Кучета пазачи на стадата
#1242 Guest_bingo12_*
Публикувано: 29 January 2008 - 12:23 AM
[/quote] Ех мечти :blink:критерия за истинко -а сега де,значи ,куче с голяма глава ,очи малки като на вълк,едро,подвижно,с къс или дълъг косъм,абе чакайте малко ще ви пусна идинот критериите ;D
[/quote]
Критерия се определя от породата, от нейния стандарт. Или такъв липсва и тук просто се водят приказки - лаф да става?!
Публикувано: 29 January 2008 - 12:34 AM
По тия с малкия нали ;Dслед малко ще изтрия всичко щото има хора които не заслужават да гледат,стига с уроците ;D
[/quote
Учителю,още веднъж пролича простотията ти примесена със завист.Ти си мислиш,че това е хумор
нали? :yahoo:Кунев ти показа кучета на които всеки би се зарадвал,но ти да изпъкнеш като свински тестес
както винаги,веднага започна с уроците.Да не забравиш да ги изтриеш,няма да е загуба не се притеснявай. :vi ^_^

Всеки вижда как изглеждаш,но малко чувстват какъв си...
Публикувано: 29 January 2008 - 09:26 AM

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "
Публикувано: 29 January 2008 - 10:21 AM

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.
Публикувано: 29 January 2008 - 10:41 AM

Публикувано: 29 January 2008 - 11:45 AM
Цитат
Анна,Подкрепям Бинго и Лайката,стандарта си е стандарт,лош или добър,харесва ни или не,съдиите
са длъжни да съдят по-него.Друг е въпроса ,че някой не признават този стандарт.Не визирам никой,по-принцип говоря. :palec:

Всеки вижда как изглеждаш,но малко чувстват какъв си...
Публикувано: 29 January 2008 - 12:04 PM

Публикувано: 29 January 2008 - 12:05 PM
Цитат
Цитат
Анна,Подкрепям Бинго и Лайката,стандарта си е стандарт,лош или добър,харесва ни или не,съдиите
са длъжни да съдят по-него.Друг е въпроса ,че някой не признават този стандарт.Не визирам никой,по-принцип говоря. :palec:
Публикувано: 29 January 2008 - 12:35 PM

Публикувано: 29 January 2008 - 01:03 PM
Цитат
Ми като питах в темата "Овчарските кучета на балканите " на 174 стр.,да не би някой да ми отговори?!

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
#1253 Guest_bingo12_*
Публикувано: 29 January 2008 - 02:22 PM
Цитат
Анна 3, поредното Ви включване само затвърдява думите, които съм казал преди по отношение на коментарите, които правите.
Човек, колкото по-малко знае, толкова по-голямо самочувствие има. На Вас хем Ви липсва яснота по отношение на това, което коментирате, хем влизате нахъсана.
Аз не давам съвети, а напротив опитвам да разбера какво казват хората, но виждам, че само приказват. Попитах какъв е критерият за автентични, обясних, макар и повърхностно какво означава автентичност. Хайде, обяснете Вие.
Никой не оспорвал стандарта, но хората не му обръщали внимание и се водели по собствени предпочитания. ОК, нищо лошо. Но такива хора могат да си препускат колкото искат по чукарите и да не опитват да превръщат примитивния кучкарлък в нещо друго.
Горския не се бил интересувал колко зъба има кучето в устата му, важното е да му пазят овцете. Да, но този горски утре ще тръгне да запложда с това куче или пък да иска да получи кученца от него, ако е женско. Като не знае каква е причината да ги няма тези зъби в устата му каква селекция ще води. Или може би това е автентичната селекция, която споменавате без да разбирате.
Пишете, че влизате да се осведомите и някои по-компетентен да коригира мнението Ви. Ами как да го коригира, след като сте предубедена и не желаете да се вслушвате, а искате и вие да коментирате. Казах Ви може би ще можете да го правите качествено, но така като Ви гледам присъствието до момента, необходими са Ви поне още 5-6 години.
Не си налагам мнението, но Вие и тук си противоречите хем сте във форума, за получите мнение, хем казвате, че на тези, които дават мнение не им е тук мястото. Ха сега де!
И нещо встрани от Вас, което прочетох. Г-н Попов казва някъде назад, че някакво куче било продукт на жесток инбридинг. Бих се радвал на разтълкуване на този термин.
Публикувано: 29 January 2008 - 02:38 PM
Цитат
Цитат
Това не го знаех, благодаря за умесната забележка.
Благодаря и на Laikata, макар че според мен, ако се използва за хора, е обидно.
Не си ли чувал израза:една сюрия хора или цяла сюрия от хора?

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.
Публикувано: 29 January 2008 - 04:05 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Това не го знаех, благодаря за умесната забележка.
Благодаря и на Laikata, макар че според мен, ако се използва за хора, е обидно.
Не си ли чувал израза:една сюрия хора или цяла сюрия от хора?
Мисля, че съм го чувал.
Публикувано: 29 January 2008 - 05:32 PM
[/quote]
г-чо аз се интересувам от всичко и ако некои токущо излюпен не вярва да заповяда да види.Почти всички кучета носят кръв от мойте.Затова некой немат и глави и др. части от тялото. ;D и досега никога несъм пускал обяви за малки веднага ги раземат. Имам селекция която ти или некои др.никога нема да направи а може да мечтае само.КОЙТО ИЗКА ДА ЗАПОВЯДА ДА ВИДИ ДАЛИСЪМ ПРАВ