Защо да не можем да се обменя информация и опит ? Както виждате, там хората говорят нормално, обесняват, помагат си. Ако вие можете да им помогнете и да им обясните как, направете го.
Спам и подобни за триене
Публикувано: 31 July 2009 - 11:42 AM
Защо да не можем да се обменя информация и опит ? Както виждате, там хората говорят нормално, обесняват, помагат си. Ако вие можете да им помогнете и да им обясните как, направете го.
Публикувано: 31 July 2009 - 12:16 PM
Нетикет / Netiquette
1. Не публикувайте информация, чието разпространение противоречи на националното или международно законодателство.
Публикувано: 31 July 2009 - 12:32 PM
dog.bg, разочарована съм ... все по-често се прилага двоен стандарт във форума и ти явно го подкрепяш. Не се трият продажби на "ловни" кучета, не се трият снимки със строги нашийници, котките не било нужно да се кастрират - какво ще е следващото?
Публикувано: 31 July 2009 - 12:56 PM
Публикувано: 31 July 2009 - 01:18 PM
dog.bg, разочарована съм ... все по-често се прилага двоен стандарт във форума и ти явно го подкрепяш. Не се трият продажби на "ловни" кучета, не се трият снимки със строги нашийници, котките не било нужно да се кастрират - какво ще е следващото?
Няма двоен стандарт, има ваше мнение и мнение на останалите потребители. Ако в случая някой трябва да избира как да си обучи куче от сериозна порода, то по добре да черпи опит от хора, които отглеждат тази порода - познавам Галин, зная как той си гледа кучето и този човек никога, никога няма да вземе лошо решение за кучето си.
Продажбите за ловни кучета се трият редовно, не съм изтрил 1 обява.
Личното ми мнение че котките не трябва да се кастрират, а ако се кастрират, то животно трябва да остане в стационар поне два дни под наблюдение, а не минути след кастрацията да бъде върнато на мястото му с топли шевове още, както бе в случая. Когато си кастрирах коте, лекарите изрично наблегнаха на това, че веднага след операцията има следоперативно лечение с антибиотик, наблюдава се да няма сраствания и коте стоя два дена в лечебницата. Да, не считам това за нормално - лично мое мнение, което не налагам на никой, казвам го като потребител и човек, който обича животните, а не като администратор. Или нямам право на лично мнение като любител и човек, отглеждащ котки, не една ?
Доколкото до закона - по закон в България са разрешени продажбите на животни в зоомагазини и борси, както и вноса им. Тогава не би трябвало да ги трия, ако спазвам закона. Но както виждате, се прави.
Пак казвам - ако разбирате от породата дого аржентино и имате опит с нея, възпитали сте куче от тази порода - моля, споделете опита си в хората в темата.
За разорачованието - не се опитвам да правя нещо за да очаровам някой, а да има място, където споделяме ежедневните си проблеми покрай тях, да се учим един от друг и да общуваме. Напълно разбирам, че форума обединява много и различни хора и групи от хора с различни интереси, виждания и възможности. Въпроса е да общуваме, за да си помагаме, а по този начин да помогнем и на тях.
И да, човек съм, не интернет бот и не съм безгрешен.
Публикувано: 31 July 2009 - 01:25 PM
Публикувано: 31 July 2009 - 01:31 PM
Нарича се обективно мнение. Познавам човека, познавам кучетата му и зная че той ще направи най доброто за тях. Това не е субективно, а обективно мнение. Ако един ден имате куче от породата дого аржинтино, обърнете се към този човек - той е възпитал прекрасно кучетата си и ще помогне на всеки фен на породата.
Заповядайте на специалката на породата, ще ви запозная лично и ще можете да се уверите в думите ми - това са прекрасно възпитани кучета от сериозна порода и това момче го е постигнало с много труд и обучение.
Публикувано: 31 July 2009 - 04:22 PM
Публикувано: 10 August 2009 - 11:01 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 14 August 2009 - 07:44 PM
Всъщност може да е съобразено:
Чл. 8. За жестокост към животните не се смятат действията, които се извършват при:
...
4. прилагане на дресировъчни методи, които имат за цел придобиването и/или развиването на ловни, охранителни, следотърсачески или водачески качества у кучетата;
Тоест, ако с кучето и стопанина се занимава професионален дресьор, може да се ползва строг или електро нашийник.
А ако се ползват просто за да "се повлияе върху поведението на животно, като му се причинява силен страх и болка;" е по-друго. В самия закон е направена разликата.
Ето малко инфо: http://leerburg.com/...ProngCollar.flv http://leerburg.com/...ame=flv/746.flv
Публикувано: 27 August 2009 - 01:00 PM
Публикувано: 27 August 2009 - 01:27 PM
Да. И пак е с забрана за публикуване, току що я добавих, довечера ще бъде и в бан филтъра.

Вход

Горе
Цитиране +