Ако под живее се разбира да има колиба или помещение, където и зимата да има положителна температура, да има осигурена вода, да има поне 10 кв. м, да не евързано на верига и да има ОСВЕН ТОВА поне 1-1,5 часа разходка, може.
Освен подходящите условия, за които другите са ви писали бих добавила задължително достатъчно контакт с хората. След като ще е целодневно на двора предполагам, че ще ви следва по петите
Кане корсо лишавано за дълго от контакт със семейството си няма да е здраво психически, за щастливо да не говорим...
Здравейте, тук мисля и аз да се намеся. Имам кане корсо, вече голямо момче. Напълно съм съгласна с мнението на twoofo, като само добавям, че всичко зависи и от характера на кучето. Моето, например, е толкова залепен за мен, че за него е немислимо да бъде в друга стая без мен, камо ли навън. Така че, решите ли кучето да се гледа на двор, не го глезете много когато го вземете, защото при едно местене далеч от вас, то ще изпадне в голям стрес. Повтарям, че все пак е индивидуално за всяко куче, но повечето представители на породата живеят с ЧОВЕКА и за ЧОВЕКА. В тяхната природа е да пазят стопанина и да са покрай него. Така че дори при гледане на кучето в двор, това не значи, че Вашите задължения ще приключат до смяна на вода и слагане на храна.
Успех в намирането на кученце и се радвам, че сте се ориентирали към тази прекрасна порода