Ирландски сетер
Публикувано: 25 September 2009 - 01:26 PM
SOLLETKA, Вие не искахте ли и лабрадорка от под форума "Без дом"?
Публикувано: 05 March 2010 - 12:57 PM
Здравейте,
Няма да е пресилено, ако кажа, че ирландския сетер беше първата ми любов. Невероятни кучета, дружелюбни, предани и умни.
Имам женска от 3 години, Каролина. До колкото знам, родителите й са използвани за лов, но моята не е нищо повече от домашен любимец. Сега й търсим мъж. Ето и снимка.

Няма да е пресилено, ако кажа, че ирландския сетер беше първата ми любов. Невероятни кучета, дружелюбни, предани и умни.
Имам женска от 3 години, Каролина. До колкото знам, родителите й са използвани за лов, но моята не е нищо повече от домашен любимец. Сега й търсим мъж. Ето и снимка.

Публикувано: 11 March 2010 - 07:51 PM
Здравейте! Незнам дали тук е точното място да това, което ще напиша, но вече съм почти обезверен..... от доста отдавна искам да си взема това "сърце обвито в козина", но за съжаление винаги удрям на камък....Моля Ви..ако някой може да ми помогне със идея или съвет нека ми пише....
Благодаря предварително и се извинявам ако поста ми не е за тук.
nikky_@mail.bg
Благодаря предварително и се извинявам ако поста ми не е за тук.
nikky_@mail.bg
Публикувано: 11 March 2010 - 10:56 PM
За съжаление Ирландските сетери стават все по-голяма рядкост.Единственият съвет,който мога да ти дам е да не си взимаш куче от зоомагазин,защото вероятността да е болно е много голяма.Аз самата се сдобих с куче от частно лице(беше ми подарен),но при този вариянт,както разбрах по късно,се оказва,че кучето не е родолсовно,което пък значи,че няма да е точно както си си го представял.Това е единственото което мога да ти кажа,нямам представа от България къде можеш да намериш хубав ирландски сетер...дано съм ти била полезна.
Публикувано: 31 March 2010 - 09:05 AM
Цитат(rage1 @ Mar 11 2010, 11:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
За съжаление Ирландските сетери стават все по-голяма рядкост.Единственият съвет,който мога да ти дам е да не си взимаш куче от зоомагазин,защото вероятността да е болно е много голяма.Аз самата се сдобих с куче от частно лице(беше ми подарен),но при този вариянт,както разбрах по късно,се оказва,че кучето не е родолсовно,което пък значи,че няма да е точно както си си го представял.Това е единственото което мога да ти кажа,нямам представа от България къде можеш да намериш хубав ирландски сетер...дано съм ти била полезна.
Здравей отново, rage1 :)
И аз съм чувала, че кученцата от зоо-магазините лесно се разболяват и често умират скоро селд като си взел такова. Поразпитали сме насам-натам и засега имаме надежда да ни внесат породисто куче, ще видим дали ще бъде в обозримо бъдеще. Освен да чакаме да отмине истерията с хъскитата и хората пак да се поинтересуват и от други породи. Независимо, че сетерът ти не е родословен е невероятно красив и ми се иска моят да бъде точно толкова прелестен като твоят. :)
Публикувано: 31 March 2010 - 02:38 PM
Здравей,много ще се радвам ако се сдобиете с едно такова невероятно същество
Много ви благодаря за комплиментите,естествено моето си гардже си е най-хубаво и най-обичано,но аз ви пожелавам да успеете да се сдобиете с един истински представител на породата и да го споделите с нас(или само с мен ако може
)Пишете как се развиват нещата и не се залъгвайте с обявите в интернет.
Публикувано: 11 April 2010 - 10:09 AM
Цитат(Princess_Brita @ Apr 11 2010, 09:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Рейдж вече е телевизионна звезда! 
Ти да не реши да раздвижиш ирландската темичка малко,че много сме умрели
Публикувано: 12 April 2010 - 01:50 PM
Малко снимки на ирлански червено-бели сетери

www.bgdogs.net
Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Публикувано: 12 April 2010 - 01:53 PM
Не видях да има стандартите на двете породи, така че ето ги и тях:
Ирландски червен сетер
(Irish Red Setter)
FCI номер на стандарта: 120 от 18.07.2001 г.
Произход: Ирландия
Дата на публикация на валидния оригинален стандарт: 13.03.2001 г.
Предназначение на породата: Ловно и домашно куче.
Класификация по FCI:
Група 7 - Кучета, работещи със стойка
Секция 2 - Британски и ирландски кучета, работещи със стойка, и сетери
Подсекция 2 - Сетери
С работни изпитания
Кратко историческо резюме:
Ирландският червен сетер се отглежда в Ирландия, в качеството си на ловно куче. Породата произлиза от червено-белия ирландски сетер и непознато куче с изцяло червен цвят на козината. Тя била окончателно консолидирана през 18-ти век. Клубът на червения ирландски сетер е създаден през 1882 г. за да я представя. Той публикува стандарта на породата през 1886 г., и от тогава организира представяне и изложби за да го затвърди. През 1998 г., клубът публикува стандарт за работни изпитания. Двата стандарта описват физиката и работните способности на породата. Еволюцията на червения ирландски сетер е създала едно смело, здраво, интелигентно куче, притежаващо отлични работни способности и голяма издръжливост.
Общ вид:
Живо и атлетично, способно, с добродушно изражение. Хармонично и в пропорции.
Поведение и темперамент:
Страстно, интелигентно, енергично, привързано и вярно.
Глава:
Издължена и суха, без да е груба при ушите. Муцуната и черепа са с еднаква дължина и с паралелни линии.
Черепна област:
Череп: Овален (между двете уши), предполагащ голям мозъчен капацитет, и с добре изразена окципитална изпъкналост. Веждите са повдигнати.
Стоп: Добре изразен.
Лицева област:
Носна гъба: Цветът на носната гъба е тъмен махагон, тъмен орех или черен, ноздрите са широки.
Муцуна: Умерено дълбока и леко квадратна в края. От стопа до края на носа, дълга, без увиснали устни.
Челюсти: Челюстите са с определено еднаква дължина.
Зъби: Ножична захапка.
Очи: Тъмен лешник или тъмно кафеви, без да бъдат много големи.
Уши: Средно големи, с фина структура, разположени ниско и доста назад, висящи, без гънки, плътно по главата.
Шия:
Умерено дълга, много мускулеста, не много дебела, леко извита, без тенденция за голяма гуша.
Тяло:
Пропорционално на размера на кучето.
Гърди: Дълбоки, доста тесни отпред, ребрата са добре извити, което дава достатъчно голям гръден капацитет.
Поясница: Мускулеста и леко сводеста.
Опашка:
Умерено дълга, пропорционална на размера на тялото, поставена по-скоро ниско, силна в основата, изтъняваща до фина на върха. Носи се на или под нивото на гърба.
Крайници:
Предни крайници:
Плешки: Фини в горната си част, дълбоки и добре разлети назад.
Лакти: Свободни и доста ниски, без да са завъртени навътре или навън.
Подрамене: Прави и жилести, със солидни кости.
Задни крайници:
Широки и мощни. Дълги и мускулести от бедрата до скакателните стави. От скакателните стави до лапите къси и силни.
Колене: Добре сгънати.
Скакателни стави: Никога извити навън или навътре.
Лапи:
Малки, много твърди, пръстите са силни, засводени и стегнати.
Походка и движения:
Свободни, плавни, с мощни тласъци, движения. Главата се държи високо. Предните крайници се изнасят доста напред, но ниско. Задните крайници оттласкват равномерно и много мощно. Кръстосване или преплитане на краката е нежелано.
Козина:
Косъм: По главата, предната част на краката и краищата на ушите - къс и фин; върху останалите части на тялото и краката умерено дълъг, гладък и толкова свободен, колкото е възможно. Покривните косми по външната част на ушите са дълги и коприненоподобни; по задната част на предните и задните крайници, дълги и фини. Наличната козина по корема образува ресни, които могат да се разпрострат до гърдите и гърлото. Лапите са добре окосмени между пръстите. Опашката има ресни от умерено дълги косми, скъсяващи се с приближаване на края и. Цялостно по-дългите украсяващи косми са прави и гладки.
Цвят: Обилно кестеняво, без следи от черно; бяло по гърдите, гърлото и пръстите, или малки звездички на челото, тънка черта или петно по носа не се дисквалифицират.
Размери:
Височина при холката:
Мъжки 5867 см;
Женски 5562 см.
Недостатъци:
Всяко отклонение от гореизложените параметри трябва да се разглежда като недостатьк, сериозността на който се оценява според неговата степен.
Забележка: Мъжките екземпляри трябва да имат два нормално развити тестиса, напълно спуснати в скротума.
Ирландски червен сетер
(Irish Red Setter)
FCI номер на стандарта: 120 от 18.07.2001 г.
Произход: Ирландия
Дата на публикация на валидния оригинален стандарт: 13.03.2001 г.
Предназначение на породата: Ловно и домашно куче.
Класификация по FCI:
Група 7 - Кучета, работещи със стойка
Секция 2 - Британски и ирландски кучета, работещи със стойка, и сетери
Подсекция 2 - Сетери
С работни изпитания
Кратко историческо резюме:
Ирландският червен сетер се отглежда в Ирландия, в качеството си на ловно куче. Породата произлиза от червено-белия ирландски сетер и непознато куче с изцяло червен цвят на козината. Тя била окончателно консолидирана през 18-ти век. Клубът на червения ирландски сетер е създаден през 1882 г. за да я представя. Той публикува стандарта на породата през 1886 г., и от тогава организира представяне и изложби за да го затвърди. През 1998 г., клубът публикува стандарт за работни изпитания. Двата стандарта описват физиката и работните способности на породата. Еволюцията на червения ирландски сетер е създала едно смело, здраво, интелигентно куче, притежаващо отлични работни способности и голяма издръжливост.
Общ вид:
Живо и атлетично, способно, с добродушно изражение. Хармонично и в пропорции.
Поведение и темперамент:
Страстно, интелигентно, енергично, привързано и вярно.
Глава:
Издължена и суха, без да е груба при ушите. Муцуната и черепа са с еднаква дължина и с паралелни линии.
Черепна област:
Череп: Овален (между двете уши), предполагащ голям мозъчен капацитет, и с добре изразена окципитална изпъкналост. Веждите са повдигнати.
Стоп: Добре изразен.
Лицева област:
Носна гъба: Цветът на носната гъба е тъмен махагон, тъмен орех или черен, ноздрите са широки.
Муцуна: Умерено дълбока и леко квадратна в края. От стопа до края на носа, дълга, без увиснали устни.
Челюсти: Челюстите са с определено еднаква дължина.
Зъби: Ножична захапка.
Очи: Тъмен лешник или тъмно кафеви, без да бъдат много големи.
Уши: Средно големи, с фина структура, разположени ниско и доста назад, висящи, без гънки, плътно по главата.
Шия:
Умерено дълга, много мускулеста, не много дебела, леко извита, без тенденция за голяма гуша.
Тяло:
Пропорционално на размера на кучето.
Гърди: Дълбоки, доста тесни отпред, ребрата са добре извити, което дава достатъчно голям гръден капацитет.
Поясница: Мускулеста и леко сводеста.
Опашка:
Умерено дълга, пропорционална на размера на тялото, поставена по-скоро ниско, силна в основата, изтъняваща до фина на върха. Носи се на или под нивото на гърба.
Крайници:
Предни крайници:
Плешки: Фини в горната си част, дълбоки и добре разлети назад.
Лакти: Свободни и доста ниски, без да са завъртени навътре или навън.
Подрамене: Прави и жилести, със солидни кости.
Задни крайници:
Широки и мощни. Дълги и мускулести от бедрата до скакателните стави. От скакателните стави до лапите къси и силни.
Колене: Добре сгънати.
Скакателни стави: Никога извити навън или навътре.
Лапи:
Малки, много твърди, пръстите са силни, засводени и стегнати.
Походка и движения:
Свободни, плавни, с мощни тласъци, движения. Главата се държи високо. Предните крайници се изнасят доста напред, но ниско. Задните крайници оттласкват равномерно и много мощно. Кръстосване или преплитане на краката е нежелано.
Козина:
Косъм: По главата, предната част на краката и краищата на ушите - къс и фин; върху останалите части на тялото и краката умерено дълъг, гладък и толкова свободен, колкото е възможно. Покривните косми по външната част на ушите са дълги и коприненоподобни; по задната част на предните и задните крайници, дълги и фини. Наличната козина по корема образува ресни, които могат да се разпрострат до гърдите и гърлото. Лапите са добре окосмени между пръстите. Опашката има ресни от умерено дълги косми, скъсяващи се с приближаване на края и. Цялостно по-дългите украсяващи косми са прави и гладки.
Цвят: Обилно кестеняво, без следи от черно; бяло по гърдите, гърлото и пръстите, или малки звездички на челото, тънка черта или петно по носа не се дисквалифицират.
Размери:
Височина при холката:
Мъжки 5867 см;
Женски 5562 см.
Недостатъци:
Всяко отклонение от гореизложените параметри трябва да се разглежда като недостатьк, сериозността на който се оценява според неговата степен.
Забележка: Мъжките екземпляри трябва да имат два нормално развити тестиса, напълно спуснати в скротума.

www.bgdogs.net
Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн

Вход

Горе
Цитиране +