Dog.bg Форуми : Шар-пей говорилня

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (22 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Шар-пей говорилня нашите кучета - общи приказки и още нещо

#321 Потребителят е офлайн   kir4o19 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 December 2010 - 01:42 AM

мерси много за съвета с моктите кърпи ще го приложим още тази вечер , относно ушите през ден се чистят с тампонче за грим напоено с препарат и пръстче много добре и възможно най навътре тук сме супер почти не се противи и един пат в седмицата с впръскване и разтъркване ето тук шоуто започва търчене сърдене име лубиме играчка която се дава само след това ! Това са препоръките на нашия ветеринар!

#322 Потребителят е офлайн   snezhinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2010 - 03:09 AM

Това с чистенето на ушите при нас е голям смешка. Още от малък го приучихме на тази гадост,но и сега само като види, че държа шишенцето с препарат в ръце иии... :dog: бяга на където му видят очите :ab_041: Е,разбира се, след като вече е притиснат от обстоятелствата(и по специално от мен)...всичко си идва по местата и вече е спокоен-мажем,разтъркваме,почистваме,той си тръска главата като луд,но вече щастлив,с чисти уши грабва първата играчка,която му е пред очите и се започва бясна игра :ab_041:

А относно миенето...и ние го миехме и къпехме във вана до преди няколко месеца и нямахме проблем.Сега вече нямаме вана,но пък той вече е наясно с правилата на мокрото,кално време и влиза спокойно в душ кабината,и аз с душ слушалката измивам лапичките,коремчето само с водичка.След това задължително подсушавам много добре!

А за ученето на команди...изобщо не е рано!Направо вече започвайте с основните команди-ела тук,седни,дай лапа...тези животинки са много умни ще научават много бързо! :ae_085:
User's Signature

Качена снимка
Precious Pei Kennel Bulgaria http://www.facebook....eciousPeiKennel

#323 Потребителят е офлайн   kir4o19 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2010 - 09:26 PM

И ние така пражихме само с душа лекичко без сапуни и шампани! Тези две книжки взех днес от библиотеката за да ги разгледам и понауча малко има много полезни съвети и мисла да си ги купя!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#324 Потребителят е офлайн   kir4o19 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2010 - 11:58 PM

На малката триста родословието е почти готово днес говорих с центрата на киноложка асоциациа и казаха че родословито трябва да пристигне по празниците! А вече сме 9 килограма и малко като гъба е Качена снимка! Книгите са много пълни и има инфо за всичко може да на практика дали е така и да сравним!

Това мнение е редактирано от kir4o19: 17 December 2010 - 12:00 AM

#325 Потребителят е офлайн   Tedyss Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 December 2010 - 05:19 AM

Здравейте, форума наистина е позаспал....та по темата....Арчи вече не е сам, взехме му приятелче. Новият се казва Чарли и е смесен шар пей със улична превъзходна, като малък не му личеше, но сега вече пише на челото му, че е сбъркан. Та подари ми го една жена, която имаше седем такива кученца и живееха в ужасни условия и така реших да го взема. Когато беше по малък с Арчи се разбираха чдесно,но сега е война. Малчо е много нахален, постоянно се завира отгоре му, не ни остава да се радваме на Арчи,иска цялото внимание за себе си, иска да му рови в храната и водата, а своите не ги поглежда и накрая Арчи се ядоса и го сръфа и му съдра ухото. Пълна лудница е в момента с тези кучета, голяма беля си взех с този малкия. Хубавото в него е, че е хванал характера на уличното т.е. на баща му. Изобщо не е капризен, яде всичко, не му пука от нищо и естествено,не е умен като Арчи, но с малко търпение, ще се научи а слуша. Страх ме е, с времето като расте да не започнат да се бият с големия и да се налага да ги разделям. Пускам малко снимки, посмейте се, но не много, все пак му спасих живота!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#326 Потребителят е офлайн   Alia_V Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2010 - 12:44 PM

Браво Тедис!:rc_036: Приютила си бедното кучо

Дала си шанс за нормален живот на куче, което най-вероятно е щяло да се окаже на улицата (поради глупоста на народа, който плоди без да мисли :(

И все пак си пред предизвикателство, до колкото знам две мъжки кучета трудно живеят в мир.

Мисля, че и ти усещаш това - все пак има доминантност, борба за внимание и територия.

Надявам се с времето това да се поправи. (стига да вземеш правилните мерки)

Една от логичнити стъпки, за който мислиш може би е след няколко месеца да кастрираш поне нечистопородното куче.

Все пак това ще намали агресията и напрежението..

А и трябва да мислиш и за запазането на тази порода.:ohmy:

Хората не са перфектни и не можем да си позволяваме грешки като жената подарила ти Чарли.... :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#327 Потребителят е офлайн   Tedyss Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 December 2010 - 05:25 PM

Така е, да, права си мисля да кастрирам малкия Чарли като поотрасне, защото той създава всичките проблеми. Арчи е много кротък, той никога не е проявявал агресия и досега си търпеше мирно и тихо, но взе да му писва, затова ще укротя малкия. Какво да Ви кажа кучнцата бяха гледани навън с майката в една метална къщичка, която по никакъв начин не може да ги стопли, гушкаха се едно в друго и като знам, че зима идва ми се къса сърцето и така реших, че където е едно,там са и две. Радостното е,(да не азвам голяма дума), че малкия е с уличен характер, не се мръщи на никаква храна, търпи всичко, оная вечер бръкна в една торба, в която имаше филии хляб и като си ги хареса започна да бяга из цялата къща с тях, все едно беше хванал две пържоли и си ги скри и си ги хапна сладко сладко,такова нещо никога не може да видя да го направи Арчи, дума да не става, ще стои три дни гладен но няма да поглене даже хляб.....и след тва най вероятно още три дни ще е сърдит!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#328 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 December 2010 - 05:43 PM

Препоръчвам ти задължително да вземеш мерки още сега, защото две мъжки кучета трудно се гледат заедно и точно защото малкия сега получава повече внимание, ситуацията се усложнява. Има предвид, е дори и да кастрирате него, по-нататък може Арчи да бъде проблемния, когато малкия порастне.
Потърсете информация в раздела Възпитание, обучение, спорт и ако трябва поискайте допълнителни съвети.
Но основното, което трябва да знаете, че в домашната ви "глутница" всеки трябва да си има място - не трябва а позволявате на единия нща, които не давате на другия; трябва да им покажете, че признаци на доминантност и агресия са нежелани; да поощрявате игра и търпимост и най-вече да ги свикнете от сега да правят колко се може повече неща съвсместно. Освен това, имайте предвид, че един от двамата ще трябва да бъде над другия в йерархията, но само като порасне малкия ще е сигурно кой. Най-важното е и двамата да знаят, че хората са авторитета и да слушат вас, затова сега трябва да сте още по-внимателни за порядките и възпитанието не само на малкия, но и на двамата.
User's Signature

Качена снимка

#329 Потребителят е офлайн   Tedyss Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 December 2010 - 09:02 PM

Честно казано за момента малкия не е този, който получава по голямо внимание а тъкмо обратното, аз вечно бдя над големия, защото той е капризен и откъм храна и откъм здраве и откъм внимание, изобщо откъм всичко и може би за това малкия му се качва на главата от ревност ли и аз незнам. Опитвам се да има баланс в привилегиите им, обаче да си призная си имам слабост към големия и му позволявам и на мойта глава да се качва понякога. Хубавото е, че научих малкия вече да ход на повод, защото досега беше голяма мъка и така спа цяла седмица с нашийника и свикна иначе беше като полудял само като го види. Тук имам едни снимки с малко игри, споделям ги да раздвижа малко форума.
Благодаря много за съветите на всички!
:be_107: :af_089: :af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#330 Потребителят е офлайн   snezhinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2010 - 03:58 PM

Показване на мнениетоTedyss, в 20 December 2010 - 03:30 PM, написа:

...такова нещо никога не може да видя да го направи Арчи, дума да не става, ще стои три дни гладен но няма да поглене даже хляб.....и след тва най вероятно още три дни ще е сърдит!

:ag_106: Шар-пейска му работа :ac_007:

Сигурна съм,че ще се справиш с възпитанието на малчо, но всичко с времето си. Пък и не забравяй, че то най-тежкият период те първа предстои, за това всичко зависи от теб до тогава вече всеки да си знае мястото и гледай всичко да е балансирано. Щом има за единия, трябва да има и за другия,щом се радваш на единия,трябва да можеш да отделиш внимание и на другия,...а и другото важно...на кой даваш ПЪРВО...това също е от значение :ba_025:

А, снимките направо са уникални :ac_007:
User's Signature

Качена снимка

#331 Потребителят е офлайн   Alia_V Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2010 - 05:04 PM

И аз съм убедена, че ще се справиш и то с много любов.

Целувки на бръчковците!:af_089:
User's Signature

Качена снимка

#332 Потребителят е офлайн   bateto106 Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 02 January 2011 - 06:04 PM

Мечо го звех на 34-дена Вече е при мен 1-месец
Ето малко снимки

Мненията за Мечо се преместени от новата тема в Говорилнята, можете да видите правилата за представяне на куче в отделна темамод

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#333 Потребителят е офлайн   MuJIuHka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 January 2011 - 09:15 PM

Голям красевец е Мечо. Да е жив и здрав :af_089:
Не е ли още мъничък за разходки навън?

#334 Потребителят е офлайн   bateto106 Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 02 January 2011 - 10:15 PM

защо да е малак мисля че от малко трябва да се учи

#335 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 02 January 2011 - 10:21 PM

ами защото ако няма 3 месеца и всички задължителни ваксини рискувате кученцето ви да се разболее от доста сериозни заболяваниянякой от които смъртоносни.А разходката без повод няма да коментирам!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#336 Потребителят е офлайн   bateto106 Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 02 January 2011 - 11:07 PM

Мечо си има сички ваксини за момента скоро му престой още една
За момента няма Проблем с кучето освен че е голям Дивак

#337 Потребителят е офлайн   cherrta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2011 - 11:12 PM

Показване на мнениетоbateto106, в 02 January 2011 - 07:20 PM, написа:

защо да е малак мисля че от малко трябва да се учи

Имено поради тази причина е препоръчително да се отделят от родителите им три месеца след раждането им ЗА ДА СЕ НАУЧАТ ОТ МАЛКИ НА ОБНОСКИ, а за разходки до три месечна възраст да не говорим

На какво го учиш? на имунитет?:)

#338 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 02 January 2011 - 11:14 PM

Показване на мнениетоbateto106, в 02 January 2011 - 10:12 PM, написа:

Мечо си има сички ваксини за момента скоро му престой още една
За момента няма Проблем с кучето освен че е голям Дивак

По мои сметки от написаното от Вас, излиза че Мечо е на 2 месеца и няколко дни в момента. А на два месеца няма как да има всички активни ваксини. Зависи от ваксинационната схема, но ваксината за бяс се поставя на около 3 мес. възраст и става активна след около 20 дни от поставянето й. Т.е. по-рано от 4 мес. с вече активна ваксина за бяс не трябва да излиза. Много е сладък, но внимавайте ако не е ваксиниран правилно!
User's Signature

Качена снимка

#339 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 January 2011 - 12:42 AM

При положение, че сте взели кученцето едва на 34 (!?!?) дни, очевидно то не е от легитимен развъдник и дори и да има отбелязани някакви ваксини, аз не бих се доверила на това и ви препоръчвам да започнете схемата отначало!
И докато малкия няма всички ваксини и не минат поне 10тина дни след последната, е опасно за здравето и живота му на го извеждате на разходки! Вие си преценете риска... Освен това на тази възраст определено избързвате с разходките без повод (каишка) и отново рискувате да му се случи нещо.

Прочетете повече за грижите, от които се нуждае едно малко кученце.
От кой град сте? Бихме могли да ви препоръчаме добър ветеринарен лекар, с който да се посъветвате.

Иначе Мечо е симпатяга, пожелавам му да бъде здрав и да не тормози стопаните си с много бели :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#340 Потребителят е офлайн   snezhinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2011 - 05:48 PM

Този Мечо е като играчка!Много е сладък!Да ти е жив и здрав,и да изживеете много хубави моменти заедно!

С риск да бъда нападната,разкъсана...само да си кажа моето лично мнение относно разходките...моето кученце си го извеждах навън веднага след като си го взех т.е беше на ...40 или 45 дни(но избягвах контакт с други кучета).Изчела съм наистина доста материали с това,че не се препоръчва изкарването навън на кученце преди да му е бита 3-тата ваксина и да е минал карантинният период,но...все пак моето мнение,пък и опит..показва че проблем би могъл да се случи при много малък процент от кучетата и то при наистина болнави(на това му казвам "естествен подбор")!А пък и така с разхдките той сам започва да си добива имунитет!
Лично мнение!Никой не е длъжен да се съобразява с него!

bateto106, разкажи ни нещо повече за него :smile: И без проблем ни заливай със снимки :mg_062:
User's Signature

Качена снимка

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема