Моя комшийка има сибирско хъски. Но когато излезе на работа, оставяха първоначално кучето на балкона, а впоследствие в банята. И в двата случая имаш чувството, че има вълк в блока - то вие, дращи и т.н. С моя ирландски сетер имах същия проблем, но той бързо свикна да седи сам, че и по цял ден даже. А нейния е вече на 8 месеца, но проблемът остава същия. bl)
Споделете своя опит, ако имате или сте имали подобен проблем. Комшийката се е видяла в чудо, защото съседите са я заплашили, че ще се оплачат в общината - те си мислят, че някой "вие като на умиране" bl) . Ходи` обяснявай! n)
Помогнете да и` дам някакъв съвет как да се успокои кучо, докато я няма стопанката му!
Благодаря ви предварително!
Ваша Анди, кучо Дик и бебо Теди w)
Как да научим кучето да седи само вкъщи?
Публикувано: 27 September 2005 - 06:24 PM
Здравей Анди, как е кучо Дик?
Ето ти линк към подобна тема
Проблеми със скимтенето и лаенето
Сигурна съм, че и другаде съм срещала подобно обсъждане. Ще потърся и ще пусна връзка.
Моят личен съвет: Ако хъскито си пада по кожен кокал например или по нещо друго любимо, докато са си вкъщи да не му го дават, да го вижда, да го иска, но да не му го дават. А като излизат, да му дадат команда "седни" - да седи докато се приготвят да излязат и когато вече са на вратата да му дадат лакомството или играчката с "Браво".
И после никакво връщане ако ще блока да пада нито да му се карат, нито да го успокояват.
Уф, отстрани е лесно да се дават съвети. Ние от първите излизания процедирахме така с Таря и тя никога не е вила.
Друго предположение - много ли го глезят, когато са си вкъщи то непрекъснато ли е с тях. Ние например оставяме Таря в коридора, когато с мъжа ми работим на компютъра. Та макар, че сме си вкъщи тя си стои сама в коридора.
Дотолкова е свикнала че това е нейното място че вчера се е случила следната смешка. Аз боледувам от няколко дни и съм на легло. Вчера вечерта мъжът ми е пуснал Таря в спалнята "да ме види". Тя се пльокнала до леглото и е спала похърквайки до към 22:30 часа. След което е станала, изскимтяла е на вратата на спалнята и той като и отворил мислейки че е жадна, тоалетна или нещо друго, познай какво е направило кучето. Овършало си е кръгчето на постелката и си е легнало да си спи на негово легло. Хахавелка w) r)
Ето ти линк към подобна тема
Проблеми със скимтенето и лаенето
Сигурна съм, че и другаде съм срещала подобно обсъждане. Ще потърся и ще пусна връзка.
Моят личен съвет: Ако хъскито си пада по кожен кокал например или по нещо друго любимо, докато са си вкъщи да не му го дават, да го вижда, да го иска, но да не му го дават. А като излизат, да му дадат команда "седни" - да седи докато се приготвят да излязат и когато вече са на вратата да му дадат лакомството или играчката с "Браво".
И после никакво връщане ако ще блока да пада нито да му се карат, нито да го успокояват.
Уф, отстрани е лесно да се дават съвети. Ние от първите излизания процедирахме така с Таря и тя никога не е вила.
Друго предположение - много ли го глезят, когато са си вкъщи то непрекъснато ли е с тях. Ние например оставяме Таря в коридора, когато с мъжа ми работим на компютъра. Та макар, че сме си вкъщи тя си стои сама в коридора.
Дотолкова е свикнала че това е нейното място че вчера се е случила следната смешка. Аз боледувам от няколко дни и съм на легло. Вчера вечерта мъжът ми е пуснал Таря в спалнята "да ме види". Тя се пльокнала до леглото и е спала похърквайки до към 22:30 часа. След което е станала, изскимтяла е на вратата на спалнята и той като и отворил мислейки че е жадна, тоалетна или нещо друго, познай какво е направило кучето. Овършало си е кръгчето на постелката и си е легнало да си спи на негово легло. Хахавелка w) r)
Публикувано: 28 September 2005 - 10:29 AM
Когато започнахме да оставяме Тоби беше страшно да си помисля какво ме чака , когато се върна. Разбрахме, че не обича да стои сам по изядения телефон, нагризаното шкафче на портмантото, въобще имаше големи поражения. Най- грандиозното беше- прибираме се с мъжа ми и той чува асансьора.Сигурно е белосвал нещо в момента, защото докато отключваме се чува страхотен шум от чупене на стъкло в къщи.Когато влязохме коридора беше посипан с натрошеното огледало от стената, а нашия седи цял целеничък сред тази апокалипсис и мига на парцали.
С времето започнах да го оставям за кратко, а когато излизаме никога не се връщаме за нещо забравено, защото той се обърква и започва да се радва като че ни е нямало с часове. После е много жестоко да му затвориш вратата под носа. Сега си спи в коридара или използва намалението да се метне на дивана в кухнята, защото му оставяме отворено там и той си гледа през прозореца r)
С времето започнах да го оставям за кратко, а когато излизаме никога не се връщаме за нещо забравено, защото той се обърква и започва да се радва като че ни е нямало с часове. После е много жестоко да му затвориш вратата под носа. Сега си спи в коридара или използва намалението да се метне на дивана в кухнята, защото му оставяме отворено там и той си гледа през прозореца r)
Публикувано: 28 September 2005 - 03:11 PM
Цитат
Дотолкова е свикнала че това е нейното място че вчера се е случила следната смешка. ... познай какво е направило кучето. Овършало си е кръгчето на постелката и си е легнало да си спи на негово легло. Хахавелка w) r)
Не е хахавелка b)
"Кучето е човек на навика" - една много вярна сентенция.
Много трябва да внимаваме какви навици изработваме (съзнателно или несъзнателно) у нашите четириноги приятели.
Нещо, за което мнооого се ядосвам: Възприемаме клетката като средство за мъчение и си казваме "никога няма да направя това на моето куче". Всъщност, куче, свикнало с клетка, я възприема като свое убежище и дом. Само негово си местенце. Умирам от яд, че не приучих моето куче към клетка от малко. Тя напълно решава проблема със страха от раздяла, препоръчвам я на всеки стопанин на малко кученце.
Публикувано: 01 October 2005 - 12:30 AM
Аз не съм имала проблеми и към приучаване на възрастни кучета към клетка. Все пак тази клетка я използвам за изложби, а не за да стоят вътре в нея докато са си в къщи. И кучетата ми (а и не само моите) са я приемали именно като такава - убежище, дом, спокойно място за почивка. Дори да оставя вратичката на клетката отворена си стоят спокойно вътре и не излизат. Така че можеш да опиташ и ти. Вярно е, че имам и едно куче съсобственост, което не ще да стои в клетка и се отказахме да го тормозим с това.

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians
JulyVell Siberians
For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!
Публикувано: 01 October 2005 - 10:51 PM
здравейте.
нашето сетерче Бари е вече на 2 месеца,но може би това че го взехме много рано-на 6 седмици- ни помогна в проблема с лаенето.То като че ли реши че е съвсем нормално да го оставяме само и засега въобще не ни създава проблеми.Дано и така да продължи,понеже сме на общежитие и ако съседите започнат да се оплакват...
започнахме да го оставяме само за малко и всеки ден увеличавахме времето.Сега вече стои по цял ден само-е редовно се прибираме да го нахраним и да видим какви ги върши,но като цяло то май не протестира много ,че е без надзор.
Не знам дали е много правилно да го оставяме толкова време,докато е още толкова малко,го трябва да ходим на лекции,а не искаме да го даваме на друг да ни го гледа.?!?
нашето сетерче Бари е вече на 2 месеца,но може би това че го взехме много рано-на 6 седмици- ни помогна в проблема с лаенето.То като че ли реши че е съвсем нормално да го оставяме само и засега въобще не ни създава проблеми.Дано и така да продължи,понеже сме на общежитие и ако съседите започнат да се оплакват...
започнахме да го оставяме само за малко и всеки ден увеличавахме времето.Сега вече стои по цял ден само-е редовно се прибираме да го нахраним и да видим какви ги върши,но като цяло то май не протестира много ,че е без надзор.
Не знам дали е много правилно да го оставяме толкова време,докато е още толкова малко,го трябва да ходим на лекции,а не искаме да го даваме на друг да ни го гледа.?!?
Публикувано: 14 October 2005 - 09:22 AM
Ние също си остваме малкия в къщи сам по цял ден. Адски ми е гадно, но няма как, на работа сме и двамата, там не можем да го вземаме и ... Майлс го взехме на месец и половина, след няколко дена прави 4 месеца и все още му е тъжно когато остава сам. Винаги скимти и вие когато тръгваме някъде, дори когато той е в коридора, а аз в тоалетната например без него пак плаче...Но след време се успокоява, а и никой от комшиите не се е оплакал. За това си мисля че спира по някое време...ох незнам. Аз мисля просто до към Коледа да вземем още едно та да са си приятелчета. w)
Та тъй - за съжаление не мога да дам съвет как да се научи кучето само да стои - май си е до порода, и до това как е било отглеждано като малко. От малко съм чувала като го научиш - всичко след това е добре. Но ако парвата година си бил постоянно с него и след това изведнъж започнеш да го оствяш само.... е трудно. s)
Май най-добрия съвет е да си вземе още едно :)))) Просто на 8 месеца и ако го е взела от малък и още не е свикнало ... s) КЪСМЕТ! Дано се научи малкия да седи сам за да е добре на всички.
Та тъй - за съжаление не мога да дам съвет как да се научи кучето само да стои - май си е до порода, и до това как е било отглеждано като малко. От малко съм чувала като го научиш - всичко след това е добре. Но ако парвата година си бил постоянно с него и след това изведнъж започнеш да го оствяш само.... е трудно. s)
Май най-добрия съвет е да си вземе още едно :)))) Просто на 8 месеца и ако го е взела от малък и още не е свикнало ... s) КЪСМЕТ! Дано се научи малкия да седи сам за да е добре на всички.
Страница 1 от 1

Вход
Темата е заключена

Горе
Цитиране +