Dog.bg Форуми : Искам кане корсо - какво трябва да знам

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Искам кане корсо - какво трябва да знам

#61 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 April 2009 - 07:17 PM

Шегата беше шега до вторият подсещащ коментар - поне аз така го приех. Няма как да се схване реално чувство за хумор във виртуалния свят, където сме лишени от интонация.

Цитат

Но такива са българите - първо ще помислят, че някой се опитва да им навреди.
- Това не го разбрах в горния контекст, защото не се досещам с какво ми вреди поставения въпрос :zz_219: Честно казано не съм съгласна с много обобщения за българите, които самите те си поставят понеже съм живяла сред такива в чужда среда дълги години и мнението ми е, че сами не се оценяваме реално - но това е тема оф-топик.

Все пак се радвам, че съм изкоментирала неразбран майтап, предпочитам този сценарий - без лоши чувства :wd_043:
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#62 Потребителят е офлайн   dianaN Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 27 April 2009 - 05:18 PM

Бих исала да попитам кой е този Професор Доктор по ветеринарна медицина, който с толкова вещо око прецени и постави диогноза, че кучето е болно и то не от какво а от Епилепсия??????????????????????????????????
Нека ако обича да има смелостта ка ми пише на тази адрес bybyle4@msn.com да ми покаже компетентността си и да ме светне малко в тази насока !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Кой беше умника и познавател на породата който прецени че кучето няма родословие и как го останови, Много ми е интересно
А всечки останали които сте повярвали на тези глупости, си личи колко сте запознати с тази порода и колко разбирате от кучета
Хм хора без работа които само си тарсят как да си уплатнят времето

#63 Потребителят е офлайн   k_ristian Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 07:11 PM

Показване на мнениетоdianaN, в Apr 27 2009, 04:18 PM, написа:

Бих исала да попитам кой е този Професор Доктор по ветеринарна медицина, който с толкова вещо око прецени и постави диогноза, че кучето е болно и то не от какво а от Епилепсия??????????????????????????????????
Нека ако обича да има смелостта ка ми пише на тази адрес bybyle4@msn.com да ми покаже компетентността си и да ме светне малко в тази насока !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Кой беше умника и познавател на породата който прецени че кучето няма родословие и как го останови, Много ми е интересно
А всечки останали които сте повярвали на тези глупости, си личи колко сте запознати с тази порода и колко разбирате от кучета
Хм хора без работа които само си тарсят как да си уплатнят времето

Само така!!!Права си хора без работа са това!!!Най после някой да го каже.Пиши по често тук да научим нещо от теб!!!Явно познаваш породата!!!
User's Signature

The Devil made me do it!

#64 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 April 2009 - 08:18 PM

dianaN А ти коя беше??
User's Signature

Качена снимка

#65 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 April 2009 - 10:11 PM

k_ristian За съжаление, мисля че на тази особа няма да и стигне акъла, за да разбере иронията ти....
User's Signature

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   dianaN Икона

Публикувано: 27 April 2009 - 11:00 PM

Показване на мнениетоredika, в Apr 27 2009, 10:11 PM, написа:

k_ristian За съжаление, мисля че на тази особа няма да и стигне акъла, за да разбере иронията ти....

Уважаема, питатеме коя съм???!!! Мога да ви попитам същото !!!!!
И да ви помоля да ми обясните това Ваше изречение как трябва да го разбирам Моля ?????????????

#67 Потребителят е офлайн   SteLLa_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 11:02 PM

Аз като чета изречението на редика мога да го тълкувам само по един начин-буквално. Не мисля, че е вложила подтекст :ab_041:
User's Signature

Successful people never worry about what others are doing!

#68 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 11:06 PM

Аз пак съм неразбрал. Диана за кои точно кучета говорите? Каква епилепсия, какви родословия? Дайте инфо.
User's Signature

Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 11:22 PM

Владо не си единствен и нищо чудно! Няма как да разбереш някой, който сам не се разбира. Не разбра ли, че FCI регистрираните развъдници били всъшност обяви за продажба :ae_085: Аз не знаех, ама добре, че Диана ме светна и сега всичко ми стана ясно.
User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2009 - 03:34 PM

Още една тема за борсите и фермите за кучета, дано е полезна като информация на някой:

Куче от агенция

Ако все пак се решава в полза на агенции/борси/обяви и т.н нека е след информиран избор за рисковете, с които са свързани. След решението за покупка кученцето, откъдето и да е то, заслужава отговорни стопани и добро отглеждане.
User's Signature

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   gazdata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2009 - 11:52 AM

Здравейте.Искам да ви попитам,мисля да си взема КАНЕ КОРСО но това мога да направя само ако съм сигурен че не е проблем за породата да живее на двор.Бихте ли ми дали съвет...Може и да има някъде в форума отговор но аз поне не открих(извинявам се ако има)

#72 Потребителят е офлайн   lolera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2009 - 03:26 PM

Цитат(gazdata @ Oct 17 2009, 11:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте.Искам да ви попитам,мисля да си взема КАНЕ КОРСО но това мога да направя само ако съм сигурен че не е проблем за породата да живее на двор.Бихте ли ми дали съвет...Може и да има някъде в форума отговор но аз поне не открих(извинявам се ако има)

Здравейте.
При осигурени ДОБРИ УСЛОВИЯ и НЕОБХОДИМАТА ХРАНА,няма никакъв проблем кучето да живее на двор.

#73 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2009 - 05:21 PM

И много движение, не клетка 2х2 метра

#74 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2009 - 09:40 PM

Ако под живее се разбира да има колиба или помещение, където и зимата да има положителна температура, да има осигурена вода, да има поне 10 кв. м, да не евързано на верига и да има ОСВЕН ТОВА поне 1-1,5 часа разходка, може.
User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   gazdata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2009 - 11:30 AM

Благодаря ви-мисля да си е на двора и само но6тем да е в колиба (с оградено дворче около нея 5/2м.)Трябва само да се погрижа за температурата в колибката...

#76 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2009 - 02:16 PM

Цитат(vlado zoo @ Oct 19 2009, 10:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ако под живее се разбира да има колиба или помещение, където и зимата да има положителна температура, да има осигурена вода, да има поне 10 кв. м, да не евързано на верига и да има ОСВЕН ТОВА поне 1-1,5 часа разходка, може.

Освен подходящите условия, за които другите са ви писали бих добавила задължително достатъчно контакт с хората. След като ще е целодневно на двора предполагам, че ще ви следва по петите smile.gif

Кане корсо лишавано за дълго от контакт със семейството си няма да е здраво психически, за щастливо да не говорим... Няма да е проблем ако е в заграждение с подходящи условия, защитено от атмосферни влияния, с изолирана достатъчно голяма къщичка И достатъчно движение извън заграждението + контакт със семейството/неговия човек.
Също ако ще зимува в това заграждение през по-голямата част от времето, трябва прехода на сезоните (есента) да е прекарало навън. Куче, било то и кане корсо, което е живяло вътре не може да се сложи декември в заграждението без да се очакват последици върху здравето му.
User's Signature

Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   gazdata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2009 - 04:33 PM

tb_195.gif Отново благодаря-някой би ли ме посаветвал за развъдник(сайт..?)А ако наистина реша че мога да се грижа наистина пълноценно ще го взема наи рано пролетта(а и да отеля средства)но със сигурност ако си взема др.куче ще е КАНЕ КОРСО-не съм виждал по красиво.....А на вилата си имам от скоро малко ротвайлерче(ок без родословие:)но отличен вече пазач(5месечно)---тааа дали ще се разбират ?

#78 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2009 - 06:43 PM

Мисля, че ще се разберат отлично, пасват си като породен темперамент. А като пазачи ще са страшна двойка, което може да си е нож с две остриета smile.gif

Хубаво е, че планирате от рано. Ето ТУК има списък и сайтове на развъдници по страни. Също и в в тази тема
User's Signature

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   SteLLa_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2009 - 12:44 AM

Цитат(twoofo @ Oct 20 2009, 03:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(vlado zoo @ Oct 19 2009, 10:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Освен подходящите условия, за които другите са ви писали бих добавила задължително достатъчно контакт с хората. След като ще е целодневно на двора предполагам, че ще ви следва по петите smile.gif

Кане корсо лишавано за дълго от контакт със семейството си няма да е здраво психически, за щастливо да не говорим...

Здравейте, тук мисля и аз да се намеся. Имам кане корсо, вече голямо момче. Напълно съм съгласна с мнението на twoofo, като само добавям, че всичко зависи и от характера на кучето. Моето, например, е толкова залепен за мен, че за него е немислимо да бъде в друга стая без мен, камо ли навън. Така че, решите ли кучето да се гледа на двор, не го глезете много когато го вземете, защото при едно местене далеч от вас, то ще изпадне в голям стрес. Повтарям, че все пак е индивидуално за всяко куче, но повечето представители на породата живеят с ЧОВЕКА и за ЧОВЕКА. В тяхната природа е да пазят стопанина и да са покрай него. Така че дори при гледане на кучето в двор, това не значи, че Вашите задължения ще приключат до смяна на вода и слагане на храна.
Успех в намирането на кученце и се радвам, че сте се ориентирали към тази прекрасна порода ae_085.gif
User's Signature

Successful people never worry about what others are doing!

#80 Потребителят е офлайн   joana96 Икона

Публикувано: 01 November 2009 - 04:55 PM

какво мислите за тези Кане Корсовци
*Публикуване на линкове към обяви е против правилата на форума. Модератор
ето ги и майката и бащата

• (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема