Dog.bg Форуми : дресировка на кучето, оставено на пансион

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

дресировка на кучето, оставено на пансион Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 07 October 2005 - 09:19 PM

ivailo777
Първо - спрете с тоза афект и истеричен тон, как дресирате кучета като с хората не можете да се разберете?

Второ - на кого отговаряте в постингите си? моля ви, поне посочвайте ника на събеседника, за мен не е трудно да кликна малко повече с мишката, това е уважението ми към събеседника - поне си давам труда да му напиша името.

Трето - тук има сума ти хора, които са имали завършени курсове не само в Москва, но не се ....ъ.... хвалят. И не се рекламират. И не подскачат, ако рекламата им не се приема добре. Държат се като големи.

Ивайло, искате ли да се запознаем (протягам ви ръка) и да преработя първият ви постинг като пример за обява на специфични услуги, а вие самият да си направите разликата кое по-добре звучи? Много и непрестанно се оправдавате, което издава известна несигурност, може би просто сте ядосан от начина по който тръгна разговора. нека спрем до тук и не боравим с имената на хората, които отсътстват във форума (на това му се вика манипулиране).
тактиката ви за реклама не предизвиква доверие във вас като в инструктор, моля ви, нека не влошаваме нещата?

Да бъда по-добронамерена от това и по-търпелива - не бихте могли да искате от мен r)
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#42 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 07 October 2005 - 09:25 PM

Цитат

ОГРОМЕН ТРУД Е ДА НАЧИШ КУЧЕТО НА SCHUTZHUND 3... НЕ Е ЧЕРНА РАБОТА РАЗХОДКИТЕ ПО ГРАДИНКИТЕ И ПРОСТО "НЯКАКВО" СЕДНИ, ЛЕГНИ!

Цитат

НИКЪДЕ НЕ СЪМ ПИСЪЛ ЧЕ ПРАВЯ SHUTZHUND ЗА 3 ДНИ КАДЕ ГА ПРОЧЕТИ ТОВА!

Моля ви, внимавайте какво пишете и с какво се фукате, а после ми дръжте тон. Никъде не съм казала АЗ че сте написал как ще научите куче на SHUTZHUND ЗА 3 ДНИ. Вие бяхте този, който заявихте че учете кучето на SCHUTZHUND 3... Вижте се какво си пишете и отговаряйте за написаното от вас, не се отмятайте, не ви прави чест.
User's Signature

#43 Потребителят е офлайн   ivailo777 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 October 2005 - 09:31 PM

ЗА ПАЗАРДЖИК ЩЕ ТИ ПРАТЯ GSM НО УТРЕ НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ГО ТЪРСЯ СЕГА
ПРАВЯ SHUTZHUND ЗАЩОТО МЕ КЕФИ, НЕ ЧЕ КЛИЕНТИТЕ МИ ГО ИЗИСКВАТ,А И ДА СЕ ПОДСИГОРЯ...ПРИ ДЕМОНСТРАЦИЯТА ПРИ СДАВАНЕ НА КУЧЕТО!
ЗА СИРИУС НАЙ -ДОБРИТЕ СА- СПОР НЯМА!
ЗНАЕХ ЗА СЕМИНАРА И ДО ПОСЛЕДНО ЩЯХ ДА ХОДЯ НО ИМАХ КУЧЕТА ЗА ДРЕСИРАНЕ!
БИЛ СЪМ НА ЕДИН ТАКЪВ СЕМИНАР МИСЛЯ ЧЕ ПРЕДИ 2 ИЛИ 3 ГОДИНИ БЕШЕ ПОЛЕЗЕН МИ БЕШЕ СЕМИНАРА!
ЗА ДОКУМЕНТИТЕ МОЖЕ И ТАКА Е ,НО ВСЕ ПАК РАЗЛИКАТА МЕЖДУ БЪЛГАРСКИ ВАРИАНТ С НЕМСКИ СЪДИЯ И В ГЕРМАНИЯ С ГЕРМАНСКИ СЪДИИ МАЙ ПАК ИМА РАЗЛИКА ! Е НЕ СЪМ ХОДИЛ В ГЕРМАНИЯ НО ПОЗНАВАМ ЧОВЕК КОЙТО МИ КАЗА ЧЕ В БЪЛГАРИЯ СМЕ НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ОТ НЕЩАТА В ГЕРМАНИЯ

#44 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2005 - 09:39 PM

Цитат

Да бъда по-добронамерена от това и по-търпелива - не бихте могли да искате от мен 

Ивайло, нямаш си идея, колко е търпелива, попринцип не е такава:)
И аз не съм, ама не ми е занимава със спорове вече - почни да говориш на нормален език, не толкова афектираноп, така и не ми отговори, защо беше нужно да ми пращаш на лична "рекламата си".
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#45 Потребителят е офлайн   ivailo777 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 October 2005 - 10:18 PM

Furia_s не съм искал да обидя никого, просто малко се изнервих от г-н Хлебаров!
Извинявам се!
Малко май-наистина прекалих, все пак това е само форум!
И на практика хората от форума с нищо не застрашават мен нито пък аз тях!
Много специалисти се включиха малко от средата на разговора, за това се получи така! Естествено е, че като ме нападат ще трябва да отговоря, затова на пръв поглед изглежда че се оправдавам!
Достатъчно съм уверен в методологията си, спокойно!
Няма проблем да се запознаем, но чак до София да дойда ,нямам време!
За трите дни -беше предназначено за друг!

#46 Потребителят е офлайн   Хлебаров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2005 - 10:21 PM

Никой не те застрашава. Ти застрашаваш кучетата на хората.

#47 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2005 - 10:34 PM

Цитат

Furia_s не съм искал да обидя никого, просто малко се изнервих от г-н Хлебаров!
Извинявам се!
Малко май-наистина прекалих, все пак това е само форум!
И на практика хората от форума с нищо не застрашават мен нито пък аз тях!
Много специалисти се включиха малко от средата на разговора, за това се получи така! Естествено е, че като ме нападат ще трябва да отговоря, затова на пръв поглед изглежда че се оправдавам!
Достатъчно съм уверен в методологията си, спокойно!
Няма проблем да се запознаем, но чак до София да дойда ,нямам време!
За трите дни -беше предназначено за друг!

не се нервете от други събеседници, като опонирате на мен, например - ние не сме виновни че сте ядосан на другиго.

Ако това е само форум - защо се афектирате толкова? Ако се афектирате толкова май не е само форум, където да си плямпаме глупости без да се засегнем.

Никой не ви е нападал, посочих пропуските ви в комуникацията и обясних защо предизвикахте такава реакция. Вие влизате за да привличате клиенти. Вие преди всичко трябва да привличате хора, които да ви водят кучета за обучаване. Комуникацията ви с хора не се получава. поправете го този пропуск, ако сте професионалист и изградеде правилна рекламна стратегия. Нищо повече. това изисква страхотен самоконтрол - щом сте обучавали сума ти агресивни кучета, както твърдите , то самоконтролът е последната ви грижа.

колкото и да сте уверен в методологията си, демонстрирате нервно и холерично поведение, а това за дресьор ми се струва меко казано странно. Ако търпението не е в кръвта ви как се справяте с животните?

Уважавани от мен инструктори се държат като профисионалисти екстра-класа: никога не се поддават на провокации, винаги имат търпение да обясняват, намират време за конструктивен разговор и подминават хората, които ги дразнят. Дресьорът (възпитателя, инструктора) - това е начин на мислене и живот, той се познава от няколко постинга - повярвайте ми.

Сори, но щом сте в състояние да прекалите с виртуални събеседници какво да говорим за реални кучета?

Изгубих интерес.
User's Signature

#48 Потребителят е офлайн   ivailo777 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 October 2005 - 10:34 PM

Теddy- безкрайно извинявай, ако съм те обидил прости ми!
Няма да ти пращам нищо повече, не се притеснявай!
Как да компенсираме обидата!?
Покажи ми твоето куче: примерно КАК ИЗЛЪЛНЯВА командата за /ПРЕСТОЙ- ПО SHUTZHUND-ЛЕГНИ -СЕДНИ/ ИЛИ ПО ПРОСТО КАЗАНО "НА МЯСТО" И ЩЕ ОПИТАМЕ ДА Я УСЪВЪРЩЕНСТВАМЕ, АКО ИМА НУЖДА ЕСТЕСТВЕНО!

#49 Потребителят е офлайн   ivailo777 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 October 2005 - 10:41 PM

Г-Н ХЛЕБАРОВ ЕЛЕМЕНТАРНО Е !
НЕ ЗАСТРАШАВАМ КУЧЕТАТА НА ХОРАТА ЗАЩОТО СЛЕД КАТО ИМ ВЪРНА КУЧЕТО ТЕ ОСТАВАТ ДОВОЛНИ И МИ ПРАЩАТ ДРУГИ ХОРА!
МАЙ НЕЩО НЕ СЕ ВЪРЗВА ТЕОРИЯТА ВИ!

#50 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2005 - 10:55 PM

ivailo777

Цитат

Как да компенсираме обидата!?
Покажи ми твоето куче: примерно КАК ИЗЛЪЛНЯВА командата за /ПРЕСТОЙ- ПО SHUTZHUND-ЛЕГНИ -СЕДНИ/ ИЛИ ПО ПРОСТО КАЗАНО "НА МЯСТО" И ЩЕ ОПИТАМЕ ДА Я УСЪВЪРЩЕНСТВАМЕ, АКО ИМА НУЖДА ЕСТЕСТВЕНО!

Ъъъъъъъъъъъъъъ. надявам се това да беше за Фурия, защото моето куче е на 5 месеца!!!!!!! + това, аз не казвам, че няма никъде треньори, които да обучават добре кучета и с, да кажем, "смесена дресировка", тук е дискутирана по-скоро практиката, отколкото изключенията. Просто не е приятно, когато някой напълно нов, за "здрасти" ти прати постинг на лично съобщение, в който пише, че ти си голям балък и идиот, задето се опитваш да си възпиташ кучето. А после, отгоре на всичко, същия тоя постинг, който пък, като връх звучи, като реклама, го срещаш на още десет места. А за десерт, човека пуснал постинга продължава да говори афектирано и да нарича хората глупаци!!!!! Не разбирам!!!!!
Уфффф.... бях си обещала да не пиш повече по тия отваретителни, изнервящи теми, ама се ядосах!!!!! oleeee ouu
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#51 Потребителят е офлайн   ivailo777 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 October 2005 - 10:59 PM

Furia_s не виждам защо трябва да се съобразявам с психо- анализите ви!
Всеки се изнервя!
Не се познаваме, не сте виждала дресирано от мен куче !
Как стана така, че едва ли не вече преценихте и какъв дресьор съм!?
Бъдете сигурна колкото и да не е за вярване съм много спокоен човек!
А за отношетието ми към кучетата....прекарвам 9,10 часа сред тях и ги обичам много - методологията ми е позитивна бъдете сигурна!
Нима твърдите че никога не сте се изнервяли като дресирате куче!?
Това ако го кажете ще е лъжа!

#52 Потребителят е офлайн   ivailo777 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 October 2005 - 11:12 PM

ДОБРЕ ПО СЪЩЕСТВО:
ЗА Г-Н ХЛЕБАРОВ И FIRUA_:
ПРИМИРИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
НЯКОЙ ДРЕСИРАЛ ЛИ Е КУЧЕ ОТ ПОРОДАТА :STARFFORDSHIRE BULL TERRIER!
И КАКВИ СА МУ ВПЕЧАТЛЕНИЯТА?
ЗАЕДНО СЪС СЪБСВЕНИКА ОБУЧАВАМЕ ЕДИН 9 МЕСЕЧЕН ЗВЯР.
ПРИ "ЕЛА ТУК" ИДВА НО ЗАПОЧНЕМ ЛИ С "НА РЕД" СКАЧА ДА ХАПИ СРАВНИТЕЛНО ОЖЕСТОЧЕНО!
КОРЕКЦИИТЕ ПРИ "НА РЕД" НЕ ГИ ПРАВИМ ЗАСЕГА МНОГО СИЛНИ!
В НАЧАЛОТО СМЕ С КОЯ КОМАНДА ДА ЗАПОЧНЕМ!

#53 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 07 October 2005 - 11:30 PM

Ребята, что то я перестала понимать... cl)
1. Господин Ивайлов, чему конкретно Вы обучаете? И в чем преимущества "пансиона" -детально если это возможно.
2. "Черная работа" что это такое? Предполагаю ,что Вам просто нравится самому обучать собак! и чтоб хозяева не мешали super
Лично я не помню что бы в России, были методы дрессировки собак, когда собаку отдают непойми куда и непойми кому. Еще когда у меня была моя первая собака (мой отец разрешил мне иметь собаку только если я буду ходить на площадку ДОСААФ) и я в дождь,снег и слякоть,по колено в грязи ходила на эту площадку, где обучались десятки!!! собак, нас разбивали на группы инструктор ( подчеркиваю слово ИНСТРУКТОР) ОБЬЯСНЯЛ ЧТО И КАК мы должны делать! потом мы с горем попалам пытаемся все это сделать самостоятельно под присмотром помощника инстуктора, в это время инструктор занимается с другой группой!Потом целую неделю занимаешься с собакой САМОСТОЯТЕЛЬНО! И ничего экзамены все здавали.
Обо мне, как о дрессировщике, не занимаюсь дрессировкой вообще! НО! Каждую свою собаку начинаю дрессировать (обучать, воспитывать) с первой минуты знакомства!
3. Сейчас, тренирую своюс собаку для кинологического фристайла. САМА! Если господин Хлебаров и Дог.бг захотят, мне будет приятно услышать их критику моего домашнего обучения. И если Вы так хотите прорекламировать свою успешную систему тренировок и свою школу,предлагаю ВАМ подоготовить собак(у) для соревнования по фристайлу и на Софийской выставке показать свои успехи!
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#54 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 October 2005 - 11:40 PM

правила и условия здесь
я свою собаку тренирую с июня. по 5-15 минут в день. Считаю что вызов честный. порода лхаса апсо 68 место по обучаемости для обиденс. angel
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#55 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 October 2005 - 11:55 PM

Цитат

ЗА ВСИЧКИ ХОРА ОТ БУРГАС И ВАРНА ИМА НАЙ-МАЛКО ТРИМА ЧОВЕКА КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ "ОФИЦИАЛНО" С ДРЕСИРОВКА В БУРГАС: ДОБРИ - РАЗВЪДНИК ДО УСМ , ГОШО ОТ ЧЕРНИ ВРЪХ И МОЯ МИЛОСТ- ИВАЙЛО!
Значи занимавам се от 4 години с дресировка.

Много глупости прочетох за дресировката във форумите.

Предлагам вариант който работи 100%.

Развъдника се намира в Черноморец.Преди да започна дресировката правя демонстрация с друго научено вече куче за да се знае как ще изглеждат командите и какво ще представлява цялата дресировка.
Кучето трябва да остане при мен не 20, 30, или 60 дена ,а толкова колкото е необходимо, цената е една и съща- 300 лв. ,в която влиза и храната. Когато кучето се научи да изпълнява командите безприкословно /седни, легни, на ред, на място,ела тук/ правя демонстрация на наученото и започваме общи тренировки заедно, не 10 дена а колкото е необходимо.

/Длъжен съм да напиша и следното- след като кучето започне да изпълнява командити правилно при мен на полигона, го извеждам извън него, и започвам социализация на кучето сред обществото и изпълняването на командите при всякакви нови условия. Пак правя демонстрация пред собственика вече сред обществото /примерно оставям го "на място" пред някой магазин излизам от него обикалям наоколо, кучето трябва да остане на място до 5 мин. без да ме вижда /.След това започваме тренировки със собственика на полигона и като се убедим че то изпълнява и при него безприкословно , започваме общи тренировки сред общиството ! И приключваме с тренировки там кадето живее кучето или където най-често го извежда стопанина!/

Пълни глупости са приказките че кучетата се бият или че после не изпълняват при стопаните си!!!! Смисълът е, черната работа да се свърши от дресьора ,а не от стопанина. В противен случай за какво си плаща човек?, сам да си учи кучето, като се напътства от "специалист" ...има си книги за тая работа!!!!
Как може да има толкова тъпи хора ? Сами да си дресират кучето ,а да дават парите на дресьора? За какво му се дават тези пари? за съвети!?

Все пак дори и аз правя изключение, в момента дресирам заедно със стопанина старфоршир в морската градина в Бургас, до тенискортовете почти всики дин от 17 и 30 часа. Все пак момчето си е взело кучето от Англия и то струва 3000лв.Така че заповядяйте!!!

