Dog.bg Форуми : Не знам какво да правя с кучето си ...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Не знам какво да правя с кучето си ...

#41 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 20 January 2009 - 09:27 PM

Цитат

Какъвто и да е "гена" с добро възпитание, мисля че всяко куче би могло да се направи по модел на собственика си

Аз не съм съгласна също с това твърдение. Толкова много породи са селекционирани десетки и стотици години не само за екстериор, но и за характер. Например Ирландки вълкодав, Дого аржентино, Американски питбул териер, Тоса Ину, Фила Бразилиейро. Тези кучета не са като милата болонка на баба. Човек като си взима куче, трябва предварително да обмисли с какво се захваща - дали породата е податлива на обучение, дали е доминантна, дали е спокойна. Трябва да ти каже, че с един малък сладък Джак Ръсел териер, който е селекциониран за лов на плъхове, ще имаш много повече проблеми, отколкото с един Санбернар, който стотици години е селекциониран за спасител на хора. Гена има думата. Винаги.

#42 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 09:39 PM

Цитат

Гена има думата. Винаги.

Амин. :palec:

Човек, когато поема отговорност за нечий живот, би трябвало да я поема завинаги. Не разбирам хора, които търсят нови домове за кучетата си- по една или друга причина. "Заминавам в чужбина, няма как да го взема" и подобни. Това за мен е все едно да търся нов дом за детето си, щото е сгафило.

П.П. Котките са непредвидими същества, няма как да знаете какво е станало- може да му е била една лапа, може да го е предизвикала по някакъв начин. Белята става за секунди.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 January 2009 - 09:57 PM

Vesela_5 Така е! Съгласна съм, че от куче до куче има огромна разлика, но все пак говорим за обучение. Когато човек знае как да го направи може да постигне чудеса - с едни по-лесно, с други по-трудно, но всичко е въпрос на желание, търпение и постоянност.
А такива неща като податлива на обучение порода куче...ще ме извиняваш, но ми звучи доста смешно. Всяко куче, с порода или без, е податливо на обучение!
А и в случая става въпрос за изграждане на основни правила и аз поне говоря за общо послушание и изянсняване на позициите в семейството, а не по принцип коя порода за какво е селектирана и т.н. В това няма две мнения, че един санбернар, трудно ще накараш да лови плъхове (пример), но мисля че доста се отклоняваме от темата с тези размисли и страсти на тема "селкция" и "кои породи могат да се обучават и кои не"... ;)
shadow точо това е, че само си гадаем какво може би се е случило. За съжаление и авторката на темата не е достатъчно активна, за да ни разкаже подробности...
User's Signature

Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   borisova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 09:58 PM

Да не забравяме, че в зависимост от това къде се намира къщата , може да се случи някой "натрапник",има белки, невестулки, какви ли не други животинки,които влизат по дворовете, може просто някой друг да е убил котката, а кучето да се е опитвало да я спаси, това че е имало нещо в устата си, съвсем не означава , че я е изяло или убило.Може да се твърди със сигурност,ако само човек види лично какво се случва.Просто жалко е сега за кучето,защото пък и никой от нас си няма на представа какво изживява или на какво е подложено, а може и вече да е в рая,кой знае? Престъпление е да убиеш някой без доказателство ,само по предположение за недоказана вина.Каквото и да си пишем, няма да предовратим това, което ще му се случи/или му се е случило вече.Никой не се ражда потенциален убиец,нека не го забравяме.  Може би ако имаше малко повече подробности по случая,щяха да се изяснят някой неща.

#45 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 10:49 PM

Цитат

Не само любовта към това конкретно куче и доверието към него би ми се разклатило, а и въобще към всяко куче от тук нататък...Съжалявам...

Вашият пост наистина звучи много наивно и глупаво.....
При определени обстоятелства даже човек може да изпадне в състояние "афект" и да извърши непоправими неща. Както знаете се е случвало не много уравновесени майки да убиват децата си- за хора говоря. Зловещо. Но винаги следва експертиза- в какво състояние е извършено деянието. На база заключенията алтернативата е или затвор или лечение. А тук даже говориме за куче. Доста по -несъзнато и по  друг начин възприемащо света от нас. Най-хуманното решение е да се тества това куче от компетентни кучешки психолози и ако изкочи нещо изненадващо в поведението му, вече да се мисли следващата стъпка. Ако обаче всичко е наред и кучето продължава да е все така дружелюбно.......незнам какво да кажа, прилича ми на фантастика целия случай...

#46 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 20 January 2009 - 10:53 PM

Наистина никой не знае какво е сстанало,можем само да предполагаме и на тази база да даваме заключения и предположения.Жалко за котката,жалко и за кучето,чията съдба остава неизвестна.Моето мнение е,че е грубо казано е станала играчка-плачка.Точно както каза borisova,може да е имало и друго животно в стаята.Котките често ловят мишки и ги носят да ги покажат,без да са мъртви.Кучето може да е поискало и то да си поиграе с мишката,котката пък не си я е давала и така...Това е едно от хилядите предположения...И аз не съм съгласна,че кучето трябва да се накаже.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#47 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 12:00 AM

Ами аз да си продължа поста......че и на мен историята ми влезна в главата...силните хора са отговорните хора. Понякога е трудно.Замислете се , че има семейства,които имат две деца.Малки и несъзнати още. И едното убива другото. Тежко е. И тези родители трябва да живеят с другото, да го обичат и да се грижат за него. Да живеят с терзанията и страховете си. Предполагам слушате новини и знаете. Такива тежки неща има.Но разликата между силният човек и безотговорният( както някой по-горе каза съжалявам и излезна) е тази, че силният търси пътища и не спира да дава шанс, там където това е възможно. А да се откаже всеки може. Затова според мен е много нерационално и излишно да се пишат постове от сорта "ами зарежи го"....та това си е чист спам. И от най- затънтенотот село в бг  са на ниво да дадат тоя съвет...

#48 Потребителят е офлайн   Dark _ Lady Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 09:07 AM

Такааа, blu...Просто казах как се чувствам, не съм дала съвет да зареже или накаже кучето, това първо...Второ, хайде да не сравняваме кучета и деца, става ли? :-От една страна твърдим , че кучетата не са хора и не може да очакваме от тях да се държат по "човешки", от друга страна - " ако едното ми дете убиело другото" и " аз не бих си зарязала кучето, все едно , че си зарязвам детето"...Еми все едно все едно , ама не е все едно...И аз обичам животните, но децата си обичам повече, и според мен това е нормално...Странно ще е да е обратното, или пък да кажа , че ги обичам еднакво...
Хайде все пак да не забравяме, че човекът е поставен от Господа да властва над всичко живо , а не да му се подчинява, че човека е дал  имена на животните и е определил всяко животно, така че да му носи полза, а не обратното...
Нека не превръщаме животните си в тотеми!Всяко нещо с мярка!
Хайде, сега пак ме наричайте глупава, наивна и не знам още каква...Ах, да и безотговорна!!!Разбира се! :rolleyes:
И от затънтено село....Колко много изводи за мен от един пост само  :o ;D ;D ;D

#49 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 January 2009 - 09:12 AM

Цитат

Хайде все пак да не забравяме, че човекът е поставен от Господа да властва над всичко живо , а не да му се подчинява, че човека е дал  имена на животните и е определил всяко животно, така че да му носи полза, а не обратното...

Никога няма да разбера тази егоистична простотия. А ние на кого сме подчинени? Кой властва над нас? Ние на кого носим полза? Или носим само и единствено на вреда на всичко живо и неживо? Или пък ние сме недосегаеми от никой и нищо, щото видиш ли сме на върха?

Докато хората продължават да разсъждават така, нещата в отношението към ВСИЧКИ животни никога няма да се променят.
User's Signature

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   Dark _ Lady Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 09:17 AM

Защо да е егоистична простотия...Не може да сравняват децата и животните...Просто не е правилно!Това , че те са по - надолу в йерархията не означава , че трябва да ги измъчваме и се гаврим с тях, напротив, трябва да се грижим за тях с любов като за по - малките ни братя...Мисля, че е ясно ние на кого сме подчинени, кой властва над нас...Не ми се изпада в религиозни спорове , а и целта на темата е друга...

#51 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 21 January 2009 - 09:18 AM

Кой как възприема  и обича животните си, си е негова лична работа. Наречете ме НЕнормална, но за мен, щом обичам, няма значение човек ли е или животно! Нека да не скапваме темата с подобни спорове и коментари.
По темата: От дни се опитвам да се поставя на мястото на Nirity, за да разбера, как бих постъпила аз в такава ситуация. Ако немога вече да обичам кучето си, наистина ще му намеря дом. Но да го завържа на двора за някое дърво или да ми минават мисли за евтаназия... не бих го направила.

#52 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 12:45 PM

Наистина, моля те ,Dark _ Lady, не скапвай темата. А аз всъщност не сравнявах деца и животни....сравнявах емоционалното състояние и тежките мисли в такива моменти. А отговорността си е отговорност. Живи същества са. Относно кой властва над теб и ти над кой.....аз даже не го дочетох и не мисля да коментирам ;). Гледам че си на 27 години, дано и аз не изглупея толкова много след години.....
Моля те не се връщай тук повече да спамиш, запиши се в секта или нещо подобно( или чети повече книги).Ако има нещо- на лични ми пиши.
Пак по темата, ще очаквам от авторката да пише отново. Но според мен е даже полезно и за децата да виждат , че едно живо същество не се зарязва. Отговорността е докрай.И че има и различни страни живота. Не всичко е черно и бяло. Смятам , че именно така се възпитават качества като сила, постоянство, преданост, отговорност,чувствителност...

#53 Потребителят е офлайн   borisova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 01:16 PM

Всеки нормален човек би си задал въпроса: а сега накъде,какво да правя?,  но в никакъв случай отношението към животното не трябва да се променя.Та майките на убийците,изнасилвачите .....отказват ли се от тях,пак си ги обичат.Хората сме създадени с разум и се предполага, че трябва да умеем да се справим с проблем,ако има такъв ,а не да го подминаваме или да се правим, че не съществува.А животните са именно такива........каквито ние ги направим  и възпитаме, те са изцяло зависими от нас.Жалко, че авторката не се появи ,за да каже какво става и как е постъпила с кучето.А аз пък бих се поставила сега  на мястото на кучето, бих се чудила защо се отнасят така с мен и какво се случва, и как искаме от едно животинче да разбере нашите мисли и чувства,как искаме да прави това,което на нас ни харесва, това ,което ние смятаме, че е правилно, и не носим ли вина и ние като стопани,за да бъдат животните ни такива? Не може едно същество изцяло зависимо от човека да притежава ум , да прави всичко,което правим ние хората,защо приписваме човешки чувства и качества на животните си и когато те реагират и постъпват като такива......ги упрекваме, мразим, отчуждаваме? Просто начина по който го правят не ни допада........а ние не ядем ли убити животни, за да задоволим глада си, те не страдат ли, не ги ли боли,защо искаме едно куче да бъде като човек? Животните имат животински качества и чувства и не можем да променим това, те именно и така постъпват,за тях това е нормално и в реда на нещата,как ще им обясним........че не бива, защото другите са също живи същества като тях и ние ги обичаме?

#54 Потребителят е офлайн   saryta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 01:44 PM

Bushka - между другото обичам много кучета както виждаш на профила си имам една малка доста дърта красавица, която ако не яобичах отдавна трябваше да я махна от вкъщи, още щом на 4г. се наложи да и се извадат и двете очета и от тогава е напълно сляпа, но и досега тази сладурана е със мене и дано още дълго време да е така. А по отношение на котките просто за мене това са животни дето са мн. студени и не са така всеодайни и обичливи като кучетата - това е лично мое мнение.
User's Signature

Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 21 January 2009 - 01:44 PM

Тия сравнения е човешки престъпления хич не ми се връзват в случая. Да не говорим, че са спорни като твърдения.
Имаме куче - младо, да не кажа малко, на 8 месеца.
До сега не е проявявало агресия към котката. Един ден я повръща.
Ако това животно не проявява никакви отклонения в поведението си, значи се е случило нещо си - случка от животинския свят, за която можем да гадаем до безкрай как и защо.
Важното е ка се държи кучето сега към хората, към други животни. Ако всичко е ок, не бих се притеснявала. И не бих си помислила, че може да е заплаха.
Ако се държи нормално когато е с хората, а нощем убива и разфасова, че и яде котки - значи е не-куче и е тотално ненормално, което просто е невъзможно.
От чисто човешка гледна точка аз не мога да кажа, дали аз бих могла да му простя. Не в човешкия смисъл "простя", а дали ще се отърва от гадното чуство и мисъл за случката. Без значение защо се е случила. Ако кучето им навява само отрицателни емоции е по-добре да му търсят нов дом.
Ако си го оставя обаче, не съм сигурна, че бих си взела пак котка, именно защото не знаем какво се е случило.

Цитат

Bushka - между другото обичам много кучета
Знам и съм чела за твоето куче, за което шапка ти свалям. Но ме издразни категоризацията "махайте звяра", което според мен е напълно погрешно тълкуване на случката.

п.п. Сега намерих опашка на катерица на двора.  :( Нищо друго.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#56 Потребителят е офлайн   borisova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 03:17 PM

Ако кучето има някакъв здравословен проблем, за който стопаните не са забелязали или не се е проявил досега, или пък психологически проблем.....могат да се обърнат към компетентен човек, който да им помогне.  Че възможно ли е  кучето да има извратен вкус? Гадното чувство може да преследва човека ,но едва ли трябва да е причина за омраза,и ако не може да се свикне с мисълта,нека се намери най- доброто разрешение,но защо пък трябва да се евтаназира да речем, ако е с психични отклонения и опасност за живота на останалите ....да, но иначе,защо да се прави?  А да не забравяме ,че някой кучета имат ловен инстинкт и това е ,което ръководи действията им.....за тях котката е плячка, но стопаните би трябвало да са разбрали още в началото ,че нещо не е наред. Когато човек взема различни животни като куче и котка трябва добре да бъде осведомен за плюсовете и минусите, за рисковете,които поема отглеждайки ги съвместно , защото никога не може да гарантира какво би могло да се случи, човек,който е неосведомен и отглежда само от едната любов прави грешка, защото е неопитен ,незнаещ и така може да навреди не само на себе си,но и на животните си. И какво значи тук прошка......това не е човешко същество,за да му се обясни, трябва да се отнасяме с тях като с животни, ами тяхната любов и преданност, въпреки всичко,което им причиняваме, къде отиде нашето човешко отношение?  Да се надяваме на някаква информация от страна на стопаните, дано добре да са помислили преди да предприемат нещо и дано вече не са направили непоправимото, защото винаги трябва да има и втори шанс за всеки.

#57 Потребителят е офлайн   saryta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 03:21 PM

Е да може би си права малко жестоко звучи, но първото ми впечатление като прочетох за това куче ми беше че е точно "звяр". Неможе да ми го побере главата как може куче и коте да живеят на едно място толкова време и да се случи такова нещо.
User's Signature

Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   borisova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 03:34 PM

Именно в това е проблема, как точно прозвучава в началото и какво точно е първото впечатление, така се чувстват и собствениците и им идва да го убият.Да, ама не, защото след внимателна преценка и преосмисляне  може да се стигне до истината и правилното решение.Прибързаната постъпка никога не е правилна, човек в афект не решава и преценява правилно .

#59 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 January 2009 - 05:14 PM

Няколко човека споменават, стопаните да се обърнат към кучешки психолог...на теория добре, ама да знаете такъв  за такъв човек в България? Аз поне не съм чула тук да има такъв....да има трениори, но те не са психолози!
И друго...жената каза, че нейни приятели са и предложили евтаназия, но че за нея това не е решние, така че нека не я изкарваме убиец, заради чужди предложения.
За разлика от нас животните не страдат от някакви скрити психични заболявания. Те или показват проблемите си или просто няма такива. Но все пак стопанина трябва да може да види и сигналите за проблемите, разбира се...
User's Signature

Качена снимка

#60 Потребителят е офлайн   borisova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 05:59 PM

Има ,нарича се етолог и се занимава точно с това, много от треньорите имат и специалност етология.Човек има ли желание, всичко постига, а такива "препоръки" от приятели не винаги са най- доброто решение, защото са неутрални и им е все едно какво ще се случи на кучето, не изкарваме убиец никой,нито обвиняваме някой.....просто се опитваме да помогнем, но явно заинтересуваните много не ги е грижа, толкова хора се опитват да помогнат, а те даже не пишат,жалко--- не че  ще направим нещо и няма да постъпят както си решат, но, все пак......?

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни