://www.dogfoodan...t.html.Няма да имам време да го преведа цялото ,ще опитам в бъдеще когато мога. В следния абзац е написано ако имате време и желание да направите кратко търсене из мрежата на "4-D meats, phenobarbitol in pet food, foods pets die for and whats really in pet food. You will probably find the results an unpleasant surprise.(Най-вероятно ще се натъкнете на неприятни изненади)

User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   nuna Икона

Публикувано: 24 August 2011 - 11:23 AM

Здравейте!
Исакам да попитам дали някой от вас има опит с храната "Орландо". Продават я в ЛИДЛ и на опаковката пише, че съдържа минимум 26% месо, а немският независим институт Stiftung Warentest я оценява с 1,0 (максимална ценка за качество), като максимално задоволяваща хранителните потребности на кучета. Искам да добавя и че храната Pro Plan на Purina е оценена от същия този институт с 1,2, което е по- малко. Аз взех на моето кученце такава храна за да я опитаме и то я харесва, но това не ми е показател, защото тя по принцип си похапва добре. Искам просто да събера малко мнение, защото знам, че по принцип високият клас храни съдържат над 20% месо, което значи, че всичко с над 20% месо е във високия клас.

#15 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2011 - 07:09 PM

И аз реших да я пробваме.На вкус е едно към едно с Роял Канин Адълт 26 с изключение на леко горчивата нотка в рояла която в орландото липсва. Пише че съдържа инулин което е добре. Но колкото и добре да изглежда и да вдъхва доверие ,организма на кучето има "тежката дума".Впечатления минимум след седмица.
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   nuna Икона

Публикувано: 25 August 2011 - 11:53 AM

Както споменах, нещото което мен ме изуми беше фактът, че Stiftung Warentest я оценява с максималната оценка, т.е. 1,0, което значи, че като хранителност и т.н. покрива всички норми. Аз на моята сладурана днес и сложих в едната купичка Орландо, а в другата друга кучешка храна, която купуваме насипно и като цена е доста по- скъпа. Звярът подуши и двете купички и заби нос в Орландото. Другата храна така си остана. Аз ще продължавам да се ровя и да чета и ако намеря нещо ще споделя.

#17 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2011 - 08:17 AM

Вече изядохме първите 3 килограма Орландо.Со фар со гуд както казват македонците,кучето се чувства отлично,яде я като прахосмукачка,енергия има в излишък а изходния продукт никога не съм го виждал така "перфектен".Засега всичко е наред и тичам към Лидъл за нови 3 кила.А и с тая цена от 2.66 за кило, излизам с усмивка от магазина. :md_064:
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   nuna Икона

Публикувано: 01 September 2011 - 01:08 PM

Нашето ако също е отлично, което е добър знак, но ние в последно време се мръщим и не искаме да ядем с голям апетит, което отдавам на жегата, защото животинката ми винаги е била с пословичен апетит. Чувала съм, че кучетата имат едни такива периоди, в които просто не искат да ядат, затова и не бързам да се шашкам. Като цяло обаче също сме доволни от Орландо.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни