Искам кане корсо - какво трябва да знам
Публикувано: 09 February 2009 - 01:53 PM
Публикувано: 09 February 2009 - 02:17 PM
Цитат
Снимките на кученцето са направени в нас.
Цитат
що не каза още онзи ден? ;)
Цитат
Ох знам. Още като го взимах ме предупреди тъщата, но положителното е че дога си го взе и си го гледа като свое кученце, е ся не го кърми ама си го гуши и го топли а когато е вечер на двора голямата, бебето спи с ел. одеало под легълцето. Хапва си мляко с накиснати гранулки и се чувства мн добре (поне за сега де).
Цитат
Ми аз не бях първият взел кученце така, че явно да!
Цитат
Само не разбрах твоето от развъдник ли е или не? :)
Публикувано: 09 February 2009 - 02:38 PM
Цитат
Еми да имаше го и този момент с всичките му документи и т.н. не знаех какво трябва да се прави и т.н. а и идеята да внасям животно от др държава ....
Публикувано: 09 February 2009 - 02:40 PM
Цитат
Можехте да дойдете на една наша среща - както винаги предлагаме и на други желаещи да видите за какво става въпрос, как става вноса, да видите и полубрат на вашето момиче, да поговорите със собственичката му какво би направила по-различно и каква връзка поддържа с други собственици от родата, какви са отзивите им - аз не мога да говоря от нейно име и не мисля, че е редно. Да изчакате и да обмислите, тази неразумна прибързаност е присъща по-скоро на тийнейджъри, а все зрели хора пишат...защо?!
Вие - бъдещите собственици сте тези, които трябва да се интересувате. Ние ги дъвчем тези неща за всеки нов потребител -който е поискал информация я е получил - от там нататък всеки си прави избора, колкото по-неинформиран, толкова по-рискован и си носи последствията. За съжаление те често са на гръба на кучето - което ме скапва.
Не само заради вашето бебе, а и за всички други, които заслужават максимално добър старт, изключващ максимално генетически заболявания - ПРЕСТАНЕТЕ ДА СПОНСОРИРАТЕ ПОДОБНО БЕЗОГЛЕДНО РАЗМНОЖАВАНЕ, за ваше и на животните добро.

Ако си нямате снимка на вашата мама - ето една от предишно кучило.
Гледайте си кученцето и направете най-доброто за него пост фактум.
Публикувано: 09 February 2009 - 02:58 PM
seventh_son Дано кученцето да е поне здраво.
Публикувано: 09 February 2009 - 03:24 PM
Надявам се все пак нещата, които казахме на вас да предадете на свои близки и познати и поне те да вземат правилното решение. Разбирам емоционалното ви решение, но в такива случаи то не винаги е правилно. Всяко бебе е сладко и е трудно да му устои човек, но трябва да се мисли е преспектива...
Все пак добре дошъл сред нас! Дано бебка израстне здрава и обичана и да се виждаме по парковете след време...А сега ви желая търпение, сили и нерви, за да успеете да отгледате бебето!
Публикувано: 09 February 2009 - 05:29 PM
Публикувано: 10 February 2009 - 12:00 AM
Кучката на тази снимка е раждала юни 2008

Публикувано: 11 February 2009 - 09:17 AM
Публикувано: 11 February 2009 - 10:01 AM
Аз нямам кане корсо. Пиша, защото попитахте за характера на тази порода и как се държи към кучета и деца. Срещам позната с кане корсо - мъжко. Докато беше малък много се пазеше от нас. Като мина годинка, отдалече предупреждаваше, че е започнал да напада. Сега, кучето е на 2 години и е все свободен. Сбива се. Вероятно няма проблем с децата, тъй като паркчето е пренаселено.
За това, че сте си взели кученце от обявата: Да, имам познати с клубни кучета с много недостатъци. Ползват кучетата си точно за това. За бизнес! Пласират кученцата по обяви или в зоомагазини /има толкова горди стопани, че притежават породисто куче от зоомагазин!?/. От една страна, купувайки от тях ги поощрявате. От друга, какво ще се случи на кученцата, ако са непродаваеми? Най-вероятно ще се озоват на улицата. Знам ли ...
Вече сте си взели кученце. Честито! Разбирам, че не ви интересуват толкова изложби, отличия и развитие на породата.
То е късметлийче! Озовали сте се почти в моето положение. Не се притеснявам да си взема възрастно животно, без почти нищо да зная за миналото му. Вероятно ви очакват изненади - и лоши и добри. Не съжалявайте. Вече сте взели решение. Каквото и да се случи нататък, не забравяйте, че то е Вашето Куче. Желая му много здраве и да е щастливо във вашето семейство.
Публикувано: 11 February 2009 - 10:43 AM
Цитат
Само да поясним за аудиторията,че ако визирате Кане Корсо НЯМАТЕ познати с КЛУБНИ кучета...
Публикувано: 11 February 2009 - 11:18 AM

Аз мога!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Публикувано: 11 February 2009 - 11:46 AM
Цитат
Не само в София ами и в България ;) ;D
Цитат
Когато някой не се интересува от развитието на дадена порода не е ли по-добре да си вземе кученце от улицата или изолатора?!
Голяма "веселба" настана тука :rolleyes:едни били с родословни кучета, други с клубни :huh:сега остава да се яви някой със световно неизвестния си шампион :->)и картинката ще е пълна ;D :-
Публикувано: 11 February 2009 - 11:56 AM
Цитат
Не дърпай дявола за опашката, щото се продават едни с баща ТРИКРАТЕН шампион на България B)
Относно характера - не вярвам някой да отрича, че кане корсо е доминантно куче, особено в отношенията си с други кучета и от един момент нататък трябва да се внимава по време на разходките и запознанствата с нови кучета. С деца по мои наблюдения нямат никакви проблеми, даже напротив - с удоволствие позволяват всякакви гаври и волности.
Публикувано: 11 February 2009 - 12:02 PM
Към деца - аз не съм виждала корсо, което да не обича децата, напротив - постоянно ни се налага да ги възпираме да ходят при всяко срещнато хлапе.
Ако кученцата в зоомагазините са непродаваеми - ще намалят цената, докато конкретното кученце не го вземей някой и повече няма да "зареждат" за да не са загуба. Ако кученцата се купуват - логично, набавят се още повече такива и то на цени конкурентни на тези в свестен развъдник.
Не в София, а в България няма клуб все още.
Дори едно родословно куче, за чието появяване е използвана добра селекция и са положени невероятни усилия и средства не е застраховано от недостатъци. Стремежът е такива да се проявяват минимално - генотипно или фенотипно.
ПП: Писали сме едновременно.
Публикувано: 11 February 2009 - 12:04 PM
Цитат
моят Самоед е световен шампион. Събитието се проведе у нас и въпреки високият брой конкуренти (0) то взе титлата ;D :->) :P
Ся сериозно! Не разбирам какво толкова сте се заяли със тея клубове, развъдници, родословия и незнам си още какво. Според мен е много по-важно как се гледа 1 куче от колкото родословието и т.н. Квото и родословие да има като не го храниш и гледаш както трябва и като всеки го подритва наляво надясно мн ясно, че бащата и от Марс да е няма да стане хубаво кучето. Единственото за което съм съгласен и ви подкрепям напълно (колкото и да не ви интересува) е темата за болестите. Наистина не трябва да се развъждат кучета за които се знае че предават болести на поколенията си тъй като от това страдат само малчовците после (а и собствениците покрай тях). Ако толкова пък смятате че моето кутре е некво коферманче или полу-куче, полу-изродче няма проблем всеки си има право на мнение все пак комунизма падна преди 20 години нали за тва е демокрацията. Каквото и да мислите вие, за мен е все тая щото аз кученцето ще си го гледам няма да го върна или продам или каквото и да е било само щото на някой не му харесва от къде е купено или как изглежда. Писах във форума щото ми беше интересно да науча малко повече за вашите кучета и за породата като цяло ама в края на краищата има и книги за това, нали?!
Публикувано: 11 February 2009 - 12:10 PM
Цитат
Ами вие сериозно ли?! Къде ги четете тия неща бе хора?! Всеки от нас - ВСЕКИ! има по едно НЕродословно куче - било то от приют, зоомагазин и какво ли още не! Всички тези кучета са еднакво важни за семйствата ни и се гледат със същата любов. Даваме съвети на хора с кучета от къде ли не и също толкова ни е жал, когато се окажат парвовирозни! Нали не смятате, че когато ни попитат "откъде да си взема КАНЕ КОРСО" - ние трябва да крещим "от където и да е, нали ще си го обичате"?! Аз пари на хора, които гледат кучетата си така - както на горе коментираната снимка и вредата на породата, развъждат ги при знание за предаване на епилепсия - НЕ ДАВАМ!
Не знам защо всеки път така обръщате нещата! Никой не печели от това, страдат животните.
Публикувано: 11 February 2009 - 12:13 PM
П.П. Пак сме писали едновременно.