Спешни въпроси!
Публикувано: 23 April 2009 - 04:46 PM
Публикувано: 23 April 2009 - 04:51 PM
djesi_2009, в Apr 22 2009, 08:10 AM, написа:
Джеси много се радвам за Вас. А Вие още чешите ли се ?
Публикувано: 26 April 2009 - 10:31 PM
Преди няколко дни като се прибрах след работа заварих Сузката да повръща бяла лигава пяна! Беше успяла да се докопа до парфюмите ми на секцията и ги наредила на леглото,след като си е по-играла. Помислих ,че се е на-гълтала!
Повърна 6-7 пъти пяна беше унила и дремеше и през цялото време докато спеше трепереше. Лапичките ,ушите и коремчето и бяха студени.
А иначе си изяде всичкото пилешко месо и не го е повърнала.
Минаха 2-3 дни всичко беше нормално и изведнъж картината се повтаря,но сега няма от какво? Та си мисля да не настива при разходките - напоследък е студено.
Публикувано: 27 April 2009 - 09:16 AM
dilqn, в Apr 27 2009, 02:15 AM, написа:
В момента играе и беснее все едно ,че нищо не е било! Но още не съм я извеждала на вън.
Забелязала съм ,че понякога като си взема играчка я пуска прави нещо като ,че и се повдига или като,че се изкашля и после продължава да си играе.Не мога да разбера дали е нормално постоянно като душка или разнася нещо да хърка ?
Публикувано: 27 April 2009 - 04:17 PM
Публикувано: 27 April 2009 - 08:40 PM
Axel mops, в Apr 27 2009, 05:17 PM, написа:
Аксел-ти си ни незаменим !!! Винаги ни даваш най-добрите съвети и най-изчерпателните отговори и обяснения!
Сузката е добре и все едно ,че изобщо не е била болничка снощи.
Нали нямаме база за сравнение - няма ни един мопс около нас и не можем да прециним имаме ли проблем със здравето или не. Единственото успокоение е като почне да беснее из къщи-значи е добре!
Публикувано: 28 April 2009 - 12:11 PM
Axel mops, в Apr 28 2009, 07:25 AM, написа:
Значи Светлето е вашата майка Тереза - да съгласна съм и тя , и Ани винаги се притичат на помощ !
Аз предпочитам да се посъветвам с хората от форума все пак , когато човек се е занимавал по-дълго време с породата има поглед в/у нещата. Не ми се иска за всяко кихване да я влача по доктори и да я тъпча с лекарства.
Публикувано: 10 May 2009 - 10:07 AM
Публикувано: 10 May 2009 - 10:54 AM
Публикувано: 09 June 2009 - 09:08 PM
Публикувано: 09 June 2009 - 09:10 PM
elibaby, в Jun 9 2009, 07:08 PM, написа:
Внимавайте с кърлежи и престоя на слънце.
http://forum.dog.bg/...mp;#entry636495
http://forum.dog.bg/...ED+%F3%E4%E0%F0
Публикувано: 12 June 2009 - 04:52 PM
Цитат
Здрасти, аз нямам мопс, но да ти кажа какво е положението с плажовете на южното черноморие, тъй като минали години е имало оплаквания от хора с домашни кучета, защото животните им са се разкарвали на воля из плажа, пък и изглежда е имало и няколко по-сериозни инцидента... И ето че в крайна сметка от тази година общините са назначили някакви допълнителни гардове, които да съблюдават за спазването на реда. Те непрестанно се разхождат, тъй че ако идеш със кучето, нищо че е малко, пак ще ти направят панаир и ще те подгонят. Така че съветвам те, за да си спестиш всичките тези неприятни преживявания да отидете на някои неохраняван плаж, няма да е кой знае колко лошо.
Публикувано: 18 June 2009 - 03:30 PM
hubavajena6, в Feb 6 2009, 04:22 PM, написа:
И ако да в какво се изразява алергичната реакция?
Аз имам такъв пробле,вече 2 дена тършувам във форума за този проблем.Арчи имаше одраскано око и му предписаха Тобрекс.Веднага след като започнахме да му слагаме се чешеше.На втория ден ми излязоха и пъпки навсякъде където попднеха капките.Даже и в ушичките(водни пъпки),макар и да не сме капали там.Биха му противоалергична ваксина.Сега пъпките май загоряха.И при вас ли беше така.Много съм притеснена.
Публикувано: 24 June 2009 - 08:39 AM
Публикувано: 24 June 2009 - 12:05 PM
Аксо може да е станало от всичко-когато е бил на вън може и оса да го е ужилила- може ако са пръскали тревата против бълхи и кърлежи да е вдишал от пестицида от тревата и е направил реакцията-в къщи може и малко паяче да го е облазило-или пък да е имал пряк контакт с няко домашен препарат-а случайно някой от вас да се е пръскал с парфюм в близост до Аксел-а да сте го обезпаразитявали външно или вътрешно с някакъв нов препарат или пък противопаразитна каишка
Освен че е търчал като нурс и се е пенявил апчихал ли е и тръскал ли си е главата неистово
Не разбрах за ваксината кога му е слагана и предполагам имаш предвид годишната реваксинация-понеже си загатнал но не разбрах точно какво си имал в предвид-ако сте я слагали същия ден може да е направил и късна реакция-случва се рядко но се случва
Хубаво е било да му пуснете една бърза кръвна картина за да се види кой от показателите е със завишени нива-това до накъде би хвърлило по голяма светлина в тунела какъв може да е причинителя за внезапната реакция!
Надявам се момчето вече да е добре!Може два три дена да слагаш капчици в очичките да се успокоят по бързо защото видимо отоците са спаднали но отвътре неде ли е така-за добър препарат-капчици се обърни към Светла тя е спец!
Публикувано: 24 June 2009 - 02:19 PM
Публикувано: 24 June 2009 - 03:55 PM
Естествено че най-важното е на момента да се вземе най-правилното решение и да се реагира светкавично-все пак докторите са затова за да ти помогнат-а не да тръгнеш в къщи да си самолекуваш кучето примерно с преварена оризова вода
Сори за ироничните писания!

Вход

Горе
Цитиране +