Падане на козината.
Публикувано: 12 March 2009 - 09:39 PM
Здравейте!
Имам проблем с падането на козината на моето дого.То е на 1,2 год. женско.Винаги е хранено с роял канин и въпреки това това козината му редовно пада при всеки допир с него.Козината изглежда перфектна и за сега няма нещо нередно просто искам да знам дали има лек за това.Лекарката ми каза да сипвам олио в храната ако не помогне ще опита друго.
Предварително благодаря за всяка информация.
Имам проблем с падането на козината на моето дого.То е на 1,2 год. женско.Винаги е хранено с роял канин и въпреки това това козината му редовно пада при всеки допир с него.Козината изглежда перфектна и за сега няма нещо нередно просто искам да знам дали има лек за това.Лекарката ми каза да сипвам олио в храната ако не помогне ще опита друго.
Публикувано: 14 March 2009 - 09:13 PM
Как пада козината? Само на определени места, на цели кичури или просто падат отделни косми! Ако е второто си е нормално както и при хората нормално е да падат отделни косми от косата. Това падане на космите се засилва пролет и есен. Аз се справям с него с повечко ресане с ръкавицата и така и кучето се чуства добре, защото в крайна сметка това са мъртви косми. Иначе за козината давам Мегадерм на Вирбак. Правя един курс от две опаковки в края на март, началото на април.
Публикувано: 14 March 2009 - 09:53 PM
Има специални четки за четкане на късокосмести породи вземи си такава и много хубаво изчетквай всеки ден козината навсякъде. След само наколко дни така и вече няма да пада козина. Махни това олио не го слагай никъде, това с козината си е нормално явление и кучето ти не е болно. Аз както казах имам същият проблем с козината на моето куче. Верно при далматина тя е малко по къса и не толкова твърда, но принципа е същият.
Публикувано: 14 March 2009 - 10:30 PM
http://forum.dog.bg/...та+изида
Това е пост на сина малко след като я взехме,но вече няма снимки.В момента пиша от друг компютър а всички нейни снимки са в компютъра на детето и тия дни ще сваля някоя.
Това е пост на сина малко след като я взехме,но вече няма снимки.В момента пиша от друг компютър а всички нейни снимки са в компютъра на детето и тия дни ще сваля някоя.
Публикувано: 20 March 2009 - 10:43 PM
То от там се почва. След време тя ще е сама на леглото
Публикувано: 24 March 2009 - 06:39 PM
archi_vr, в Mar 12 2009, 08:39 PM, написа:
Здравейте!
ZDR. I NA MOETO DOGO MU PADA NAPREKUSNATO KOZINATA PROSTO TOVA SI E OT PORODATA TAKA 6TE SI OSTANE SVIKVAI
Публикувано: 26 March 2009 - 11:05 PM
На нашата Ера, също и пада козината до кожата на 2 места, храня само с Hill's, така че надали е от храната.
Препоръчаха разтвор от Imaverol, вече има лек резултат за няколко дена! но ме притеснява друго!!! гърдите и се пулнят с мляко а не е разгонена дори!!! Вече ми писна с тия фалшиви бременности! даите някой съвет??? на година и полувина е вече!
Препоръчаха разтвор от Imaverol, вече има лек резултат за няколко дена! но ме притеснява друго!!! гърдите и се пулнят с мляко а не е разгонена дори!!! Вече ми писна с тия фалшиви бременности! даите някой съвет??? на година и полувина е вече!
Публикувано: 27 March 2009 - 09:05 AM
daos, в Mar 26 2009, 11:05 PM, написа:
На нашата Ера, също и пада козината до кожата на 2 места, храня само с Hill's, така че надали е от храната.
За козината много важен е биотина. Давай й някаква качествена добавка за козина. Ние например използваме Petnil.
А за мнимата бременност, спасение няма. Просто Дого са си предразположени към нея. Като видиш признаци намаляваш храната, повечко движение и занимания на кучето. А ако не я развъждаш, най-добре я кастрирай, ще си спестиш много главоболия и евентуални болести, пък и на нея ще й е по-добре.

Вход

Горе
Цитиране +