Московска стражевая

Публикувано: 07 September 2009 - 09:30 AM
Цитат(danny @ Oct 18 2005, 01:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Към казаното от Furia мога само да добавя, че на няколко руски сайта при въпрос "какво куче да си взема", категорично не препоръчваха  породата за неопитни и за деца.
 глупости зависи как го възпита...Когато съм била бебе нащте са си взели московска стражевая хем са я озлобявали да не мислете че нещо ми е направило боже то е било като ангел хранител за мен от какво ли не ме е опазило това куче веднъж докато майка ми се е разхождала с мен и кучето  изпуснала ме е но аз есетвено както обикновено първата ми работа е била да се изтрелям към улуцата майка незнаела какво да прави и казала на ку4ето дръж била в шок защото нз как ще реагира кучето да не би да ме метне на карамба
 глупости зависи как го възпита...Когато съм била бебе нащте са си взели московска стражевая хем са я озлобявали да не мислете че нещо ми е направило боже то е било като ангел хранител за мен от какво ли не ме е опазило това куче веднъж докато майка ми се е разхождала с мен и кучето  изпуснала ме е но аз есетвено както обикновено първата ми работа е била да се изтрелям към улуцата майка незнаела какво да прави и казала на ку4ето дръж била в шок защото нз как ще реагира кучето да не би да ме метне на карамба   но в край на сметка тамън да изкоча на улицата големия ми пухчо ми скочил отгоре съборил ме и ме затиснал с лапи да не мърдам докато майка ми не дойде ...навирала съм си главата в устата му
 но в край на сметка тамън да изкоча на улицата големия ми пухчо ми скочил отгоре съборил ме и ме затиснал с лапи да не мърдам докато майка ми не дойде ...навирала съм си главата в устата му   редовно съм бягала от леглото си  и съм се гушкала при него да спа толкова беше добър и миличък наи прекрасното животинче но някфи шибаняци го откраднаха ...дори и след още 16 години пак 6те те помня (Joko)...!!!
  редовно съм бягала от леглото си  и съм се гушкала при него да спа толкова беше добър и миличък наи прекрасното животинче но някфи шибаняци го откраднаха ...дори и след още 16 години пак 6те те помня (Joko)...!!!  така че единствено само от възпитанието зависи аз бих си взела това невероятно жвотно когато порасна и мога да си позволя къща защото си е живо мъчение за тея животинки да се гледат в апартамент
  така че единствено само от възпитанието зависи аз бих си взела това невероятно жвотно когато порасна и мога да си позволя къща защото си е живо мъчение за тея животинки да се гледат в апартаментсъжеляжам ако някъде съм допуснала правописна грешка но не съм свикнала да пиша на компа с БГ

Публикувано: 20 October 2009 - 10:18 AM
Цитат(radostin21 @ Oct 19 2009, 09:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Вижте тук:http://moskowwatchdog.blogspot.com/2009/06/blog-post.html ,ако искате и други оферти пишете ми(имам познат въвъ Варна които развъжда московска стражевая)
Благодаря,но тази страница не се отваря..казва,че няма такава в блога.Ако може да ми кажете другите оферти,може и на лични.

Публикувано: 20 October 2009 - 09:49 PM

Публикувано: 13 December 2012 - 03:40 PM
 novata, в 18 October 2005 - 11:40 AM, написа:
novata, в 18 October 2005 - 11:40 AM, написа:
По-долу пуснах една друга тема - искам кученце
Истината е, че не знам каква порода да е.
Имам две малки деца и ми се иска нашият приятел, домашен любимец да е също толкова игрив като тях, добродушен и не много голям - не мога да си представя играта между 60 кг. "кученце" и 15 кг. дете .
В същото време пък не искам да е мамино глезанче умилкващо се на всеки непознат...
Не знам... s)
Затова съм тук - събирам информация за различните видове породи и се опитвам да открия тази, която би паснала най-добре в нашата семейна среда.
Истината е, че не знам каква порода да е.
Имам две малки деца и ми се иска нашият приятел, домашен любимец да е също толкова игрив като тях, добродушен и не много голям - не мога да си представя играта между 60 кг. "кученце" и 15 кг. дете .
В същото време пък не искам да е мамино глезанче умилкващо се на всеки непознат...
Не знам... s)
Затова съм тук - събирам информация за различните видове породи и се опитвам да открия тази, която би паснала най-добре в нашата семейна среда.
Искам да Ви кажа две неща:
1) Не мисля, че има причина да се боите от играта между 60 кг. "кученце" и 15 кг. дете . ВСЯКО куче, което живее с дете го пази като свое собствено. С родителите може да играе малко по-грубо, но с децата няма начин това да се случи! С кучето те ще бъдат в пълна безопасност, ще можете най-спокойно да пуснете децата сами на разходка с него (но според мен, ако е малка порода куче и срещнат едро агресивно -например немска овчарка- малкото кученце с цел да ограничи достъпа на едрото куче до децата, може да започне да лае и да бъде нападнато. За това е по-добре голяма порода да си вземете) или да ги оставите сами вкъщи за половин-един час и т.н. Противно на страхответе Ви, аз казвам да си вземете голямо куче, защото ако детето тръгне да пада например, кучето ще го подпре с тялото си или ако детето реши да изтича на улицата, кучето ще го бутне с лапи и ще ви сигнализира с лай (една болонка не би могла да предотврати изскачането на улицата). Според мен лабрадор е кучето за вас! Дано съм помогнала! Кажете ни какъв избор направихте :)
2) Щом държите да не е едро куче, бих казала джак ръсел териер, някакъв шпаньол (кокер или бретон), померан, чау-чау, пудел, бигъл, мопс, чар-пей, португалско водно куче

Не всеки човек знае как да обича куче, но всяко куче знае как да обича човек!

Вход
 Вход Регистрация
 Регистрация Помощ
 Помощ 

Горе
 Горе Цитиране +
 Цитиране +