Dog.bg Форуми : От къде взехте вашия кокер???

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

От къде взехте вашия кокер???

#21 Потребителят е офлайн   leksi Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 April 2009 - 09:03 AM

на нас ни го подариха

#22 Потребителят е офлайн   Konan03 Икона

• OWNER-IW KENNEL "PHILIPOPOLIS"
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:dog"s

Публикувано: 23 April 2009 - 10:51 PM

тук са хубави в Русия http://www.irishwolf...ppysCocker.html
User's Signature

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND

#23 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 25 April 2009 - 10:41 AM

Моя зайо е от развъдника в Пазарджик /Angels на Николай Ангелчов/. Но няма родословие поради неизвестни за мен причини. Както и да е... явно сме я взели преди да се регистрират. До колкото знам вече имат регистрация в БРФК и искренно се надявам всичко около кутретата им да е наред.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   magitt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 April 2009 - 07:22 PM

Говорих с една жена която си беше купила ам.кокерче от същия развъдник.Каза че били гледани при много лоши условия.На 3 месеца не били излизали извън апартамента.И има леко криви крачета нейното кученце.Беше безкрайно възмутена от този така наречен развъдник.И са й го продали в някакъв апартамент, а не в развъдника.
User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   xelena87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 April 2009 - 11:42 PM

ужас :( А този развъдник в Пазарджик регистриран развъдник ли е изобщо?Защото няма логика ако е, да са такива условията ,а и кученцата да са без родословие?Нали?Макар че вече нищо не ме учудва
User's Signature

[/img]Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 26 April 2009 - 12:42 PM

Ами всъщност, когато взимахме Памела, преди 2 години,... аз не присъствах, но... Историята ни е такава, че аз исках американец. Търсих, рових,... по това време се оказа, че единственият "развъдник" в Б-я е техния. Обадих им се, говорихме,... всички кучета били с родословие, двойно по-скъпи цени от по зоомагазините /казах си, да нормално все пак си е от сой куче/. Разгледах сайта им, какво да кажа, малки сладки кутрета. Казаха ми, че имат и няколко по-големи. Аз исках изрично женско куче при това златисто, оказа се че имат две големи, на 10 месеца и на 2 години. Казах си супер, ще спасим една душа от развъдник, поне да не я мъчат да ражда. Казаха, че са гледани в домашни условия и имат хигиенни навици. /О-страхотно за мен, че тогава нямах много време/ Разбрахме се, че ще мине свекърва ми да ми хареса куче /за рожденния ми ден/. И така и стана,...
Картината на която е попаднала тя е била следната: Да, гледани наистина в домашни условия, т.е. апартамент който миришел на "пиш и ак". Кучетата които и показали били със спластена козина и страшно стресирани, видно скоро не са виждали бял свят. Тя избрала Памела, защото махала с опашка и имала умен поглед, а другото 10 месечно пале, едвам ходило с кривите си крачета. Тя попитала, това кученце да не е болно, или пък малко го разхождате, нещо рахитично ми се вижда, явно не е запознато с хората, страх го е... Нееее, няма такова нещо, не е болно, то сега от козината така ви се стува, че са му криви крачетата и т.н. и т.н.
Памела няма родословие, :xg_131: нямаше и така споменатите хигиенни навици. В продължение на 6 месеца се учехме, аз бях пред нервна криза дали възрастно куче ще се научи. От 2 години е с нас, но все още я е страх от хората. Първата една година се криеше и от приятелите ни които всеки ден са вкъщи. Сега ходи да я милват, но от чужди хора се скатава. На разходка никой неможе да я барне, голяма е паника. Но вече лаем, в началото гласчето и беше едно пискливо, аз се побърквах от смях, но сега вече и се поотпуши гърленцето. Даже понякога се връзва и на командата "Дръж" и хуква към вратата с лай :ab_041:
Та, затова казах, че искренно се надявам всичко около палетата им вече да е наред. Надявам се, че щом от БРФК са им дали регистрация, то по някакъв начин ще има контрол над запложданията и развъдната им дейност. Дано всички мили и клети душички /безродословни или с/ да са си намерили своите сродни души и да са много, много обичкани :wub:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2009 - 04:16 PM

tigyrcho, добре, че сте я спасили Памела от такова ужасно място. Тези неща трябва да се пишат, хората трябва да знаят. Аз не знам този човек да е вадил родословия през клуба, а и цялата му развъдна програма много ме съмнява. Май ми замирисва на ферма. Виждала съм кучета, произведени от този развъдник, ами тъжна картинка... При следващо събрание на клуба, ще бъде разгледан случая с този недобросъвестен развъдчик. Жалко, че нещата се опорочават и вече всеки, внесъл куче може да регистрира развъдника и да бълва кучила-подобия на породата. :angry:
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   xelena87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2009 - 08:23 PM

Ужас наистина.Ами то съвсем се стеснява кръга с местата в България от които можем да си вземем кученце.
User's Signature

[/img]Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   magitt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2009 - 08:39 PM

Тигърчо абсолютно същите неща които ти е разказала свекърва ти ми ги разказа жената която си е купила оттам кокерчето.За спъстените козини,неизвеждането на кучетата и кривите крачета.На този човек трябва да му се изземе разрешението ако въобще има такова.
User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 27 April 2009 - 11:56 AM

Наистина незнам как се дават разрешителните. Но едно е да имаш родословно куче с право на разплод и чрез клобове да се селектират с други кучета от същия сой. Съвсем друго е да вземеш родословно куче с плаво на разплод и да си го селектираш с подръчни материали. Надявам се след разрешителните да са се променили нещата и да не е поредната ферма, а едни добър развъдник с качествени и класни животни.
А да, при това Памела е раждала /според тях веднъж/. Според моя вет,... думите му на първия преглед бяха: "Това куче, жестоко се съмнявам да е раждало само веднъж." Да не говорим, че паспорта който ми дадоха,... по думите на свекърва ми "Май сега го написаха в съседната стая" Така, че не съм съвсем сигурна нито за възрастта и нито за ваксинациите и...
А, всъщност този апартамент не е развъдника. Развъдника е в едно съседно, до Пазарджик село и там незнам какво е.
Само мога да помоля от БКК /idol_ike/ някак си да им стегнат примката около врата. А кои са внесените им кучета? Т.е. кои от кучетата им са регистрирани и с право на разплод към БРФК и БКК? Защото Памела /уж/ е дъщеря на Хуба /внесен от Унгария/ и Сандра Сириус.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2009 - 12:48 PM

Да, знам че този Хуба е внесен от Унгария, знам така, че още едно светло мъжко беше внесено, за тях със сигурност знам, че имат и оценки от изложби. Другите им кучета не знам да имат оценки. Но щом не постъпват в клуба заявки за кучила, значи или ги няма, или се правят не регламентирани връзки-средно положение няма!
Като се заявява едно кучило в клуба, такава заявка се придружава от следните документи:
-копия от родословия на родители,
-здравни изследвания приети от клуба,
-акт за връзка,
-минимум две положителни оценки от изложби и на двамата от родители,
-имената на кученца.
Ако тези условия не са спазени-кучилото става не легитимно!
Недобросъвестни хора винаги ще ги има, за това в клуба има правила, ако някой не иска да ги спазва- не му е място там.
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 12:01 AM

Здравейте, приятели, отдавна не съм писала , но не ми остава свободно време.
Прочетох много внимателно последните написани постове , които касаят развъдника на господин Ангелчов , тигърчо, радвам се че споделяш тези факти, относно закупуването на Памела, малко ненавреме обаче, тъи като, доста време ми се струва е минало от тогава, за да може да се отреагира своевремено на тези сигнали.
Защо след като срещу този човек който по този начин осъшествява развъдна дейност няма оплаквания, за които да бъде уведомен нашия клуб? Ако има такива , моля хората да ни напишат и да уведомяват за това.
В клуба не са постъпвали документи за регистриране на кучила, следователно този човек няма никакви документи за родословия или каквито и да било оценки и изследвания на родители, така че, този развъдник не е легитимен, и не осъществява връзките според регламента на клуба, който единствено е оторизиран за това.
Как и защо Г-н Ангелчов издава рослословия е единствено проблем на Българска Федерация по кинология, която очевидно ги е издала, аз лично не съм виждала този човек, нито на изложби, нито негови произведени кучета , единствено едно куче мъжко на 2 години, което няма нищо общо с породата американски кокер спаниел. Съжалявам обаче , ако нещата вървят така, за съжаление, след време тази порода няма да има присъствие в България.

#33 Потребителят е офлайн   bobito_t Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 May 2009 - 11:18 PM

Здравейте.
Нашето кокерче си го купихме от Димитровградския пазар. Беше на 45 дни. Не сме виждали родителите му.Но засега върви много добре. Направихме му всички ваксини и обезпаразитявания. До този момент тя е на 4 месеца и сме я научили да ходи по нужда на определеното място.За нас по важното е че кокерчето е игриво и обичливо, контактно и няма злоба в него.Много му се радват всички когато излизаме на разходка.Обичкаме си я много и тя нас. :da_005:

#34 Потребителят е офлайн   anni1981 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2009 - 06:37 PM

Здравейте, ние Анди си го купихме от обява по интернет от Габрово, незнам дали е точно развъдник, но жената, с която се свързах винаги говореше в множественно число и имаше доста опит, беше мила и приятна, Изпратини ни кученцето по автобус от Габрово до Варна. На първи поглед беше в добро състояние и козинката му беше чиста.

А това е една от първите му снимки .

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   Moncho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 May 2009 - 08:46 PM

Моята е от Стара Загора - много мило семейство :) С кола дойдоха до София :) Имаше 3 женски и едно мъжко, радвам се, че имах избор :)
User's Signature

Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   cveti000 Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 17 June 2009 - 11:07 PM

Здравейте,моят кокер го купих от обява в Интернет, от една жена от Плевен,казва се Анита.Не съм виждала бащата на моето кученце.Само майка му видях.Някой взимал ли е кученце от тези хора?Пишете да знам ако е така-къде моят сладък Гари има братчета и сестрички. :smile: А също така ако имат инфо за бащата.За майката знам само че се казва Ема.
User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   xelena87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2009 - 10:12 PM

Ами аз съм от Плевен но несъм чувала нищо нито за майката нито за бащата.Тя тази жена специално кокери ли развъжда или си има женска която е родила?
User's Signature

[/img]Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   cveti000 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 June 2009 - 10:34 PM

Здравей,ами тази жена се казва Анита и е от Плевен, има женска кокерка на име Ема, от която взехме и нашият Гари.Майката на Гари сам я виждала, но за бащата само знам че е от долна митрополия и се казва Робин, но за съжеление не съм го виждала.Жената ми каза че като го снима ще ми прати на e-maila снимка,но вече си чакам близо 2 години.Като се ровя изнета и от любопитство реших да видя дали има нова обява за кокерчета и се оказа че има.Ето обявата: **** това май е на моят Гари сестричка :smile:

Забранено е слагането на линкове към обяви за продажба на кученца!
Мод

User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   cveti000 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 June 2009 - 10:49 PM

твоята сладурана от Плевен ли си си я купила? :smile: прилича много на моят Гари

Моля, използвайте бутона за редакция, а не пишете пост след пост.
Мод

User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   buksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2009 - 07:46 PM

Ние нашия Бъкси си го харесахме от Интернет обява и запалихме колата от Варна и отидохме до Севлиево да го видим. Още като го видяхме се влюбихме wub.gif в него и след един ден размисъл си го взехме. Няма родословие и най-искренно се надяваме да порасне едно здраво и хубаво кученце. af_089.gif
След няколко прегледа при ветеринар се оказа,че не е гледан в добри условия и има доста паразитчета. Радваме се ,че го взехме за да го спасим от такива мърливи "ферми", което е много жалко, че съществуват изобщо такива места.А за хората които го правят да не говорим. Когато си решил да развъждаш каквито и да било животни трябва да се грижиш да са добре,здрави, на чисто място, обезпаразитени ,гледани с много любов и най-вече когато говорим за малки сладки кокерчета.

Не препоръчвам на никой да повтаря нашата грешка и да купува от нелицензирани развъдници. ea_103.gif

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни