Стафордширски бултериер
Публикувано: 27 June 2012 - 09:37 PM
Здавам въпроса, защото до сега фаворитът ми беше амстафа, но предвид това, че ще го гледам в апартамент и наличните легитимни кучила сериозно се замислих за такова животно. Кучето ще бъде домашен любимец и факторът, който да ме ангажира да се движа повече... Сиреч не държа на т. наречения шоу клас. Ще се радвам и на пет клас и легитимно родословие на бъдещото куче. Не съм против кастрацията и след отрицателна оценка от изложба и подходяща възраст бих го кастрирал...Това го казвам, защото от няколко месеца редовно чета форума и се информирам...
На въпросите за възраст и опит с кучета-възраст над 40 с две деца, опит източноевропейска овчарка 10 год и мителшнауцер 12-13 години...Почина миналия месец...
Публикувано: 28 June 2012 - 03:46 AM
най-подходящите за отглеждане съвместно със малки дечица. Когато аз лично се навих да си взимам стафи
и си мислех че ще е нещо като братовчеда си Ам Стафа, обаче се оказа че е доста по-различно в характера.
Ам Стафа е много по-сериозно куче, куче което става перфектно за бодигард. Животно, което при попадане в неподходящи ръце може да се превърне в "оръжие" и с него да се направят бели!
Докато стаф бултериера няма шанс да стане опасно куче, понеже явно е доста "пречупено" с поколенията и сега
си е чисто домашно куче, куче което съжителства с други кучета, с малки деца и няма проблем с нищо и никой!
Надявам се помогнах с приказки, обаче е най-добре да се иде на место и да си поиграете с малките кученца, да видите майката и при възможност бащата - така сами ще се уверите в това, дали стафите е точно кучето за вас...
Публикувано: 28 June 2012 - 07:04 AM

Публикувано: 28 June 2012 - 10:00 AM
те и голданите се водят мили и добрички ..но ако пожелаеш могат да бъдат много лоши... не , че еправилно..но защо пък не...виждала съм клипове с обучени стафита на хапане..стават и за охрана ...
Публикувано: 28 June 2012 - 12:44 PM

Има голяма разлика дали едно куче хапе (напада) просто за самия спорт и
за да угоди на водача (собственика) си или пък е куче, което му идва от вътре
да е персонален защитник, да задържа бягащи нарушители, да конвоира такивa,
да реагира светкавично и точно при проява на агресия спрямо водачът му и т.н.
Тези кученца не са такива и не стават за тази работа. За това е по-добре и да не се
обеснява на хората че ако си вземат стафи, видиш ли - все пак може пък и да пробват...
Стафито има много други добродетели, най-важният от които е да бъде перфектният компаньон.
Притежава малък размер, късокосместо, темпераментно и природно интелигентно. Just "Nanny dog"!

Публикувано: 28 June 2012 - 03:02 PM

Kelly od Mihajlovica
(Silkstaff's Forrest Gump x Lackyle Realta Eiri Dho)
http://www.stamtavle...s.php?id=136475

Публикувано: 29 June 2012 - 07:14 AM

Публикувано: 29 June 2012 - 10:08 AM
Vlada R, в 28 June 2012 - 03:02 PM, написа:

Kelly od Mihajlovica
(Silkstaff's Forrest Gump x Lackyle Realta Eiri Dho)
http://www.stamtavle...s.php?id=136475

от малко е мн хубаво ...да ти е живо и здраво
Публикувано: 29 June 2012 - 01:58 PM
TORMENTOR, в 28 June 2012 - 10:35 PM, написа:

Тази Кели, ще надмине покойната си кака Иви - сигурен съм!

благодаря много!

Цитат
Стела и аз съжалявам :(
Цитат
Благодаря ви много

Публикувано: 29 June 2012 - 04:32 PM

Stepsonstaff Black Ice
(Ch.Lackyle Diabhal Dearbhchlo x The Aztec Mistyc)
x
Soulreaver Special Edition
(Ch.Jajca Phoenox From The Flame JW x Machusi Charlotte)
Публикувано: 02 July 2012 - 11:19 AM
Публикувано: 02 July 2012 - 01:18 PM