Моля за съвет. Имам следния проблем с котката си :
От 30.12.2008г започна да повръща. Отначало си помислих, че баба ми пак го е нахранила с пилешки кости (от преди установих, че когато яде хем котешка гранулирана храна и хем кости повръща, ако яде само кости няма проблем) и така и се оказа. Преди обаче му минаваше за 1 ден , най-много 2. Сега вече 10 дена повръща. Загубило е всякъкъв апетит и нехапва нищо а му давах какво ли не:пържоли,кебапчета, черен дроб ( обожаваше го преди) едвам хапна 3 рибки цаца и това е отказа всяква храна. Отслабна и е умърлушено (по принцип е супер игриво коте и дивее и лудее много, за това и го кръстих Конан на конан варварина). Сега му мажа муцунката и лапите с пастет за да може все пак като се ближе да приема някаква храна. Естествено го заведох на лекар. Аз съм от монтана и тук доколкото знам няма работещ ветеринар. Затова го заведох във Враца. Доктора младо момче си личеше, че обожава животните. Много загрижено ме разпита и прегледа котето (измери колко тежи, температура дали има, опипа му коремчето, разпита ме подробно за котката) сложи му инжекция и ми предписа да му слагам "Куатафел" (как пишете с латински букви в този форум?). При прегледа установи, че корема му е подут и че задържа много урина.Стисна му корема/мехурчето и котето се изпика. Доктора каза, че няма следа от кръв и струиката при уриниране е добра. Да но от 2-3 дни го следя когато тръгне да пишка и ми направи впечатление, че неможе да се изпишка. Седи в поза за пишкане по 5минути и неможе да се изпишка ,а по странното е, че когато легне да спи или дреме после като стане виждам че се е напикало и то доста.
Мисля пак да го водя на ветеринаря във враца но исках преди това да попитам тук да дадете съвети, препоръки. Пък и малко ме притеснява това че ветеринаря е млад, иначе че обожава животните си му личи и проявява и загриженост.
Котката е мъжка улична порода. Интересното беше, че нямах намерение да си взимам домашен любимец (защото това си е отговорност и си иска грижи). Но котката сама ме избра. Един ден както си излизах от апартамента и минаваики по моята улица то започна да потичва по мен. Аз го погалих и отминах.(както казах нямах намерение за домашен любимец). Интересното беше, че когато се прибрах след около час в нас то явно е влязло в блока ми и ме чакаше точно на моята вратата готово да влезне :blink: Та така вече сме си около 3 години заедно. Допаднахме си много понеже тои е супер иргив, лудее много и с него човек никога нескучае.
Котката повръща, има и проблем с уринирането
Публикувано: 15 January 2009 - 11:47 PM
Котаракът на баба ми имаше същия проблем неможеше да пишка беше абсолютно както си го описала, доста беше мъчително както за нас така и за него катетри сутрин вечер доксторите казаха че вариантите са два или камъни в бъбреците, които са запушили уретрата или на психологична основа при нас беше второто....нямахме избор оперираха го и сега е мн добре оправи се слава богу :blink: :blink: Но го заведи на лекар преди да е станало късно
Успех!!!! Дано се оправи ;) ;)!!!
Успех!!!! Дано се оправи ;) ;)!!!
Страница 1 от 1

Вход

Горе
Цитиране +