ДРЕСИРОВКАТА ВКЛЮЧВА ОБЩИТЕ КОМАНДИ: СЕДНИ, ЛЕГНИ, НА РЕД, НА МЯСТО, ЕЛА ТУК,ЛЯГАНЕ ОТ ДВИЖЕНИЕ С ИЗВИКВАНЕ, СТОЙ ОТ ДВИЖЕНИЕ С ИЗВИКВАНЕ- СЯДАНЕ ПРЕД ВОДАЧА С ПОСЛЕДВАЩО ЗАОБИКАЛЯНЕ И СЯДАНЕ ОТ ЛЯВО НА ВОДАЧА, СТОЙ, ДРЪЖ, AUS, ОТКАЗ ОТ ХРАНА ПРОТИВ ОТРАВЯНЕ, ПРЕМИНАВАНЕ НА 30 ПРЕПЯТСТВИЯ НА СПЕЦИАЛЕН ПОЛИГОН.

Господин Ивайло, горе цитирано е РЕКЛАМА! И ако вие честен човек, трябва да се свържете със дог.бг и направите договор за реклама на този сайт.
В този форум има доста тренери, кои вместо да търсят плячка за себе си правят добро на всеки кучкар, кога пишат как да научим кучето си !!!Тук има доста места и всеки е добре дошол w) Ако имате нещо ценно, моля Ви, споделите го с нас.
User's Signature

Качена снимка
училище

#56 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2005 - 12:15 AM

Иваило 777,понеже про4етох едно-единствено изре4ение и понеже не бе6е написано,4е е за мен-отправиам нова молба:
Изпрати ми на ли4на бележка,ако може не само GSM,а името,адрес или дом.тел на този 4овек от Пазарджик!Благодариа!!!

И-4естно казано-не се вразваи на ниакои нападки-ако си свестен 4овек-ти пожелавам успех!Ниакои от пи6е6тите просто не искат да разберат,4е: 1.не е такти4но да напада6 напално непознат новопоиавил се,преди да си разбрал малко пове4е за него и мотивите му;2.4е е нормална реактсииа,когато те нападат-да се за6тити6,може би не винаги с правилен ответ,но...
3.Стига ве4е сас заиажданииата!Не е 4естно-вси4ки сре6ту един-поне на мен така ми изглежда6е!4.А по отно6ение на емотсионалната уравновесеност на ниакои,които те саветват да иа има6-ами те сами парво триабва доста да потренират за това,за6тото пониакога са толкова сврах-емотсионални,4е им се 4удиа какав е то4но проблемат-временно неразположение или перманентно састоиание!Друг е вапросат,4е в два поредни постинга са в састоиание толкова да си противоре4ат с изказаните мнениаи,4е направо това отива кам "раздвоение на ли4ността"...само не искаите да уто4ниавам кого имам предвид-при про4ит о6те веднаж,става иасно. bravo
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#57 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 October 2005 - 12:58 PM

Хайде да се опитам да насоча разговора към по-конструктивно развитие.
И така, Ивайло, разбрахме, че си привърженик на обучението на пансион.
1. Не разбрахме защо тези, които сами си обучават кучетата (с или без наблюдение на инструктор) са тъпи.
2. Малко са хората, които търсят спорт с кучетата си, по-скоро добро ниво на общо послушание именно на полянката, у дома, на улицата, а не на полигона. Съответно, обучението е добре да става в ежедневни условия.
3. Кои са тези много глупости, които са написани във форума?
С други думи преобладаващото ни мнение е, че не бива кучетата да се обучават на пансион и това сме го коментирали многократно. Сега е добре да чуем аргументите "за" този тип обучение.
Разбирам, че за куче, което вече е стресирано или изпуснато от собственика, т.е., нуждае се от корекция на поведението, пансионът вероятно би бил необходим. Но не и достатъчен.

Тази тема, въпреки, че дотук е чисто рекламна, е полезна. И без това липсват инструктори, нека инструкторите се саморекламират тук, а хората да избират към кого да се обърнат.
Но молбата ми към теб е да държиш клавиша Caps Lock на компютъра си изключен. Проглушиха ми се ушите.
Поздрави и заповядай с конкретни съвети във всички теми, където хората задават контретни въпроси.

#58 Потребителят е офлайн   ivailo777 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 October 2005 - 10:03 PM

Да малко пояснения:
Хората които сами си обучават кучетата - браво !
При мен основно идват хора за отказ от храна, хапане за охрана, последно време идват със стресирани кучета - той го е изоставил и натирил -горкото куче и иска да го оправя...много любов и грижи ми коства за да го възстановя- ще напиша скоро какво точно правя за да го възстановя.
По принцип идват проблемни кучета а не нормални!
Така че много трябва да пиша как се управям с тях, но скоро ще пиша!

Тези които го правят с инструктор на полянка си дават парите
напразно-според мен де! защо да нямам лично мнение!
Да думата тъпи е малко пресилена ,по скоро наивни!

При нормалните кучета постъпвам така:

Преди да взема кучето на пансион винаги питам хората с какво свободно време разполагат т.е. колко общи тренировки ще можем да направим!
От колко времи го имат? кой му е доктора? кой му дава храната къде се гледа ? какви специфични неща са забелязали в поведението?!
Никой не се съгласява на варианта да дресираме кучето на полянката ,защото нямат време!
Елементарно е, е това са хора които нямат нужното време да ходим на полянката, имат си работа ,бизнес- но искат кучето им до се обучи!
100 пъти поясних че на практика при мен метода е комбиниран ,тези 20 общи тренировки на полигона и 5 сред обществото са напълно достатъчни да науча стопанина как да подава командите с каква интонация, да му покажа стъпките, етапите които трябва да се преминат за да изпълнява кучето командите така както му ги показвам на демонстрацията!
Ако собственика няма време дори за общи тренировки, по принцип не е мой проблем! Но тогава 100% гаранции не давам на никого!
Не съм аз виновен!
Естествено това е платена услуга и аз се съобразявам дори с това !
Дори без нито една обща тренировка 90% от кучетата изпълняват отлично: седни- без използване на повод, легни- с жест с ръка , сядане от движение-shutzhund, "на ред" 100% на полигона 70% в градски условия!
"на място" - отдалечаване 100 метра с видимост с кучето; 2,3 минути без да имаме видимост с кучето. В градски условия процентите спадат но не значително :"на място" се получава и със събственика , но само ако той има видимост с кучето!
Много е специфична командата "ела тук"! При мен проблем няма!Където и да е!Но все пак няма куче със 100% "ела тук" във всякакви условия.
Кучето ме обиква идва при мен заради това!
Ако собственика няма отношение към кучето, то не с инструктор на полянка ,не с оставяне на пансион но и господ бог да слезе кучето пак няма да идва безотказно!
Има собственици дървени философи ,които казват е!? нищо не си го научил при тебе идва а при мен не !
Хем нямат време ,нямат отношение към кучето, е няма как да стане!

КАТО НЯМАТ ВРЕМЕ ЗА ОБЩИ ТРЕНИРОВКИ ТОЛКОВА!

Много хора съм връщал, както съм отказвал и кучета !

При клиент с достатъчно свободно време нещата са доста по добре
както казах извеждам кучето след първия месец извън полигона да речем в с.Черноморец в центъра по улиците и , докато не се убедя че изпълнява и там безупречно не преключва дресировката!
Общи тренировки првя със собственика и в селото!
Практиката ми показва че много добре се отразяват и тренировките там където по принцип стопанина си извежда кучето, там наблягам най-много
на това собственика да следи поведението на кучето да усеща кога да го изкомандва а не да очаква машинално поведение както е било на полигона!/ТУК ТИ ОТГОВАРЯМ ЗА ЕЖЕДНЕВНИТЕ УСЛОВИЯ/
Получава се въпрос на добро желание от собственика!
ЗА ТУБИТЕ няма нужда тогава от тях !
Не искам това да се разбира като война с инструкторите по полянките и хората които имат собствени развъднци или работят като дресьори в развъдник!

ДУМИТЕ:"С други думи преобладаващото ни мнение е, че не бива кучетата да се обучават на пансион"

ТОЧНО ТЕЗИ И ПОДОБНИ НЕЩА СМЯТАМ ЗА МАЛКО ПРЕУВЕЛИЧЕНИ, НЕ СА ГЛУПОСТИ "ПО ДОБРЕ ЛИ ЗВУЧИ ТАКА?" :
ЩЕ НАПИША И ДРУГИ СКОРО!

ЧАК ПЪК "ДА НЕ БИВА"..........!!!.

Спокойно не съм единственият !
В Бургас има и други хора обучаващи кучето на пансион във Варна две охранитерни фирми в село до Варна, в Граматиково в Димитровград в Пазърджик в Разград!В Шумен, не точно на пансион, но подобно :клиенти от Турция си дават кучето и след като се дресира си го вземат обратно!
Прегледай внимателно всички мои постове от началото до края и ще видиш много аргументи "за"!
За конкретни примери по командите ще пиша утре!
Сещам се най- простото: командата "седни" и "на ред БЕЗ ПОВОД" :сядане в движение -1 първа команда shutzhund"!
Безупречно се изпълнява още от първите опити на собственика!
Затова и си плаща, а не да ходи една седмица в 16 и 30 на полянка !
Относно това как се постига тази команда или по точно да разнищвам какво правя по отделно лично аз, за всяка команда едва ли интересува някого!Но спецялно за теб ще напиша скоро детайлно ...за да се убедеш ти и най вече Xлебаров че няма бой и глад и неизпълнение на командите "по съветстките методи" ,когато собственика си вземе кучето!

За мен ЧЕТИРИ са разделителните линии:

Хората на полянките-инструкторите ,които не работят назначени като дресьори или пък нямат собствен развъдник който трябва да издържат.

Хората от Сириус -посветени на кучутата спортна дресура -върха са !

Хората със собствен ръзвъдник заедно с тези които работят като назначени дресъори.

Бивши и настоящи полицаи-водачи на служебно куче в тово число и гранична полиция!

Всики си има ниша и различни клиенти!
Много са малко хората които бачкат за без пари!
Дресировката ,за Хлебаров- обучението на кучето е и работа!
Безспорно хората които най-много обичат животните в часност кучето си ще посещават предимно полянката с инструктора!
Няма лошо !
В Бургас много са малко тези хора !?
Относно това че постовете ми звучат рекламно, донякъде да !?но те бяха конкретно написани за двете момичета които попитаха къде в Бургас има училища за кучета и в часност друг човек написа за развъдника на Добрил- впрочем най-добрият дресьор в Бургас -но няма свободно време вече!Аз съм се учил от него!Сега сме конкуренти!

#59 Потребителят е офлайн   ivailo777 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 October 2005 - 10:39 PM

За Аpso:
Ти какъкв си, на руснак ли ми се правиш!?
Имаш нещо против "съветските методи ли"
Фундамента при обучението на кучето си е фундамент ,кой как си го интерпретира е друг въпрос!

Я вземи и пиши на български ,много ти е развален руския не го разбирам много!
Ти да не си собственика на dog.bg ,че правищ забележки ,ако искам и собствен сайт с форум ще направя, знам как става дори няма да плащам на фирма да ми го прави ,ще сложа и малко клипове там с мои обучени кучета-доволен ли си ?!
Отговорих на въпрос на едно момиче къде в Бургас има училища за кучета!Чаткаш ли?
Как да отговоря -? Какво очакваш да ти се извиня на тебе или да не бях отговорил на момичето !Еми кажи на dog.bg да ме съди и ще си платя глобата!
Относно: "предлагаю ВАМ подоготовить собак(у) для соревнования по фристайлу и на Софийской выставке показать свои успехи!"

НЯМА ДА СТАНЕ ТОВА !

ЯА СЕ ПРЕДСТАВИ С ИСТИНСКОТО СИ ИМЕ!
Аз съм Ивайло !
Ти да не си господ бог на дресировката а!?
Друго ще ти предложа аз: скоро баща ми купи две кучета от Санкт Петербург- в момента са на 4 месеца женски са работен тип немска овчарка-абе направо руски !чаткаш ли ?!
Ще почнем да ги дресираме едновременно!?
И после състезание на полигона ,не на "Софийской выставке"
Кой си ти че да определяш къде!?
Примерно ще поканим безпристрастен съдия не от България от Германия да кажем, да определи по доброто куче!

#60 Guest_Guest_*

• Група: Гости

Публикувано: 08 October 2005 - 11:07 PM

bravo bravo bravo bravo bravo victory

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема