Dog.bg Форуми : Инцидент в Трявна

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Инцидент в Трявна Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 March 2009 - 09:31 PM

Показване на мнениетоLilTed, в Mar 24 2009, 08:50 PM, написа:

Добре,ама когато кучето ти не е обучавано когато трябва...какво правиш? То ако е 90 кг,а ти 50 - какво ще го удържиш ли? Та някои едвам удържат 10 кг дакел,с рот ли ще се справят?

Ще се разхождат в гората, където няма други хора и кучета.
А стопанинът му ще си намери учител, дресьор, кучешко училище - или каквото там трябва, за да се научат и двамата как да се справят с проблема.
А ако не става - значи стопанинът му е неподходящ.
Ако е разумен - търси му нов.
Ако е неразумен - трябва да бъде ЗАСТАВЕН да се вразуми.

Който не може да си контролира кучето - не го извежда на обществени места. И се замисля това куче подходящо ли е за него ли е въобще?!

Що за въпроси, мили боже? :ud_009:

#22 Потребителят е офлайн   mirannda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Книги,музика,кучета,деца,филми,цветя,татуировки,история,компютри,PDA,дрехи и дискотеки.

Публикувано: 25 March 2009 - 12:47 AM

Показване на мнениетоrimela, в Mar 24 2009, 07:31 PM, написа:

Показване на мнениетоLilTed, в Mar 24 2009, 08:50 PM, написа:

Добре,ама когато кучето ти не е обучавано когато трябва...какво правиш? То ако е 90 кг,а ти 50 - какво ще го удържиш ли? Та някои едвам удържат 10 кг дакел,с рот ли ще се справят?

Ще се разхождат в гората, където няма други хора и кучета.
А стопанинът му ще си намери учител, дресьор, кучешко училище - или каквото там трябва, за да се научат и двамата как да се справят с проблема.
А ако не става - значи стопанинът му е неподходящ.
Ако е разумен - търси му нов.
Ако е неразумен - трябва да бъде ЗАСТАВЕН да се вразуми.

Който не може да си контролира кучето - не го извежда на обществени места. И се замисля това куче подходящо ли е за него ли е въобще?!

Що за въпроси, мили боже? :ud_009:

И аз това питам...как така няма да можеш да контролираш кучето си?Ми нали може и теб самия да нападне,ако не си положил нужните усилия,пари и време,за да го обучиш.Щом не можеш да се справиш и с дакел,значи не си за куче,а за рибки(даже и тогава е спорен въпроса).Точно за това,преди да вземеш каквото и да е животно,си ДЛЪЖЕН да проучиш нещата и да си реалист-дали ще можеш да полагаш нужните грижи.Едно куче не есамо да го храниш и извеждаш.има още хиляди неща,които няма смисъл да описвам.Това с необученото куче са глупави извинения.Щом нямаш време,нерви или кой знае още какво-нямаш нужда от куче.
User's Signature

Няма нищо по-важно от засмените детски очи и четириног верен другар!

#23 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2009 - 08:32 AM

Ако ветеринара е в центъра на града,през гората ли ще го води на вет?
И ми е много интересно уж всички обичаме животните,а някои искат смърт за кучо...да не би то да е виновно за инцидента.
Всички защитавате жената - представете си,че тя сама си е виновна.Има и такива хора...
Погледнете и през двете точки - 1.жената е виновна 2.собственика е виновен
Ако някой е бил на мястото по време на инцидента(той самия,а не негови приятели,роднини) той да каже какво наистина се е случило.
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#24 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 March 2009 - 09:11 AM

Абе, няма как жената да е виновна. Не може. Каквото и да е направила, ако ще и за опашката да го е дърпала. Тебе някой ако те гръмне насред улицата, защото да кажем си му отнел предимството, всичко наред ли ще е?
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#25 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• PipPipPip

Публикувано: 25 March 2009 - 11:42 AM

Margokk ти на мястото на инцидента била ли си,че да изказваш толкова категорично мнение? Всичко може да се е случило.
А теб,ако те дразнят нищо ли няма да направиш? Ще си стоиш и ще търпиш ли?

Navar съгласна съм с теб,че трябва всяко едро куче да мине обучение.
User's Signature

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

#26 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 March 2009 - 11:52 AM

Няма нужда да съм била на мястото на инцидента за да съм категорична - кучетата не трябва да нападат хора на улицата при НИКАКВИ обстоятелства. Няма оправдание за това. Допусналият го "стопанин" просто не трябва да има куче.
Може да Ви е трудно да повярвате, но когато мен нещо ме дразни, не тръгвам да бия хора/животни или да ги осакатявам.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#27 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• PipPipPip

Публикувано: 25 March 2009 - 12:00 PM

А кучето как може да покаже,че се дразни? Като й проговори ли?
Когато кучето започне да лае,много хора пренебрегват действието му и продължават 'дейността' си.
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 25 March 2009 - 12:16 PM

Показване на мнениетоmargokk, в Mar 25 2009, 11:52 AM, написа:

кучетата не трябва да нападат хора на улицата при НИКАКВИ обстоятелства. Няма оправдание за това.

С две ръце - ЗА !
Като не можеш да се справиш, като не можеш да му осигуриш нормални условия за възпитание - не си вземай куче.
Всички решиха, че кучетата са играчки.
Не, не са.
Това са животни с свойте инстинкти. Искат отговорност, искат възпитание. Не става само да му хвърляш храната и да го "водиш" на повод - вижте ме, аз съм с ротвайлер. Ами вземи си чихуа или пинчер, като не можеш да се справиш, пък толкова искаш куче ! Ама не ...

Тежка глоба за стопанина трябва. Голяма, и съд за да заплати на държавата лечението на жената до пълното и възстановяване. Ако не може да се установи на кого е кучето - на кмета една глоба и съд за този, който е отговарял за това.

Всичко живо мъкне кучета, а накрая - в общините нито едно регистрирано !
И не казвайте, че не се знае на кой е ротчето. Знае се, разбира се, то ротвайлери така се разхождат из села и градове ...

#29 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 25 March 2009 - 12:25 PM

LilTed, не знам какво куче имаш, ама дано да не е от едрите, че ще сте опасни за околните с този начин на мислене.
Ще се повторя (за кой ли път), че когато човек си взима куче, той следва да поеме пълната отговорност за това си действие. Добре е да може да прецени (защото поради финансов интерес повечето развъдници не го правят), дали може да се справи с възпитанието на куче от съответната порода. А не да си вземе, примерно САО, защото е модерно.
В много държави кучетата от по-едри породи задължително се явяват на тестове дали са подходящи за домашни любимци.
Дори в нашите закони си пише, че определени кучета трябва да се разхождат на повод и с намордник.
Не може стопанина да оставя кучето да прецени, кога да напада. Все пак - хората се считат за по-разумни същества, нали? (понякога се чудя защо :zz_218: )
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#30 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2009 - 12:33 PM

Съгласен съм с margokk.Кучето не трябва да напада,независимо какви дразнители има.В това е смисъла на обучението и към това се стремят най-изявените треньори.Единствено при подадена команда или с жест,кучето трябва да нападне,и то не към главата.Разбира се всичко се постига с много тренировки и обучение.Това да оправдаваш кучето че се е подразнило и затова е откъснало скалпа на жената е аматьорско и несериозно.Да я излае да,но да я скалпира е недопустимо.Повечето хора ,за съжаление не се интересуват как трябва да се отглежда едра порода куче и как трябва да се възпитава.Не им пука просто,докато не им дойде до главата.Нямаме традиции тук в България.А и е до някаде въпрос на възпитание и манталитет.Но с подходящи наредби и закони,може да се постигне желаното.А и развъдната дейност оказва доста голямо значение.Не всеки сульо-пульо,да отива и да си купува Ротвайлер или Доберман за по 150-200 лева.От там тръгват белите.Хората си вземат такива кучета,супер евтино и съответно не поемат никаква отговорност за тях.Хората които развъждат,и те носят отговорност.На кого дават куче и защо.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#31 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2009 - 01:53 PM

Показване на мнениетоLilTed, в Mar 24 2009, 06:50 PM, написа:

Ти или си тъп или се правиш на такъв!
Какви са тея безмислици написани от теб!? Значи според теб жената била виновна, а кучето невинно, стопанина също невинен?? Като не можеш да си удържаш агресивното животно и стане инцидент като този отиваш в затвора, а за да не отидеш там просто не си взимаш такова животно, елементарно е. Дори да допуснем , че някой ти дразни кучето ти трябва да можеш да го контролираш, ами ако малки деца се разпищят до него и бягат и това го провокира да нападне , после какво ще кажеш в съда , децата са виновни, че са го провокирали, а ти как да задържиш 70кг звяр, това е толкова тъпо, че просто нямам думи.........
А за кучето има само един вариант ЕВТАНАЗИЯ. И нека разните момиченца да си запазят мнението ротвайлерите колко били сладки добрички и т.н. , ротвайлера си е сериозно доминатно куче с вродена недоверчивост към непознати , но това си е част от стандарта, той все пак се води стражево куче, а не е лигав домашен любимец.
Има една порода, която е известна с вродената си доверчивост към непознати хора и единствения начин за затвърдяването на това и качество е отстраняването на агресивните към хора екземпляри.
Ако мое куче направи подобно нещо , колкото и да ми е неприятно аз лично го бих дал за евтаназия!

#32 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 25 March 2009 - 07:11 PM

Показване на мнениетоredy, в Mar 25 2009, 01:53 PM, написа:

Показване на мнениетоLilTed, в Mar 24 2009, 06:50 PM, написа:

Ти или си тъп или се правиш на такъв!
Какви са тея безмислици написани от теб!? Значи според теб жената била виновна, а кучето невинно, стопанина също невинен?? Като не можеш да си удържаш агресивното животно и стане инцидент като този отиваш в затвора, а за да не отидеш там просто не си взимаш такова животно, елементарно е. Дори да допуснем , че някой ти дразни кучето ти трябва да можеш да го контролираш, ами ако малки деца се разпищят до него и бягат и това го провокира да нападне , после какво ще кажеш в съда , децата са виновни, че са го провокирали, а ти как да задържиш 70кг звяр, това е толкова тъпо, че просто нямам думи.........
А за кучето има само един вариант ЕВТАНАЗИЯ. И нека разните момиченца да си запазят мнението ротвайлерите колко били сладки добрички и т.н. , ротвайлера си е сериозно доминатно куче с вродена недоверчивост към непознати , но това си е част от стандарта, той все пак се води стражево куче, а не е лигав домашен любимец.
Има една порода, която е известна с вродената си доверчивост към непознати хора и единствения начин за затвърдяването на това и качество е отстраняването на агресивните към хора екземпляри.
Ако мое куче направи подобно нещо , колкото и да ми е неприятно аз лично го бих дал за евтаназия!

спорд мен пък евтаназията изобщо не е начин за справяне с проблема.то по тая логика половината кучета в Бг трябва да се умъртвят.ако с кучето се работи упорито може би то ще се промени донякъде.а по отношение за това че вие бихте си умъртвили кучето-явно не сте готов\а на всичко за него и не бихте опитали всички възможни начини за да си го запазите.
П.С:моля не обиждайте хората само защото имат различно мнение!
User's Signature

Не наранявай невинните-те не могат да ти отвърнат.

http://vbox7.com/play:14059782 -дайте ни живот

#33 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• PipPipPip

Публикувано: 25 March 2009 - 07:31 PM

Ще ти отговоря redy - тъпА съм
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 25 March 2009 - 07:48 PM

Темата се заключва до утре.
Личните пререкания не са по темата.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2