Цитат
gn.Atanasov imam vapros kam vas.Imam kucheta kangali i sam siguren che mogat da protivodeistvat na valk, no ne znam kak da gi naucha da hodiat kadeto triabva .Otglejdam goveda pasbishtno i ne se pribirat denonoshtno, kushetata sa s tiah postoiano,no kravite se otdeliat na otdelni grupi i valcite napadat izostanalite jivotni i malkite grupi.Kogato valk napadne govedo sa mu nujni chasove za da go ubie chesto dori uspiavat da izbiagat,revat za pomosht ama kuchetata ne hodiat,vaprosa mi beshe ima li niakakav priom da gi naucha da hodiat da im pomagat kogato gi chuiat da revat
Здравейте,
Зададох ви няколко въпроса, на които все още не съм получил отговор. Помествам снимка с малко текст към нея. Ако Вашите кучета не са започнали работата си като пазачи по същия начин, нищо не може да ги направи пазачи.
Това малко Кангалче с хубавото българско име Дена в момента /когато е снимано/ е на 50 дневна възраст. То живее със стадото кози от момента на раждането си и ще стане техен пазач, защото това ще са "неговите" кози и благодарение на силно развитото чувство за териториална принадлежност и социализираност към тези животни, и не на последно място, че е и с произход от кучета доказали се пазачи, ще ги пази с цената на всичко.
Ако Вашите кучета са тръгнали по същия начин, като това на снимката, ако са със същия произход, няма начин да не са пазачи. А ако не са, съжалявам, но няма и да станата такива.