Публикувано: 02 July 2010 - 07:21 PM
Човека ви показва кучета, дава информация-работи! Не ви знам колко сте заслужили пред овчарското куче, но да се нападаме едни други по тоя начин е некрасиво и неспортсменски. Направо е срамота. Как ще вървим напред при толкова много негативи от собствените ни характери. А че Теофил работи се вижда и без очила. Защо такова късогледство бе момчета. Вместо да си протегнете и стиснете ръцете, което неминуемо ще даде нов тласък и импулс в развитието на породата. А тя чака на нас, не на комшиите. Те си вършат работата и усъвършенстват поголовието си без да робуват на щуротии и бабини дивитини от преди сто години, без дървени философи, неуспели ветеринари и тристаинженерчета. И престанете вече с това старите кучета, та старите кучета. Повечето от вас ги нямаше тогава с малки изключения. А повечето от тия, които пък бяха по ония времена в породата имат грехове пред нея и то в най-различни прояви!!! Аз ги знам в детайли тия простотии и тогава алармирах, но с глас в пустиня. И понеже казах че са простотии съм решил да не се връщам към тях защото истинските виновници за проблемите в породата, които имат грехове, се спотайват като бълхи в гащи и бутат напред момчета, които въобще не знаят.... ама нищичко. За мен е важно друго: Да издигаме породата колкото се може и да я бутаме напред както кангала, шарпланинеца, кавказеца, азиатеца и другите от тая група. В противен случай ще развиват и продават скъпи кангалчета, азиатчета, кавказчета, а нашите овчарски кучета ще са немили, недраги и евтини във собствената си родина, а навън ще са никои както и самите им сейбии.

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!