Dog.bg Форуми : Кучета пазачи на стадата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (136 Страници) +
  • « Първа
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кучета пазачи на стадата

#1421 Потребителят е офлайн   rovshan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 March 2008 - 04:05 PM

Цитат

Цитат

кучето се казва Дженк  и е  5г

А изглежда много по-стар.
Което не е на хубаво..
теб пьк коите пита  гледаи си  ,,алабая,,  :'(

#1422 Потребителят е офлайн   rovshan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 04:07 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Което не е на хубаво..
                                                                                                                                    :->) :->) :->)красиво  мощно и великолепен мъжкар да ви е жив и здрав на красивото и слепия се радвал :yahoo: :yahoo: :palec: :palec:
благодаря  живи и  здрави

#1423 Потребителят е офлайн   rovshan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 04:12 PM

балкан

#1424 Потребителят е офлайн   rovshan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 11:19 PM

.

#1425 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 11:22 PM

Хубава снимка и хубаво куче! БРАВО!  :yahoo:
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#1426 Потребителят е офлайн   rovshan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 11:33 PM

татко и щерка

#1427 Потребителят е офлайн   SHOMBA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2008 - 08:04 AM

Цитат

Цитат

Което не е на хубаво..

И как определи ,че изглежда много по-старо,ако не е тайна разбира се? :blink: ;D
User's Signature

Всеки вижда как изглеждаш,но малко чувстват какъв си...

#1428 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2008 - 10:07 AM

Цитат

балкан
  Колега, това куче, ако е от бай Иван Гардански, то бащата - стария, червения Генчо, който купих от бай Томе Манджуков от Костенец му го подарих аз. За съжаление бай Иван кастрира - младия. Иначе кучето е едро и със страхотен характер, но малко лека глава. Има братя и сестри, някои от които в Пещера. После не знам как убедиха бай Иван, който ми е един ат най-голямите приятели та даде червения Генчо. В миналото Гардански беше един от най-великите в тая порода и невероятен овчар! През 70-сетте и 80-сетте г. имаше кучета, каквито никъде не можеха да се видят и така до 1991/1992г. За това му подарих Генчо през 1995г. на 8г. за да се ПОДХВАНЕ отново със стара истинска кръв. Но за съжаление той искара едно кучило и даде кучето във Велинград при Иван Баев където то умря от старост. При Баев умря и Пепеляновото куче, но при него то дойде много расипано от крадеца, който сега се пише горям радетел - КАРАКАЧАНИСТ и се крие като мишок. По принцип Иван Баев обичаше и събираше стари и истински кучета при себеси и имаше доста добър отбор, като някои от кучетата му бяха, а и до ден днешен са от мен и кръв, която съм развивал.    Бай Иван Гардански на времето, когато аз бях ученик имаше отбор от над 10 кучета кое от кое по-добри, но имаше  два песа, които няма да забравя никога! Това бяха Гривчо и Синапа. Те бяха еднакви на ръст като Гривчо беше много малко по-висок и по-сух, а Синапа беше с по-тежък труп и по гол, та даже съвсем късокосмест. На кантара в стопанския двор удари 88кг. Беше бял с малко черни петна и пръски и бай Иван го беше купил от Банско. Имаше малко по-изразен стоп и по-кръгли очи и беше като цяло малко по-лимфатичен. Гривчо си беше негово производство, по-облечен и красив, много широк и с дебели крака и муцуна и може би малко по-лек, но също много едър и як. Муцуната му беше като бордюр дълга и дебела и без стесняване към носът. Никакъв стоп ама нула! Малки очета дълбоко поставени и едно залепено триъгълно и облечено ухо. Рядко красиво и породно куче. Измерихме и кучешките му зъби и бяха невероятните 39мм. Въобще в Костандово и Дорково някога имаше много, а и много сериозни и едри овчарски кучета. Имаше и малко по-дребни, но много красиви и те обикновенно бяха по-облечени. В държавните овчарници въобще се поддържаше великолепна популация!  Поздрави.
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#1429 Потребителят е офлайн   rovshan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2008 - 10:18 AM

за синапа се  бьркаш нее от банско а от  дорково от Качака

#1430 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2008 - 10:20 AM

Цитат

за синапа се  бьркаш нее от банско а от  дорково от Качака
  Може ще питам пак бай Иван Гардански! Позддрави.
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#1431 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2008 - 10:58 AM

Стефко я кажи пак за СИНАПА, защото направо ме жегна като прочетох това име !!!

В края на 80-те и началото на 90-те години един "помак" на име Емил Кючуков от Дорково
се бе оженил за "туркиня" от Загориче (Шуменско) и тоя същия Емо бе донесъл на дядо си от
Шуменско едно малко кученце на име БАЛКАН. Та тоя БАЛКАН, мисля около 5 месечен вземал та
удушил в играта си кокошка или пили в двора на стария турчин и дядото го цапардосал с един колец.
Изхвърлил го на сметището, защото мислил че е умрял и толкоз - оттървал се от БАЛКАНЧО, да ама не
кученцето не умряло и го намерило едно момче което го съзвело и хранело известно време преди да го
подари на чичо ми. Чичо го донесе в двора на дядо ми на Добротица някъде 88 година, мисля но не съм
сигурен - трябва да попитам. В последствие ние баща ми и чичо ми купихме от Емил Кючуков много други
кучета, не мога да се сетя дали преди чичо да вземе Балкан ние взехме ГУДЖО и СИНАПА или след това..
ГУДЖО бе ксокосмест жълто червен пес със къс две рязани уши от дъното и рязана опашка от втори или
трети прешлен, а може и гиджук да се е родил незнам. Емил разправяше, че ГУДЖО бил син на СИНАПА от преди да го кастрират. СИНАПА бе много здраво и изключително широко куче, късокосместо, бяло със ситни пръски по цялото тяло и черна глава. Помакът разправяше, че тежал 90 кг, но ние никога не сме го теглили във нас. Синапа бе толкова сърцато куче, колкото и до сега не съм виждал. В същият този период когато той си живееше в нас на село, аз бях около 10 годишен и си учех на село, а след училище играех с другите деца. Един ден със Синапа както обикновено отивахме на пързалка и в края на селото ме нападна едно селско куче и ме захапа за крака, както Ситнапа си играеше с другите деца, когато видя какво става "дебелият и тежък" стар Синап (беше около 10 годишен) се стрелна като стрела и настигна кучето. Тогава наблюдавах нещо което ми се запечата в съзнанието за цял живот. Синапа го настигна и удари с лапа в кръста като лъв, другото куче падна на земята и за секунди Синап го бе удушил, но това не му стигна, ами взе та го изкорми и в последствие легна върху кървавото куче и се овъргаля в него докато от бял стана целия червен. До този ден бях виждал много кучета да се збиват, но такава бруталност не бях виждал никога. Усетих какво е да те защити собственото ти куче и да се
раздаде безрезервно за теб. Синапа бе толкова здрав, че аз го впрягах в специално направен от каиши
"хамут" и той теглеше моята шеина и шеината на сестра ми. Бяхме атракцията на селото и хората се кефеха когато ни гледаха, а Синапа си вървеше горд и не му пукаше от никой. Сестра ми бе в предучилищна възраст и го яздеше като магаре, а той се кефеше. Аз да не остана по-назад и да се покажа пред другите деца също се пробвах няколко пъти да го яздя, но той само ме изглеждаше някак странно и си сядаше, а аз се изхлузвах назад и падах от него. Кучето живя в къщи може би поне три години и много остаря, тогава баща ми го подари на един стар овчар - бай Сеит от с.Сърпово (Силистренско) където тои след година си и умря от старост.....

п.п.Имам още много случки със "стария" Синап, но ще ги оставя за друг път.....

Аз бях запомнил погрешно, че този Емил Кючуков е от Звъничево,
а той е бил от Дорково и сега се консултирах с баща ми, който дори е
запомнил и улицата на която е живял тогава човека, защото не веднъж му бе
пращал пари с пощенски запис. Любопитните хората от селото го питали, абе Ицо
за какво толкоз все пращяш пари в Пазарджишко, а баща ми и викал че си купува мебели....        

ЛУДА РАБОТА - КУЧКАРСКА !!!!!

User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#1432 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 07 March 2008 - 11:16 AM

Забравих да напиша, че същият тоя СИНАП ме учудваше постоянно !!!

Веднъж реших да го насъскам както съм съскал например Немските Овчарки
или всякаквите други кучета които сме имали и започнах да му подвиквам: дръж,
дръж Синапе, айде бе дръж, а той само ме гледа в очите и не реагира ни на човек, ни
на куче, а пък аз вече бях наблюдавал какво направи с кучето което ме нападна в края на
селото веднъж. Помака също разправяше, че бил страшен "давач" и за това го били кастрирали,
защото бил напускал стадото и отивал по кучки в други сюрии, където давел хорските кучета.....

Аз се разочаровах от него и се прибрах в къщи, когато се прибра баща ми и аз му разправям
че Синапа не реагира на дръж и той взема, че се обади на тоя помак Емо. Момчето вика, Синап
не знае дръж бе, ами УЖ и ние смях, бащата му казва а бе какво е туи УЖ ??? Емо вика: "Кога му
кажеш на Синапа, УЖ - той става с две сърца" и ние си викаме айде бре !!! На другия ден, отивам
аз на край селото при другите чобански кучета и както го държа на повод виждам, че към нас се
приближава един пес който ръмжи. Синапа гледа него, гледа мене в очите и аз леко му отпуснах
повода, а той не мърда и пак ме гледа. Докато му казах, УЖ бе Синапе и тоя се стрелна като
ЗМЕЙ, чак аз се изненадах с каква стръв тръгна...

User's Signature

Качена снимка

#1433 Потребителят е офлайн   tigar6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2008 - 01:00 PM

TORMENTOR  имаш данни за писател ;D ;D ;D ;D ;D
User's Signature

Разликата между човека и животното е тази, че човека има празнични дрехи.

#1434 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 07 March 2008 - 01:42 PM

Цитат

TORMENTOR  имаш данни за писател ;D ;D ;D ;D ;D

Щом казваш, че имам данни Тигре - значи може и да имам, знае ли човек ?????????
User's Signature

Качена снимка

#1435 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 07 March 2008 - 01:59 PM

rovshan, ти от Дорково ли си ??? 

Ако си от там, познаваш ли Емил Кючуков за който разправям аз,
че ни донесе в началото на 90-те години повечето от нашите първи кучета,
а и на нашите големи приятели - братята Назъм и Кязим Мюсерефови от с.Браничево ?

Ето и имената на някой от кучетата, които той донесе в "ДЕЛИОРМАНА":

БАЛКАН - бяло пале с тъмно-тигрови петна;
МЕЦО - бял със желти петна (много едър);
МУРГА - черно сив с жълт подпал (кастрак);
СИНАП - стар, около 10 годишен бял пес с черна глава и пръски (кастрак);
ПАНТЕР - младо бяло куче с черни петна и рязано мисля дясно ухо;
ГУДЖО - късокосмест, жълто-червен пес с две отрязани уши и гуджут;
РИЛА - млада бяла кучка с тъмно-тигрови петна;
МЕЧО - едър бял с тъмно-тигрови петна пес;
КЬОРАВИЯ - средно куче със мръсно, черно-тигров цвят, с отрезани уши и
с мътни, като че ли "слепи" очи, но виждащи съвсем слабо и много зъл на хора.

И още една "ИФА" с мъжки кучета, които докараха братята Мюсерефови във Шуменско !!!

п.п. Моят СУЛТАН е потомък на БАЛКАН, МЕЦО и РИЛА и досущ приличаше на дядо си БАЛКАН...

User's Signature

Качена снимка

#1436 Потребителят е офлайн   rovshan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2008 - 03:56 PM

да човека се казва Алил  много  кучета  заминаха  за  вашия  раион  някои от  тях  в  шумен остана  някое  хъбаво  куче и при нас  повече  ,,голаци,,  и според някои ,,специалисти,,  мелези  с азиатец

#1437 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2008 - 04:00 PM

Цитат

да човека се казва Алил  много  кучета  заминаха  за  вашия  раион  някои от  тях  в  шумен остана  някое  хъбаво  куче и при нас  повече  ,,голаци,,  и според някои ,,специалисти,,  мелези  с азиатец
  БЪРКАТЕ ВСИЧКО Е ОТ ПОПОВ ;D ;D ;D ;D ;D ;D

#1438 Потребителят е офлайн   rovshan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2008 - 04:35 PM

.

#1439 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2008 - 05:10 PM

Цитат

Стефко я кажи пак за СИНАПА, защото направо ме жегна като прочетох това име !!!

