Мисля, че хората нямат право да преценяват какво е подходящо за възпитанието на техните кучета, щом не е съобразено със закона.
dog.bg, разочарована съм ... все по-често се прилага двоен стандарт във форума и ти явно го подкрепяш. Не се трият продажби на "ловни" кучета, не се трият снимки със строги нашийници, котките не било нужно да се кастрират - какво ще е следващото?
Няма двоен стандарт, има ваше мнение и мнение на останалите потребители. Ако в случая някой трябва да избира как да си обучи куче от сериозна порода, то по добре да черпи опит от хора, които отглеждат тази порода - познавам Галин, зная как той си гледа кучето и този човек никога, никога няма да вземе лошо решение за кучето си.
Продажбите за ловни кучета се трият редовно, не съм изтрил 1 обява.
Личното ми мнение че котките не трябва да се кастрират, а ако се кастрират, то животно трябва да остане в стационар поне два дни под наблюдение, а не минути след кастрацията да бъде върнато на мястото му с топли шевове още, както бе в случая. Когато си кастрирах коте, лекарите изрично наблегнаха на това, че веднага след операцията има следоперативно лечение с антибиотик, наблюдава се да няма сраствания и коте стоя два дена в лечебницата. Да, не считам това за нормално - лично мое мнение, което не налагам на никой, казвам го като потребител и човек, който обича животните, а не като администратор. Или нямам право на лично мнение като любител и човек, отглеждащ котки, не една ?
Доколкото до закона - по закон в България са разрешени продажбите на животни в зоомагазини и борси, както и вноса им. Тогава не би трябвало да ги трия, ако спазвам закона. Но както виждате, се прави.
Пак казвам - ако разбирате от породата дого аржентино и имате опит с нея, възпитали сте куче от тази порода - моля, споделете опита си в хората в темата.
За разорачованието - не се опитвам да правя нещо за да очаровам някой, а да има място, където споделяме ежедневните си проблеми покрай тях, да се учим един от друг и да общуваме. Напълно разбирам, че форума обединява много и различни хора и групи от хора с различни интереси, виждания и възможности. Въпроса е да общуваме, за да си помагаме, а по този начин да помогнем и на тях.
И да, човек съм, не интернет бот и не съм безгрешен.