Всъщност почти във всички раздели за кучета въпросите са сходни..., освен тези които са конкретно за нещо свързано с породата... и кфо лошо има.... да помогна/кажа на някой нещо ...
1 път темата за храните бяха подхванали нещо ... един човек/жена ми обясняваше как съм давал грешни мнения като съм съветвал хората да хранят 3 пъти на ден с гранули и веднъж готвено ... и как щяло да навреди на стомахчето на кучето .. щяло да има разстройство ... и как след време ще трябвало само да му готвиш, че щяло да откаже гранулите... абе глупости на търкалета... Моето куче вече 2 месеца ще стане от както го имам и все така го храня и нито е имало разстройство... нито някога е отказвало гранулите...
След това... една друга тема..за нахапаното куче с откъснато месо на гърба ... закона ясно гласи какво се прави с агресивни кучета... било то домашни или улични ... те пак се напъват ми обясняват как тези които ги отглеждали били виновни за това... е хубаво, какво да убием тях ли ?Тези кучета ще живеят още средно 7-10 години ... 10 години хората от въпросния парк/поляна да живеят в страх да не би случайно кучетата да са пуснати ... освен това в темата стана ясно, че и друг път са имали проблем с тези 2 питбула... На зададения от мен въпрос биха ли си разхождали кучето/детето в този парк/градина/поляна.... никой нищо не каза... ама нали трябва да създадем репутация на грижовни и загрижени стопани ...
В една друга тема... където имаше момиче/жена нахапано от глутница... пак същата работа... не трябвало така... трябвало иначе... и ми обясняват ... защо тях не ги гонели глутниците... а гонели само определени хора... ама хора... айде осъзнайте се... пука ли ми на мен що вас не ви гонят, а мен дето за пръв път ме виждат ме гонят/хапят... Не вярвам някой да се заеме да обучава/превъзпитава агресивните улични кучета... така, че ... решението едно ... закона е един .... и той е равен за всички!Като толкова ги обичате... ходете приберете по някакъв начин и агресивните питбули ... и агресивните улични кучета...