В края на 80-те и началото на 90-те години един "помак" на име Емил Кючуков от Дорково
се бе оженил за "туркиня" от Загориче (Шуменско) и тоя същия Емо бе донесъл на дядо си от
Шуменско едно малко кученце на име БАЛКАН. Та тоя БАЛКАН, мисля около 5 месечен вземал та
удушил в играта си кокошка или пили в двора на стария турчин и дядото го цапардосал с един колец.
Изхвърлил го на сметището, защото мислил че е умрял и толкоз - оттървал се от БАЛКАНЧО, да ама не
кученцето не умряло и го намерило едно момче което го съзвело и хранело известно време преди да го
подари на чичо ми. Чичо го донесе в двора на дядо ми на Добротица някъде 88 година, мисля но не съм
сигурен - трябва да попитам. В последствие ние баща ми и чичо ми купихме от Емил Кючуков много други
кучета, не мога да се сетя дали преди чичо да вземе Балкан ние взехме ГУДЖО и СИНАПА или след това..
ГУДЖО бе ксокосмест жълто червен пес със къс две рязани уши от дъното и рязана опашка от втори или
трети прешлен, а може и гиджук да се е родил незнам. Емил разправяше, че ГУДЖО бил син на СИНАПА от преди да го кастрират. СИНАПА бе много здраво и изключително широко куче, късокосместо, бяло със ситни пръски по цялото тяло и черна глава. Помакът разправяше, че тежал 90 кг, но ние никога не сме го теглили във нас. Синапа бе толкова сърцато куче, колкото и до сега не съм виждал. В същият този период когато той си живееше в нас на село, аз бях около 10 годишен и си учех на село, а след училище играех с другите деца. Един ден със Синапа както обикновено отивахме на пързалка и в края на селото ме нападна едно селско куче и ме захапа за крака, както Ситнапа си играеше с другите деца, когато видя какво става "дебелият и тежък" стар Синап (беше около 10 годишен) се стрелна като стрела и настигна кучето. Тогава наблюдавах нещо което ми се запечата в съзнанието за цял живот. Синапа го настигна и удари с лапа в кръста като лъв, другото куче падна на земята и за секунди Синап го бе удушил, но това не му стигна, ами взе та го изкорми и в последствие легна върху кървавото куче и се овъргаля в него докато от бял стана целия червен. До този ден бях виждал много кучета да се збиват, но такава бруталност не бях виждал никога. Усетих какво е да те защити собственото ти куче и да се
раздаде безрезервно за теб. Синапа бе толкова здрав, че аз го впрягах в специално направен от каиши
"хамут" и той теглеше моята шеина и шеината на сестра ми. Бяхме атракцията на селото и хората се кефеха когато ни гледаха, а Синапа си вървеше горд и не му пукаше от никой. Сестра ми бе в предучилищна възраст и го яздеше като магаре, а той се кефеше. Аз да не остана по-назад и да се покажа пред другите деца също се пробвах няколко пъти да го яздя, но той само ме изглеждаше някак странно и си сядаше, а аз се изхлузвах назад и падах от него. Кучето живя в къщи може би поне три години и много остаря, тогава баща ми го подари на един стар овчар - бай Сеит от с.Сърпово (Силистренско) където тои след година си и умря от старост.....

п.п.Имам още много случки със "стария" Синап, но ще ги оставя за друг път.....

Аз бях запомнил погрешно, че този Емил Кючуков е от Звъничево,
а той е бил от Дорково и сега се консултирах с баща ми, който дори е
запомнил и улицата на която е живял тогава човека, защото не веднъж му бе
пращал пари с пощенски запис. Любопитните хората от селото го питали, абе Ицо
за какво толкоз все пращяш пари в Пазарджишко, а баща ми и викал че си купува мебели....        

ЛУДА РАБОТА - КУЧКАРСКА !!!!!
Това е безкрайно интересно за мен и съвпаденията са повече от страхотни дори за скептик като мен-Тома Неверни! Ще говоря с бай Иван Гардански, но той не е от Дорково, а от съседното село, сега град Костандово!!! Ако наистина става въпрос за стария Синап то ние с бай Иван го мерихме на кантара на АПК-то. Беше ни повече ни по-малко 88кг. А доскоро имаше едно куче от ония, което аз помня от дете, което живя 24г. допреди 7/8 и накрая остана по кожа - без косми от старост. Ще му търся снимките и ако ги намеря ще ги пусна!!!
User's Signature

#1440 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2008 - 05:15 PM

Ефти каза че Алил се казва човека и е от Дорково. Той е закарал кучето по вашия край!  А Иванчо пак звъни без даго натискат!!! Мълчи че стана за кашмер на цял форум и вече нито си оригинален нито някога си бил актуален!!!
User's Signature

• (136 Страници) +
  • « Първа
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни