Dog.bg Форуми : Завързани коне

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Завързани коне

#1 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 January 2009 - 11:56 PM

Много мислих как да озаглавя темата, тъй като не съм сигурна, че това е нещо, което не сте виждали и преди. Просто докато онзи ден си чаках маршрутката ми направи силно впечатление и ужасно болно ми стана...Ето за какво става въпрос:
http://www.youtube.c...h?v=YX3VzspmGVk
Видно е, че конете са вързани, за да не забегнат нанякъде, но това за мен е доста кофти решение...Попитах един човек на кого са тези животни, той ми отговори, че не знае (може би наистина не знаеше, но става въпрос за Сеславци и там всеки се знае с другия, а може би премълча, защото ме видя, че снимам, не знам). Някой има ли представа дали това е честа практика и може ли да й се противодейства по настоящите закони? Знам, че това не е като да се пребиеш животното, но все пак щом Господ им е дал 4 крака, се предполага, че всички би трябвало да влизат в употреба.

#2 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 25 January 2009 - 12:03 AM

Цитат

Някой има ли представа дали това е честа практика и може ли да й се противодейства по настоящите закони?
Да, така "спъват" конете. :(
А за  това, дали е хуманно и дали има точни изисквания  колко да е дълга спъвачката, колко часа на ден макс да  са  вързани, дали като са спънати не трябва да са на безопасно разстояние, а не да пресичат пътя (ако това е голям път на клипа) и т.н. - трябва да се преровят законите ида се види дали има нещо точно указано.
Ако има някакви нарушения бих те посъветвала да се обърнеш към На ти с природата.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 28 January 2009 - 10:26 PM

Пф,вече правите от мухата кон...тези...''Спъвалки'' ;D така да ги нарека са нещо нормално,слагат се за да се ограничат движенията на коня...ами я си представи,че ги нямаше...после щяхте да ревете,че разни коне се разхождат свободно по-улиците...на вас явно не може да се угоди. :- ;D

#4 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2009 - 12:48 AM

Стига бе...аз пък си мислих, че ги слагат с цел разплождане, ама добре, че ми каза. Ако зрителните ти способности са наред, предполагам не ти е било трудно да видиш, че те и сега се разхождат по улиците(без тире се пише, разбрах, че много държиш на правописа  ;) ). Или викаш да си ги оставим така за красота, хем като минават коли по пътя ще намаляват скоростта...българинът е известен с практичността си, нали? По тоя повод ти `що не ходиш на един крак да не ти се уморява другия? И кои са тези "вас" много ми се ще да разбера...

#5 Потребителят е офлайн   ganani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2009 - 06:17 PM

По този начин се спъват коне когато са  свободни на ливада,а не в населените    места ,мисля че уредът с който са вързани се казва (букагии или пранги) мисля че са турски думи  а на български може би белезници. :yahoo:
User's Signature

Да ме опази Господ от приятелите ми, а от враговете си сам ще се пазя.

#6 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 February 2009 - 03:43 PM

Малко отклонение от темата: букаи наистина е от турски, но пранга (пранги) е от италиански и всъщност и двете думи означават окова, верига.

И малко относно правописа. По мои впечатления голяма част от българските потребители на форумите правят груби и не дотам груби правописни грешки, за пунктуация да не говоря (изключвам механичните грешки, които си личат). В тази връзка мога да препоръчам следния ПРАВОПИСЕН РЕЧНИК, който струва около 7 лв. и в началото му са представени систематично и разбираемо основните правила в българския език.

Много ви моля, уважавайте българското, уважавайте себе си.

ПС. А за по-мързеливите и онези, които се чудят какво беше това "книга", ето един ЛИНК към български тълковен речник.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни