Dog.bg Форуми : Японски шпиц

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Японски шпиц

#1 Потребителят е офлайн   el Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 February 2009 - 09:31 PM

Здравейте,
от няма и седмица си имам японски шпиц на 2 месеца.Очарователна е мн игрива засега и красива! Но не мога да намеря много информация за тази порода. Разбрах ,че породата е одобрена, но искам да видя със сигурност. Ако някои знае нещо или намери моля да пише или още по - добре, ако някой има да сподели малко опит. Моята е много игрива и бързо свикна с обстановката , че даже вече си позволява и да лае като се прибирам и най-странното е че винаги мен другите не ги лае или много много рядко. Много ми се радва , но и като си играем си позволява да хапе малко по - силно , което малко ме притеснява. С пишкането сякаш взима да свиква на вестник , но и още си прави бели и на други места. Интересува ме също кога мога да почна да я изкарвам навън? преди 3 дни я ваксинирахме и разбрах , че две седмици до някаква др ваксина не трябва да я разкарваме и къпем , а след др ваксина може ли или пак трябва да мине някакъв период без къпане и разходка?Милата постоянно като излезе на терасате се муши по дупките да гледа долу . Пак и на мен си ми е мерак да се покажа с тази красавица. Но се чудя каква каишка да и взема и дали ще има проблем да свикне с нея?

#2 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 02 February 2009 - 09:40 PM

Честито да ти е живо и здраво кученцето и много да те радва :) :wub:
Ще можеш да я изкарваш на вън след третата ваксина.
А за да не те хапе и вземи някакви гумени играчки за да си чеше зъбките ;)
Може да и вземеш нагъдник.
А ето и малко инфо за тази порода ..

Японски шпиц
Публикувано в Породи кучета на 01.09.08
Описание
Японският шпиц има класическия облик на северно куче, толкова любим на много кучевъди. Пухкава бяла козина, дълга и гъста, стърчаща и сякаш излъчваща топлина. Опашката, както и при другите северни кучета, е завита като на кравай на гърба. Долната част на крайниците е покрита с къса козина, на бедрата има пухкави гащи, на задната страна на предните крайници също има пухкава козина. Ушите са островърхи и изправени. Муцуната е леко заострена. Тъмните очи, черните клепачи, носната гъба и устните създават ярък контраст с белоснежната козина на кучето. Височината в холката е 38 см, а теглото е 6 кг.

История
Японският шпиц не трябва да го бъркаме с американския ескимоски шпиц. Това са съвършено различни породи, произхождащи от различни страни и различни поголовия. Счита се, че американския ескимоски шпиц произхожда направо от малкия немски шпиц, а японския от сибирските самоедски лайки, сред които се е провела селекция по белега малък ръст, в резултат на което се е появила породата японски шпиц. За образуването на породата са започнали да се занимават в края на 19 век. В днешно време тя е широко разпространена, но се налага още да се полагат усилия за пълното и стабилизиране.

Породата е призната от FCI, КCGB.

Характеристика
На този малък шпиц са присъщи всички черти на стайно кученце и притежава облик на куче от Севера. Японският шпицима жив и дързък нрав и изглежда толкова внушителен, че сякаш е огромен. Грижата за козината не е сложна, но е видно, че трябва нещо повече от обичайното ежедневно вчесване. Японският шпиц е много вярно и предано на стопаните си куче.

#3 Потребителят е офлайн   el Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2009 - 09:43 PM

мерси мерси  :wub:
за играчки и взехме и кокалче и две топчета имаме вече даже една пръчка , която вече изръбахме. чудя се дали да й се карам като хапе или ...? казаха ми, че щяла като порасне да спре , но дали? една приятелка ми дойде на гости и направо и изръба краката. да се ритеснявам ли или е нормално ,защото съм чувала , че и други кученца хапят докато са малки , защото им растът зъбките.  :-

#4 Потребителят е офлайн   yanadeco Икона

Публикувано: 03 February 2009 - 02:54 PM

Приготви се много да лае.Особено,като звънне някой.От това няма оправия-особености на породата.Аз мойта я изкарвах навън,в чантата си,до 5-6 месец,просто излизах с по-големи чанти.Сега е на 4 г. и 7 м.Много страхлива стана.Това,  не знам от какво е,но така и не допусна мъжки до себе си.Сега има проблем-не знам дали е късно вече да се запложда или трябва да мислим за кастрация.Мъжки много трудно се намират.За здравето на кучето е,един път да си го преживее,та да няма проблеми после с болести.Иначе поздравления за избора на породата-все още японски шпиц е рядкост в България,както се казва-случила си на куче!
Още един съвет-никога не я пускай без каишка до улици с коли или не я оставяй без надзор да не я откраднат.И си потърсете партньор от сега......

#5 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2009 - 03:52 PM

Може ли снимкии
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   monika_25 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 February 2009 - 05:28 PM

Много хубави кучета.Може ли снимки? На мен много ми приличат на Среден Немски шпиц даже понякога ги бъркам.. и не мога да позная среден шпиц ли е или японски.. ;D :wub:
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   el Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2009 - 07:08 PM

мерси много за всички отговори. и аз чух , че за всяко куче по  принцип е важно поне веднъж да роди както и за котките. моята вече си позволява да лае , а не ми се мисли за после като свикне савсем. за изкарването навън разбрах , че 10-15 дни след 3-та ваксина вече можело, но ще видим , че още е студено навън. само за къпането не разбрах кога. всъщност моята е пропуснала 1-та ваксина просто тогавашните и собственици не са я направили и ние минахме направо на втората и сега ни очаква след седмица и 3-та. "yanadeco " , защо мислиш , че ще я откарднат случвало ли се е? наистина и аз знам, че е още рядкост в бг явно найстина трябва да си я пазя много. даже мисля да и вържа нещо против уроки. за снимка нямаме още много само тази която съм си сложила на аватар. като и направим повечко ще сложа няколко да я видите красавицата  :kuchence: . ама е много трудно тя на едно място не застава. "yanadeco " нещо повече да ми кажеш за твоята,например хапеше ли те много докато беше малка , че на мен направо ми изяжда ръцете и постоянно ми дърпа крачалите и си играе с чехлите ми. иначе исравнително бързичко се научи да пишка(е естесвено с изклучения) на вестника? и ти ли не искаше да я изкарваш много много или е добре поне докато стане на 4-5 месеца да не излиза? с твоята имаше ли проблем с изхождането вкъщи и как я отучи и най-важното възприема ли ти командите. на моменти моята имам чувството , че е много умна и разбира , др. пат си мисля , че ми прави на пук особенно с това хапане. катокажа строго "не" тя спира като че ли за момент и пак почва понякога и по ужесточено.  :kisel:
"monika_25 " кученцето на твоята снимка да не е самоед или някой от др шпицове? изглежда много пухкава и красива. моята трябва да стане нещо подобно, но по дребничка.

#8 Потребителят е офлайн   monika_25 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 February 2009 - 07:29 PM

Не е Самоед.Среден немски шпиц е. :wub: Ето и снимка..  :P Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   el Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2009 - 09:47 PM

da ti kaja mai kato gledam tvoq krasavec (nali e momchence vidqh v galeriqta ti, che se kazva ais)i az ne vijdam nqkakva razlika m/u qponskiq i nemskiq. potyrsih v internet ,no ne namiram ni6to. a po snimkite si prili4at mnogo.

#10 Потребителят е офлайн   monika_25 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 February 2009 - 10:01 PM

Да и аз това казвам..И аз не мога да направа голяма разлика между двете породи.. ;D
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   el Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2009 - 10:41 PM

товят сладур хапеше ли те много като беше малък. моята току що доста се разигра и мн ме хапе и аз й се скарах и леко я одарих с едни листи навити като вестник и ся ми е мн терсине. да и се карам ли като хапе или ще отшуми притеснявам се , че може да не отшуми , а не искам да хапе хората като ми идват на гости или като я извеждам

#12 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2009 - 10:48 PM

виж тука http://dog.bg/forum/index.php/topic,2945.0.html  между другото и нашия така само ни хапеше по ръцете,краката,крачолите. Като го направи казвах му ''НЕ'' и после с един вестник навит на фуния го удрях но не силно.и сега не ни хапе.

#13 Потребителят е офлайн   monika_25 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 February 2009 - 10:49 PM

Ами да хапеше ме докато беше бебе.Много са игриви и не разбират,че като те ухапе те боли,но ще отмине. ;) И Айс така хапеше на игра,но беше малък и не разбираше ,че ме боли.. :) Карай му се,не го бии силно,а лекичко по дупето..хихи.. ;) На колко месеца е твоито?Пусни снимкии.. :wub:
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2009 - 10:54 PM

моито не е чистокръвен немски шпиц. Смеска между немски шпиц/бащата/ и смеска /майката/ има снимки в Смесени породи и Тема за flood-ене

#15 Потребителят е офлайн   el Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2009 - 11:19 PM

не те разбрах майката каква е? и каде има снимка можеш ли направо линк да ми пратиш или да й (му) сложиш.
и какво като не е чистокръвно разкажи за него и навиците му

#16 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2009 - 11:25 PM

майката няма порода. относно навиците.Както написах с хапенето се справихме.Вече почти се научи да ходи по нужди само върху вестниците.Ето снимка. Това е Ръфи на 3 месеца е.

#17 Потребителят е офлайн   el Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2009 - 11:57 AM

ръфи изглежда голям чаровник :)
прочетох цялата тема за агресията и горе-долу отговорите след нея. найстина много интересно,но направо се оплаших , като прочетох някой истории. още вчера и приложих не-то и малко я ударих по муцунката с едно списаниице на метро. савсем леко я ударих,защото сърце не ми даваше повече и сякаш малко ме разбра , защото днес пак се опитва да хапе, но много предпазливо и като и кажа не и тя като че ли се сдържа. опитах и тази тактика с това тя да ходи винаги след мен , но някак ми се вижда вече твърде господарски. не искам моята сладурана да стане много стриктно куче , а просто нармално и игриво. даже ми стана жал, че днес ми се качи на леглото, а аз я изгоних. а така обичам да си спа с нея. мн е сладка вирва краката и така спи. мони ти прилагала ли си някой от тези тактики на твоят сладур или въобще някой да каже какви са резултатите и струва ли си до такава степен да я дресирам или може просто да се караме, когато хапе и да ядме винаги преди нея. имам чувството , че откакто и се скарах вчера, вече не ме обича толкова. пак ми се радва, но преди кадето ида аз и тя там. :'(
направих й снимки, но нещи имам проблем с качването тук и в галерията не зн защо дава ми, че е грешен формат или нещо такова. ще почовъркам малко и като успея да оправя нещата ще кача нейни снимки  ;)

#18 Потребителят е офлайн   gabrielka89 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 03:38 PM

има ли в България развъдници за японски шпиц? Питам от любопитство, но кажете ако имаа ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   iveta 2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 04:21 PM

В България изобщо няма японски шпиц.Интересно ми е вие как решихте,че вашето куче е точно японски шпиц?
Преди около 2 години срещнах едни хора които гордо водеха бяло кученце което според тях било японски шпиц.След време кучето стана нещо като среден шпиц но естествено без козина.Пак напомням,че куче без родословие само наподобява дадена порода.

User's Signature

WHITE SPITZ KENNEL "ORCHIDE IN BLOSSOM"
http://www.orchide-in-blossom.com

#20 Потребителят е офлайн   el Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2013 - 09:15 PM

Здравейте :),
Нашата сладурана порасна и й търсим кавалер. Някой има ли мъжки японски шпиц/

Страница 1 от 1