Dog.bg Форуми : Ягдтериер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (26 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ягдтериер

#481 Потребителят е офлайн   Taro-68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 September 2008 - 08:06 PM

Цитат

На 27.09.08 и 28.09.08 във Враца ще се проведе състезание за ягдтериери ,което ще включва : Работа под земя ,апорт от дълбока вода и испит на вродени качества . Втория ден състезание на диво прасе . Съдийската бригада още не е уточнена наи вероятно ще бъдат гости от Сърбия. Телефон за справки и записвания 0896807755

Колко кучета записахте? ;) Гостите от Сърбия ще дойдат ли? И кои са те? :yahoo:

#482 Потребителят е офлайн   tedito Икона

• Dogo lover
  • PipPipPip
  • Interests:Ветеринарна медицина!

Публикувано: 28 September 2008 - 01:57 PM

Изгубена е Гери!

#483 Потребителят е офлайн   zabalj Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 December 2008 - 01:51 PM

Цитат

Дани дай инфо бре. Само снимки и видео тургаш  B) :sos:
Аз да не съм Желев, че да гадая  :P

Тази последната е ясна. Същата дето я води в Първомай през есента нали? Която я видях там?

Pozdrav svima iz Srbije! Nadam se da cete me razumeti. Volim NLT i imam ih od 1993. Ponosan sam na ono sto sam uspeo da selektiram pa pogledajte. Koliko budem znao iskreno cu Vam odgovarati na postavljena pitanja.
Качена снимка
Na slici je Beni CACT,R.CACT  2xTREĆE MESTO (SAMO ROVAŠKE UTAKMICE SA LISICOM I JAZAVCOM) LZ-7  11xI NR,  11xII NR, 6xCAC, 3xBOB, 1xBOG, 2xR.BOG, SVESTRANA UTAKMICA 255.5poena II NR, + JAMARENJA
NA "REVIJI SAMPIONA ZLATNA OGRLICA 2008" PRVAK RASE I PRVAK GRUPE
http://www.funzone.rs/videos/index/view/username/krekemburg/randomcode/mmsqu8z26stabwo5zq1vitbqcalxfaa2
SAMPION SRBIJE U LEPOTI I RADU

#484 Потребителят е офлайн   zabalj Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 December 2008 - 08:20 PM

Jel to mene ovde niko ne razume ili necete da pricate sa mnom? :'( Evo još Benija:
Качена снимка
http://www.funzone.rs/videos/index/view/username/krekemburg/randomcode/tjxs2lysit9ab664jd0v3yks4bscjltc

#485 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2008 - 05:16 PM

Струва ми се,че прилича на кучетата по Астраата.

#486 Потребителят е офлайн   zabalj Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 December 2008 - 09:09 PM

Цитат

При толкова добре знаете дали имате куче в глутница? Във всеки канавка има добри и лоши кучета. Зависи от това къде усещането за гледане. Зависи от характеристиките на кучето си в свой приоритет. От единственото пълно кучетата сюрия бе Astor Vom Asstraata.

#487 Потребителят е офлайн   zabalj Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 December 2008 - 09:21 PM

Уважаеми "Friends"! Това, което сега пиша е моя лична позиция.

Моето име е Павлов Лазар и долната част I (околна среда Нови Сад). Бих искал да подчертая лично СТЕНД защото това не означава, че по принцип това е така. Е състезание, конкуренция, за да получите резултати, които ще направят сравнения. Каква е защото по-добре, когато пара и от кого да купуват семена?
Там са тези, които често печели по време на изложението, и който често печели utakmicama.Ima и тези, които се конкурират на двата фронта. Аз те имат успех на двата фронта най-интересно. Налице е една мярка за качество на priplod. Някои ще кажат, че те не могат кучетата да се конкурират в работата на екстериора. Съществуват множество примери, които казват по друг начин. За мен, трудолюбивите куче не е достатъчно трудолюбив с максимални urođenih свойства. В заглавието не е същото тегло с: brzinke, разширено, gatera, rovaške и сериозни мачове. Кръг от най-строгите и най-важно заглавие. Всеки би искал да има куче, и аз. Никой, който говори истината претенциите на нарушение на играта.
Въпреки това, 60% от игра, в повечето случаи, заяви куче, и 40% от обучението и уменията екскурзовод. Това е моето мнение. Още влияние върху резултата: фактор за успех, съдии тенденция (за същата работа различна гледна точка на целевата кучета) и други такива като. играта не е един и същ за всички кучета, но промени и по този начин не е isto.Zbog преди всичко, знам процент е най-важната особеност за nlt - А. Той не може да се мине случайно. Ако кучето минава с най-малко клас II състезания, това е достатъчно.
Проверка трябва да бъде максимално двеста и третата година с rovaških заглавия, които jamarenje между, и десет години от наградата и игрите с двата мача. Е такова куче за мен максимално трудолюбивите куче.
За едно куче, което е над всички в работата, а не този, който намалява нейната стойност.
Когато се добавят към заглавието беше споменато по-рано в красотата на различни съдии, с най-малко две Шампионската раса и международната заглавие, той е топ nlt.
Тъй като този форум трябва да служи за целите на дебата, като позиции, посетителите ще намерим съгласие и несъгласие в отношението си и да видим какви са те трудно.
Използвам този форум за рекламата, и аз мисля, че това е оправдано, защото това, което имам да рекламирате.
Собствени голям архив от видео материали и бележки от стария конкурс. Тук са първите успехите и неуспехите дори и на кучета, така че всичко, което argumentujem.
Искам всички да му куче най-говедо и цени.
Друг поздрав на общественото мързелувам писмено на следващия.

#488 Потребителят е офлайн   lary Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 09:36 AM

Цитат

Jel to mene ovde niko ne razume ili necete da pricate sa mnom? :'( Evo još Benija:

Пиши на сръбски по добре се разбира от Google превода.Бени е хубав харесва ми.
User's Signature

[br]

#489 Потребителят е офлайн   zabalj Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 06:54 PM

Jeste, koristio sam prevodioca. Mislio sam da me ne razumete. Izvinjavam se. Nešto je slabo posećen ovaj forum. Malo se komentariše.

#490 Потребителят е офлайн   lary Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 09:32 PM

Цитат

Jeste, koristio sam prevodioca. Mislio sam da me ne razumete. Izvinjavam se. Nešto je slabo posećen ovaj forum. Malo se komentariše.

Този форум е любителски и затова няма много посетители.Би ли споделил нещо повече за сръбските кучета.Най ме интересува Хондо Вом Верратал и Астор Вом Асстраата.
User's Signature

[br]

#491 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 11:37 PM

Ако можеш и двата поста с лошия превод да напишеш на сръбски,че не мога да разбера смисъла им така както са публикувани.

#492 Потребителят е офлайн   zabalj Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 December 2008 - 04:17 PM

Цитат

Ако можеш и двата поста с лошия превод да напишеш на сръбски,че не мога да разбера смисъла им така както са публикувани.

Ako sam dobro razumeo kažete da ponovim ceo tekst na srpskom.

Dragi prijatelji! Ovo što ću sada napisati je moj lični stav.
Zovem se Pavlov Lazar i iz Žablja sam ( okolina Novog Sada). Naglašavam LIČNI STAV jer to ne znači da generalno ovo jeste tako. Takmičenje i jeste takmičenje da bi se dobili rezultati kojim bi mi napravili poredjenje. Koji je ker bolji, koga pariti i od koga kupovati potomke?
Postoje oni koji pobedjuju često na izložbi i oni koji pobedjuju često na utakmicama.Ima i onih koji se takmiče na oba fronta. Meni su oni koji imaju uspeha na oba fronta najinteresantniji. Postoji još jedno merilo kvaliteta a to je priplod. Neki će reći da ne mogu psi da se takmiče i u radu i u eksterijeru. Brojni su primeri koji govore drugačije. Za mene radan pas nije dovoljno radan bez maksimalnih urodjenih osobina. Titula u radu nije iste težine sa : brzinke, proširene, gatera, rovaške i svestrane utakmice. Svestrana je najteža i najvažnija titula. Svako bi voleo da je njegov pas ima, pa i ja. Ne govori istinu onaj ko tvrdi za svestranu utakmicu suprotno.
Medjutim, 60% svestranu utakmicu u većini slučajeva polaže pas, a 40% je dresura i umeće vodiča. Ovo je moje mišljenje. Na rezultat još utiče: faktor sreće, naklonjenost sudije (za isti rad različito ocenjuju pse različitih vodiča) i drugi kao npr. divljač nije ista za sve pse već se menja a samim tim to nije isto.Zbog svega navedenog , svestranost jeste procentualno najvažnija osobina za nlt a . Ona se ne može slučajno položiti. Ako je pas položi sa bar II nagradnim razredom, to je dovoljno.
Ispit mora biti maksimalan, dve- tri titule sa rovaških, koje jamarenje izmedju, i desetak I nagradnih razreda na utakmicama sa obe divljači. E takav pas je za mene MAKSIMALNO radan pas.
Za psa koji ima sve ovo prethodno navedeno u radu, niko nemože da umanjuje njegovu vrednost.
Kada se prethodno navedenom dodaju titule u lepoti kod više različitih sudija, sa bar dva prvaka rase i kojom medjunaronom titulom, onda je to vrhunski nlt.
Eksterijer nadprosečan + rad nadprosečan = vrhunski nlt
Psi sa takvim rezultatima se mogu medjusobno uporedjivati i može se orijentaciono reći da ovi spadaju u prva tri u Srbiji, Balkanu ..... ili prvih pet u ....
Pošto je ovo forum koji treba da služi u svrhu razmene mišljenja, iznošenja stavova, posetioci će da pronadju slaganje i neslaganje u mom stavu i da vide čemu oni teže.
Ja ovaj forum koristim i za reklamiranje , i smatram da je to opravdano jer imam šta da reklamiram.
Posedujem veliku arhivu video materijala i beležaka sa starih takmičenja. Tu se nalaze vrhunski uspesi i neuspesi čak i poznatih pasa, tako da mogu sve i da argumentujem.
Želim svima da svoga psa najviše volu i cene .
Još jedan javni pozdrav od Laze do sledećeg pisanja.
Fotografije o mojim psima i moga prijatelja Vlade možeze videti na:
http://www.urbae.com...4259/view/90681
Postoji i dosta video zapisa i sve se stalno dopunjuje:
http://www.funzone.rs/user/krekemburg
pozdrav

#493 Потребителят е офлайн   дани Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:лов и ловни кучета

Публикувано: 09 December 2008 - 10:29 PM

све смо разумели има ли слике от утакмицима на бени
User's Signature

Дани- 0888514135 номер в Сьрбия 00381638318063
Качена снимка

#494 Потребителят е офлайн   zabalj Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 11:12 AM

Цитат

све смо разумели има ли слике от утакмицима на бени

Kažeš da ste razumeli, a pitaš za slike? Klikni  na adrese koje sam postavio pa vidi!
Nije svuda bila kamera već sam dobio snimke gde je snimano i skinuo samo svog psa (Benija) ima još, ali nisam ih dobio neznam zašto neće da mi daju.

#495 Потребителят е офлайн   lary Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 12:40 PM

Цитат

Цитат

При толкова добре знаете дали имате куче в глутница? Във всеки канавка има добри и лоши кучета. Зависи от това къде усещането за гледане. Зависи от характеристиките на кучето си в свой приоритет. От единственото пълно кучетата сюрия бе Astor Vom Asstraata.

Би ли написал този свой пост на сръбски че българския превод е лош и не можах да разбера за Астор Астраата.
User's Signature

[br]

#496 Потребителят е офлайн   zabalj Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 December 2008 - 11:23 AM

Rekao sam da je važno šta su vam prioriteti. Mislim koje osobine., Čovek koji je spomenuo odgajivačnicu Asstraata je rekao da je naj bolja. Ako je mislio samo na oštrinu ni tu nije u pravu. Ima i iz te odgajivačnice kao i svugde onih koji nevaljaju. Nemože se ukupno reći ta ili ona odgajivačnica je najbolja. Naveo sam Astora asstraatu da je NAJKOMPLETNIJI pas iz te odgajivačnice. Mislim da ako neko poštuje neku liniju pasa treba da i nabavi psa iz te odgajivačnice pa da se sam uveri u kvalitet te odgajivačnice. Kod nas u Srbiji zbog ljubomore mnogi su psi PREUKRVLJENI incestom (srodstvom) i upalo se u problem. Jer ako poznati odgajivač pari nekog psa znači da ga priznaje da je dobar, a ovde svi tvrde da su njihovi najbolji. Bolje je držati pse sa što manje incesta (srotstva) i imati dugovečnije, zdravije i ujednačenije pse.

#497 Потребителят е офлайн   lary Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2008 - 01:43 PM

Много си прав за инбредните кучета у вас,има кучета със 30 и повече % инбридинг.Малко са фермите които работят внимателно с инбридинга повечето го правят ей така.А и малко са държавите в които развъждането се контролира от хора  с нужните познания в тая област.
User's Signature

[br]

#498 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2008 - 08:11 PM

Цитат

.............., Čovek koji je spomenuo odgajivačnicu Asstraata je rekao da je naj bolja....

Nisi me razumeo,nisam rekao da je to najbolja odgajivacnica,nego da ti pas  lici na psa iz te odgajivacnice, pa sam zato  to napisao.

#499 Потребителят е офлайн   zabalj Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 December 2008 - 05:23 PM

Цитат

Цитат

.............., Čovek koji je spomenuo odgajivačnicu Asstraata je rekao da je naj bolja....

Nisi me razumeo,nisam rekao da je to najbolja odgajivacnica,nego da ti pas  lici na psa iz te odgajivacnice, pa sam zato  to napisao.

Dobro nisam bio razumeo. Ima u mojim psima više linija jer nisam pristalica incesta i hoću i želim da parim dobre kerove iz drugih odgajivačnica ako smatram da ću nešto dobiti dobro u toj kombinaciji. Za mene ne postoji jedna osobina važna već su mi SVE osobine važne (kompltnost). Znam da je to teško, ali znam i da je to moguće.

#500 Потребителят е офлайн   zabalj Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 December 2008 - 02:18 PM

9 dana prošlo od mog zadnjeg pisanja i ništa? Šta je ljudi jel ide neko na jamarenja? Jel ima kakvih slika: štenadi, odraslih pasa sa nekih takmičenja, jamarenja, lova itd.?
Hteo sam i da pitam. Bila je neka međunarodna utakmica tu kod Vas (kod nas pričaju da je svestrana), a mene interesuje kakva? Koje su se sve discipline ocenjivale prvog dana? Drugi dan je bila svinja i krvni trag dopunite molim ako je bilo još nešto?

• (26 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни