Спешни въпроси!
Публикувано: 27 June 2010 - 11:36 PM
Публикувано: 27 June 2010 - 11:52 PM
Публикувано: 28 June 2010 - 12:04 PM
Всички по горе описани симптоми така като ги чета поне на мен ми накланят везните към заразно заболяване от към паразит-бабеиоза,лаймска болест, дирофилариоза и други от този вид(вмятам че това си е само съмнение от моя страна,аз не съм ветеринар и само мога да гадая какво му е,просто симптомите напомнят на тези които са описани в книгите)-само че за дирофилариозата Руфъс е малък и просто няма как за толко малко време червеите да се опаразитят във тялото му че чак да почне да кашля кръв,при някои от тези зарази има и симпоми които се проявяват и външно по кожата-като посивяване и петна.
А да не би да се е натровил с нещо-да е изял нещо или да е вдишал нещо?
Нека да погледнат и лигавиците какъв цвят са дали са си розови или са жълтеникави-на очите на венците.
Руфас е млад още,организма му е силен и в комбинация с правилно поставена диагноза и лечение ще се оправи бързо!
Публикувано: 28 June 2010 - 04:06 PM
Публикувано: 28 June 2010 - 04:29 PM
Archiball, в 28 June 2010 - 02:11 PM, написа:
Слава Богу ,значи ще се оправи ,щом вече знаят какво му и почнали лечение и има поне и малко но подобрение ,ще се пребори. Добре ,че не чакали ,а веднага отишли по лекари,аз това исках да кажа ,имате ли някакъв проблем никога не чакайте да не стане нещо лошо,веднага тръгвайте на доктор, ако не харесвате и имате усещане че нещо не така ,отивайте на друг.Моя Рино една зима имаше пневмония , нямах възможност и дойде Марга с колата отийдох ме в една деноношна клиника там го прегледаха и ми казаха има проблеми с стомаха , изслушах ги ,платих ,но не ми беше спокойно ,усещах че не това е проблема и от там в друга клиника ,направиха снимка и веднага видяха ,че това е пневмония и включиха антибиотик,а ако бях послушала първите,какво можеше да стане?Успех на Руф, да оздравява по бързо.
Публикувано: 28 June 2010 - 11:52 PM
Публикувано: 30 June 2010 - 12:21 PM
Публикувано: 30 June 2010 - 07:13 PM
Archiball, в 30 June 2010 - 10:26 AM, написа:
Не съм спец по пневмонии,но Рино когато беше болен никой друг не се заразил.За Руфи сега май по добре малко спокойствие ,докато му мине,това е мое мнение ,а вие сами ще прицените как ще направите.Поздрави за слънчева Варна от дъждовна София.
Публикувано: 01 July 2010 - 01:54 PM
Публикувано: 06 October 2010 - 10:34 PM
Публикувано: 07 October 2010 - 01:17 PM
Морти имаше предвид че е на 5годинки предполагам-понеже си забравила да пишеш
В София доктори има колкото искаш,обаче до колко са свестни само доволните животинки могат да ти кажат!
А колкото до мнението на хората-един доктор за едни хора и техните кучета и добър ,но пък за други не чак толкова,затова човек е трудно да прецени кой наистина е добър и кой не,добрите се познават по това че колкото и да са забързани-винаги ще отделят нужното време за да ви изслушат,и ще измислят поне няколко различни вариянта за най безболезнено и безопастно излекуване на вашето животинче,и когато виждат че има шанс животното да се повлияе чрез други средства а не лекарства-няма с цел по голяма печалба да ви набутат скъпо струващи лекарства-и винаги,винаги дори без да ги питате ща ви казват каква е цената и дали тя ще е посилна за вас!
Лично аз съм доволна от вниманието и лекарските услуги на доктор Анелия-ха така забравих й фамилията-мале срам и позор
Това е моето мнение,може да има и хора които да не са доволни от нея но аз съм и й Благодаря горещо че какъвто и глупав въпрос да съм й задавала винаги ми е отговаряла с подробно обяснение!Тя работи в клиника "Син Кръст" Панчарево.
Ако се наложи да опойват Морти за почестване на зъбките-то по добре да му сложат местна упойка-тя не е толкова фатална,а и преди всяка упойка се бие -Атропин -за сърцето който предпазва от усложнения.Брахицефалния проблем няма почти нищо общо с упойката-особено когато е под наблюдение!
Има до колкото ми е известно и препарати с които и сама във къщи можете да му почистите зъбките-но ще оставя това на развъдчиците-те имат по голяма яснота по въпроса и могат да помогнат-може би г-жа Конова и г-жа Христова ще отговорят!
Постовете ще бъдат преместени в тема "Дайте съвет"
Мод
Публикувано: 08 October 2010 - 09:54 PM
Публикувано: 09 October 2010 - 01:18 PM
налага и се да замина за Лондон за доста дълго време и естествено не искам да оставя мопсчо в България , който между другото е на 6 години и по предположение на докторите е глух. Първият ми въпрос е някой от вас пътувал ли е за Великобритания с кученцето си и какви документи са му трябвали за да не му задържат любимеца под карантина? Следващия ми въпрос е за килограмите, моспчо е 10кг . но има аномалия на трахеята и когато се задъха прави гърчове, докторите ни посъветваха да свалим кг. - може ли да ми кажете някоя ефикасна диета за мопсчета ?
Благодаря и съжалявам ако съм постнала темата на правилното място
Забравих да спомена че кученце си има сертификат за бяс изкаран този месец в Германия
Това мнение е редактирано от RallyTL: 09 October 2010 - 01:32 PM
Публикувано: 09 October 2010 - 03:33 PM

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.
Публикувано: 12 October 2010 - 10:28 AM
Има и аеро компании които допускат само кучета водаче на борда на самолета-но те пак пътуват в багажното.
Ако решиш да пътуваш с автобус-за да избегнеш недоразумения -питай предварително как стоят нещата-и ако допускат кучета-с клетка-по добре му купи детски билет-ако изобщо има-за да е свободна седалката до теб за да може ако кучо се измори да седи неподвижен в клетката да се поразтъпче-и ако всичко това се уреди-не забравяй да си вземеш одеалце което да постелиш на седалката-щото знаем какъв е ефекта когато мопс се качи на диван-оставя трайни космо следи-това го вмятам за да си нямаш проблеми със стюардесите в автобуса!
Успех!
Темата ще бъде изтрита а постовете преместени в друга подходяща тема!
Мод
Публикувано: 14 October 2010 - 11:32 AM
elsss, в 09 October 2010 - 03:38 PM, написа:
Ще помоля всеки който тръгне да дава съвет за каквото и да било да дава вярна информация,а не такава която не отговаря на истината!!!
Документа който удостоверява здравословното състояние на кучето -при пътуване в чужбина- се издава само и единствено от РВМС-Регионално Ветеринарна Медицинска Служба-за да бъде издаден този документ е необходимо да се отиде заедно с паспорта на кучето което ще пътува в чужбина до РВМС-един ден преди заминаването-в паспорта трябва да са попълнени всички годишни ваксини както и обезпаразитяванията-в отделните клиники където кучето е пациент-издават отделен картон със всички обезпаразитявания-външни и вътрешни както и направени тестоне на кучето-документа е и на български и на английски-той е отделно от паспорта за да не заемат надписите допълнително място в паспорта-със двата документа-подпечатани и подписани от лекуващия лекар се отива до РВМС-от където се издава документ че кучето е здраво и може да пътува,в документа се вписва-дата и страна на тръгване както и страната в която кучето трябва да пристигне,имайте напредвид че ако ще пътувате през страни които не са членки на евро съюза-за тях се издава отделен документ!А самия документ има давност -10дни!
Мод

Вход

Горе
Цитиране +