Dog.bg Форуми : Кучета пазачи на стадата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (136 Страници) +
  • « Първа
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кучета пазачи на стадата

#1241 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 January 2008 - 12:04 AM

;)

#1242 Guest_bingo12_*

• Група: Гости

Публикувано: 29 January 2008 - 12:23 AM

[quote author=vanko2 link=topic=2430.msg335845#msg335845 date=1201556968]

[/quote]  Ех мечти :blink:критерия за истинко -а сега де,значи ,куче с голяма глава ,очи малки като на вълк,едро,подвижно,с къс или дълъг косъм,абе чакайте малко ще ви пусна идинот критериите ;D
[/quote]

Критерия се определя от породата, от нейния стандарт. Или такъв липсва и тук просто се водят приказки - лаф да става?!

#1243 Потребителят е офлайн   SHOMBA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2008 - 12:34 AM

[quote author=vanko2 link=topic=2430.msg335859#msg335859 date=1201557732]
По тия с малкия нали ;Dслед малко ще изтрия всичко щото има хора които не заслужават да гледат,стига с уроците ;D
[/quote
              Учителю,още веднъж пролича простотията ти примесена със завист.Ти си мислиш,че това е хумор
нали? :yahoo:Кунев ти показа кучета на които всеки би се зарадвал,но ти да изпъкнеш като свински тестес
както винаги,веднага започна с уроците.Да не забравиш да ги изтриеш,няма да е загуба не се притеснявай. :vi ^_^
User's Signature

Всеки вижда как изглеждаш,но малко чувстват какъв си...

#1244 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2008 - 09:26 AM

Бинго 12,не бързай да раздаваш съвети,а опитай да разбереш,какво имат в предвид хората. аз съм привърженик на точно тези "автентични" кучета,които за моя радост често се показват във форума,става въпрос за т.н работни кучета. никой не оспорва стандарта,просто много хора не му обръщат внимание и се водят от собствени предпочитания,хора като горския например ползва кучетата за да му пазят овцете,за какво им е да знаят колко зъби трябва да има кучето и т.н. аз влизам в темата за да се осведомя и някой по-компетентен да корегира мнението ми,но... мисля,че само с четене не става,както ти препоръчваш. ако държиш да налагаш мнение това не е мястото
User's Signature

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "

#1245 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2008 - 10:21 AM

Бингото е прав,има си стандарт за всяка порода(няма значение дали е БОК,Каракачанско,кангал и др.).Всичко друго е чешане на езиците ,кой е най по.Всеки да си гледа в къщи ,каквото си иска и да не го сравнява с другите.А това за "автентични" кучета са врели не кипели.
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#1246 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2008 - 10:41 AM

ние не се разбираме,не казвам,че не е прав,стандарта е стандарт по целия свят и всички се съобразяват с него,о.к,но ако аз харесвам един теп кучета и ги гледам с удоволствие,без да им броя зъбите,грешка ли правя?
User's Signature

#1247 Потребителят е офлайн   borislav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2008 - 11:38 AM

Цитат

Сюрия се нарича и стадо овце ;)

Това не го знаех, благодаря за умесната забележка.

Благодаря и на Laikata, макар че според мен, ако се използва за хора, е обидно.

#1248 Потребителят е офлайн   SHOMBA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2008 - 11:45 AM

Цитат

Бингото е прав,има си стандарт за всяка порода(няма значение дали е БОК,Каракачанско,кангал и др.).Всичко друго е чешане на езиците ,кой е най по.Всеки да си гледа в къщи ,каквото си иска и да не го сравнява с другите.А това за "автентични" кучета са врели не кипели.

Анна,Подкрепям Бинго и Лайката,стандарта си е стандарт,лош или добър,харесва ни или не,съдиите
са длъжни да съдят по-него.Друг е въпроса ,че някой не признават този стандарт.Не визирам никой,по-принцип говоря. :palec:
User's Signature

Всеки вижда как изглеждаш,но малко чувстват какъв си...

#1249 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2008 - 12:04 PM

разбира се че е така,щом има порода,има и стандарт,изложби,клубове и т. н,винаги ще има доволни и недоволни,щом съществува нещо наложено,аз съм споделила някой мои мисли,както всички тук,но съм далеч от мисълта да оспорвам,да се подигравам или да обиждам някого за това,че има мнение различно от моето,поздрави.
User's Signature

#1250 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2008 - 12:05 PM

Цитат

Цитат

Анна,Подкрепям Бинго и Лайката,стандарта си е стандарт,лош или добър,харесва ни или не,съдиите
са длъжни да съдят по-него.Друг е въпроса ,че някой не признават този стандарт.Не визирам никой,по-принцип говоря. :palec:
Стандарта си е стандарт и трябва да се спазва,нали по нещо трябва да се съди това куче,нали е направен за това,

#1251 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2008 - 12:35 PM

пак казвам,съгласна съм с вас,но пониже ми харесват и кучета,които не се вписват в стандарта,например трицветните,с по-късия косъм,питам как седят нещата с тях,дали компетентните хора,които пишат във форума,могат да ми отговорят,за отклонения ли се смятат,за мелези или др. щом нещо те интересува и не си на ясно,логично е да питаш нали така?
User's Signature

#1252 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2008 - 01:03 PM

Цитат

пак казвам,съгласна съм с вас,но пониже ми харесват и кучета,които не се вписват в стандарта,например трицветните,с по-късия косъм,питам как седят нещата с тях,дали компетентните хора,които пишат във форума,могат да ми отговорят,за отклонения ли се смятат,за мелези или др. щом нещо те интересува и не си на ясно,логично е да питаш нали така?

Ми като питах в темата "Овчарските кучета на балканите " на 174 стр.,да не би някой да ми отговори?!
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1253 Guest_bingo12_*

• Група: Гости

Публикувано: 29 January 2008 - 02:22 PM

Цитат

Бинго 12,не бързай да раздаваш съвети,а опитай да разбереш,какво имат в предвид хората. аз съм привърженик на точно тези "автентични" кучета,които за моя радост често се показват във форума,става въпрос за т.н работни кучета. никой не оспорва стандарта,просто много хора не му обръщат внимание и се водят от собствени предпочитания,хора като горския например ползва кучетата за да му пазят овцете,за какво им е да знаят колко зъби трябва да има кучето и т.н. аз влизам в темата за да се осведомя и някой по-компетентен да корегира мнението ми,но... мисля,че само с четене не става,както ти препоръчваш. ако държиш да налагаш мнение това не е мястото

Анна 3, поредното Ви включване само затвърдява думите, които съм казал преди по отношение на коментарите, които правите.

Човек, колкото по-малко знае, толкова по-голямо самочувствие има. На Вас хем Ви липсва яснота по отношение на това, което коментирате, хем влизате нахъсана.

Аз не давам съвети, а напротив опитвам да разбера какво казват хората, но виждам, че само приказват. Попитах какъв е критерият за автентични, обясних, макар и повърхностно какво означава автентичност. Хайде, обяснете Вие.

Никой не оспорвал стандарта, но хората не му обръщали внимание и се водели по собствени предпочитания. ОК, нищо лошо. Но такива хора могат да си препускат колкото искат по чукарите и да не опитват да превръщат примитивния кучкарлък в нещо друго.

Горския не се бил интересувал колко зъба има кучето в устата му, важното е да му пазят овцете. Да, но този горски утре ще тръгне да запложда с това куче или пък да иска да получи кученца от него, ако е женско. Като не знае каква е причината да ги няма тези зъби в устата му каква селекция ще води. Или може би това е автентичната селекция, която споменавате без да разбирате.

Пишете, че влизате да се осведомите и някои по-компетентен да коригира мнението Ви. Ами как да го коригира, след като сте предубедена и не желаете да се вслушвате, а искате и вие да коментирате. Казах Ви може би ще можете да го правите качествено, но така като Ви гледам присъствието до момента, необходими са Ви поне още 5-6 години.

Не си налагам мнението, но Вие и тук си противоречите хем сте във форума, за получите мнение, хем казвате, че на тези, които дават мнение не им е тук мястото. Ха сега де!

И нещо встрани от Вас, което прочетох. Г-н Попов казва някъде назад, че някакво куче било продукт на жесток инбридинг. Бих се радвал на разтълкуване на този термин.

#1254 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2008 - 02:38 PM

Цитат

Цитат

Не си ли чувал израза:една сюрия хора или цяла сюрия от хора?
User's Signature

#1255 Потребителят е офлайн   borislav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2008 - 04:05 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Не си ли чувал израза:една сюрия хора или цяла сюрия от хора?

Мисля, че съм го чувал.

#1256 Потребителят е офлайн   GORSKI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 29 January 2008 - 05:32 PM

Горския не се бил интересувал колко зъба има кучето в устата му, важното е да му пазят овцете. Да, но този горски утре ще тръгне да запложда с това куче или пък да иска да получи кученца от него, ако е женско. Като не знае каква е причината да ги няма тези зъби в устата му каква селекция ще води. Или може би това е автентичната селекция, която споменавате без да разбирате.

[/quote]
г-чо аз се интересувам от всичко и ако некои токущо излюпен не вярва да  заповяда да види.Почти всички кучета носят кръв от мойте.Затова некой немат и глави и др. части от тялото. ;D и досега никога несъм пускал обяви за малки веднага ги раземат. Имам селекция която ти или некои др.никога нема да направи а може да мечтае само.КОЙТО ИЗКА ДА ЗАПОВЯДА ДА ВИДИ ДАЛИСЪМ ПРАВ

#1257 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2008 - 05:36 PM

Леко,леко,нещо се увличате и не внимавате ,какво пише опонента.
User's Signature

#1258 Потребителят е офлайн   GORSKI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 29 January 2008 - 05:40 PM

Цитат

Леко,леко,нещо се увличате и не внимавате ,какво пише опонента.
:-ако неви изнася ваша работа :angry:

#1259 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2008 - 05:49 PM

Какво не ми изнася Горски.
User's Signature

#1260 Потребителят е офлайн   Taro-68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2008 - 05:56 PM

Еееее,че тои Горския стигнал върха на селекцията! Ами ние кво ще правим от тук натам :o :o :o

• (136 Страници) +
  • « Първа
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни