От къде взехте вашия кокер???
Публикувано: 23 April 2009 - 10:51 PM

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND
Публикувано: 25 April 2009 - 10:41 AM
Публикувано: 25 April 2009 - 07:22 PM
Публикувано: 26 April 2009 - 12:42 PM
Картината на която е попаднала тя е била следната: Да, гледани наистина в домашни условия, т.е. апартамент който миришел на "пиш и ак". Кучетата които и показали били със спластена козина и страшно стресирани, видно скоро не са виждали бял свят. Тя избрала Памела, защото махала с опашка и имала умен поглед, а другото 10 месечно пале, едвам ходило с кривите си крачета. Тя попитала, това кученце да не е болно, или пък малко го разхождате, нещо рахитично ми се вижда, явно не е запознато с хората, страх го е... Нееее, няма такова нещо, не е болно, то сега от козината така ви се стува, че са му криви крачетата и т.н. и т.н.
Памела няма родословие,
Та, затова казах, че искренно се надявам всичко около палетата им вече да е наред. Надявам се, че щом от БРФК са им дали регистрация, то по някакъв начин ще има контрол над запложданията и развъдната им дейност. Дано всички мили и клети душички /безродословни или с/ да са си намерили своите сродни души и да са много, много обичкани
Публикувано: 26 April 2009 - 04:16 PM
Публикувано: 26 April 2009 - 08:39 PM
Публикувано: 27 April 2009 - 11:56 AM
А да, при това Памела е раждала /според тях веднъж/. Според моя вет,... думите му на първия преглед бяха: "Това куче, жестоко се съмнявам да е раждало само веднъж." Да не говорим, че паспорта който ми дадоха,... по думите на свекърва ми "Май сега го написаха в съседната стая" Така, че не съм съвсем сигурна нито за възрастта и нито за ваксинациите и...
А, всъщност този апартамент не е развъдника. Развъдника е в едно съседно, до Пазарджик село и там незнам какво е.
Само мога да помоля от БКК /idol_ike/ някак си да им стегнат примката около врата. А кои са внесените им кучета? Т.е. кои от кучетата им са регистрирани и с право на разплод към БРФК и БКК? Защото Памела /уж/ е дъщеря на Хуба /внесен от Унгария/ и Сандра Сириус.
Публикувано: 27 April 2009 - 12:48 PM
Като се заявява едно кучило в клуба, такава заявка се придружава от следните документи:
-копия от родословия на родители,
-здравни изследвания приети от клуба,
-акт за връзка,
-минимум две положителни оценки от изложби и на двамата от родители,
-имената на кученца.
Ако тези условия не са спазени-кучилото става не легитимно!
Недобросъвестни хора винаги ще ги има, за това в клуба има правила, ако някой не иска да ги спазва- не му е място там.
Публикувано: 28 April 2009 - 12:01 AM
Прочетох много внимателно последните написани постове , които касаят развъдника на господин Ангелчов , тигърчо, радвам се че споделяш тези факти, относно закупуването на Памела, малко ненавреме обаче, тъи като, доста време ми се струва е минало от тогава, за да може да се отреагира своевремено на тези сигнали.
Защо след като срещу този човек който по този начин осъшествява развъдна дейност няма оплаквания, за които да бъде уведомен нашия клуб? Ако има такива , моля хората да ни напишат и да уведомяват за това.
В клуба не са постъпвали документи за регистриране на кучила, следователно този човек няма никакви документи за родословия или каквито и да било оценки и изследвания на родители, така че, този развъдник не е легитимен, и не осъществява връзките според регламента на клуба, който единствено е оторизиран за това.
Как и защо Г-н Ангелчов издава рослословия е единствено проблем на Българска Федерация по кинология, която очевидно ги е издала, аз лично не съм виждала този човек, нито на изложби, нито негови произведени кучета , единствено едно куче мъжко на 2 години, което няма нищо общо с породата американски кокер спаниел. Съжалявам обаче , ако нещата вървят така, за съжаление, след време тази порода няма да има присъствие в България.
Публикувано: 03 May 2009 - 11:18 PM
Нашето кокерче си го купихме от Димитровградския пазар. Беше на 45 дни. Не сме виждали родителите му.Но засега върви много добре. Направихме му всички ваксини и обезпаразитявания. До този момент тя е на 4 месеца и сме я научили да ходи по нужда на определеното място.За нас по важното е че кокерчето е игриво и обичливо, контактно и няма злоба в него.Много му се радват всички когато излизаме на разходка.Обичкаме си я много и тя нас.
Публикувано: 09 May 2009 - 06:37 PM
А това е една от първите му снимки .
Публикувано: 17 June 2009 - 11:07 PM
Публикувано: 22 June 2009 - 10:34 PM
Забранено е слагането на линкове към обяви за продажба на кученца!
Мод
Публикувано: 13 October 2009 - 07:46 PM
След няколко прегледа при ветеринар се оказа,че не е гледан в добри условия и има доста паразитчета. Радваме се ,че го взехме за да го спасим от такива мърливи "ферми", което е много жалко, че съществуват изобщо такива места.А за хората които го правят да не говорим. Когато си решил да развъждаш каквито и да било животни трябва да се грижиш да са добре,здрави, на чисто място, обезпаразитени ,гледани с много любов и най-вече когато говорим за малки сладки кокерчета.
Не препоръчвам на никой да повтаря нашата грешка и да купува от нелицензирани развъдници.

Вход

Горе
Цитиране +