Dog.bg Форуми : Кучета пазачи на стадата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (136 Страници) +
  • « Първа
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кучета пазачи на стадата

#841 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 January 2008 - 10:20 PM

Аз лично имам цветна снимка от 1981 година на която сам самия аз.

#842 Потребителят е офлайн   aborigen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Цитат

Цитат

Кой е починал и кой е племенника.
ТОЗИ НА СНИМКАТА Е НА СПАС ТУНИН НА БРАТМУ СИН ТОИ ПОЧИНА СКОРО И ТАЗИ СНИМКА НЕЕ ОТ ПРЕДИ 20 Г. ТОГАВА НЕМАША ЦВЕТНИ
Под снимката пише, че Жейо е роден 1986г ;D

#843 Потребителят е офлайн   GORSKI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Цитат

Нещо си в грешка и то голяма.
ТИ ДА НЕСИ ТОВАЕ НЕГОВАТА КЪЩА ;D ;D ;D

#844 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2008 - 10:23 PM

Това не  е ли блок

#845 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2008 - 10:26 PM

Абе Попов това тили си

#846 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2008 - 10:28 PM

Пак ли останах сам

#847 Потребителят е офлайн   boiko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Свиленград

Публикувано: 10 January 2008 - 10:30 PM

;D

#848 Потребителят е офлайн   boiko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Свиленград

Публикувано: 10 January 2008 - 10:31 PM

;D

#849 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2008 - 10:37 PM

Това са преки потомци на ВЕЛИКИЯ Янко убиец на вълци на бай Спас Тунев от с. Костенец. Първият макар и сниман на месеци възраст е баща на втория по-облечения. Кучетата дадох при моя братовчед Митьо "Бараката" и тая кръв чиста и неподправена и с тежък инбридинг и досега той пази при себеси. Това са последните генерации от няколкото произведени от бачи Мите!!!  Колкото до черното куче повечето от вас знаят- това е рлодължител на линията "Миро" на Беловския Мурад и е също троен инбридинг на Мурад.
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#850 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2008 - 10:40 PM

Това са преки потомци на ВЕЛИКИЯ Янко убиец на вълци на бай Спас Тунев от с. Костенец. Първият макар и сниман на месеци възраст е баща на втория по-облечения. Кучетата дадох при моя братовчед Митьо "Бараката" и тая кръв чиста и неподправена и с тежък инбридинг и досега той пази при себеси. Това са последните генерации от няколкото произведени от бачи Мите!!!   Колкото до черното куче повечето от вас знаят- това е рлодължител на линията "Миро" на Беловския Мурад и е също троен инбридинг на Мурад.
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#851 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2008 - 10:44 PM

Ванката пак си легна,вече си пораснал не си като на снимката с лайката. :yahoo:
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#852 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2008 - 11:07 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Кой е починал и кой е племенника.
ТОЗИ НА СНИМКАТА Е НА СПАС ТУНИН НА БРАТМУ СИН ТОИ ПОЧИНА СКОРО И ТАЗИ СНИМКА НЕЕ ОТ ПРЕДИ 20 Г. ТОГАВА НЕМАША ЦВЕТНИ
Под снимката пише, че Жейо е роден 1986г ;D
  Немаше на село, а в по-цивилизования град цветна фотография има още от края на седемдесетте и снимки на банските кучета на бай Кольо Крокодила правени тогава, сме публикували с отец Петър Петков тогава, когато много от пишещите във форума не са били родени!!! Тези снимки са правени от ОТЕЦА и от мен и са публикувани отдавна. А специално тази я направи бате Лучко Хантов точно когато купих кучето и го докарах в Пазарджик. Има още цяла серия от тези снимки. Не виждате ли че на тази съм съвсем младо момче и когато е правена нито един от пишещите сега във форума освен Ефти не се е занимавал с породата!!! Йок май е фалшива а? На Вълко Стефанов от Пазарджик вуйчо му беше председател на АПК- Шумата където бяха костенските стада и тези кучета и той ме заведе там. Кучето на снимката е на 11 месеца и има много по-добри фотоси, които ще се опитам да открия и да пусна. А ако на някой не му изнася че от доста години съм в тая порода си е само негов проблем. Какво съм виновен че освен физически и интелектуално го превъзхождам и по стаж в овчарското куче!!!
User's Signature

#853 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2008 - 11:14 PM

Цитат

Не това е на бай Димитър Попов сина.Стефане това син ли е на Янко.
Браво, бако Ване само ти позна че на снимката съм аз. Ще пусна нейно по контрастно и чисто копие за да могат тия дето се отвиват да се завият.
User's Signature

#854 Потребителят е офлайн   Тодоров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2008 - 11:20 PM

Поздрави от нас......... :blink:

#855 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2008 - 11:46 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

;)Качена снимка
  Благодаря ти колега!!! На тая снимка съм преди повече от ДВАЙСЕТ години и това е кучето Жейо, който купих от брата на баъ Спас Туневия, а на снимката е на 11 месеца. Сега ще пусна негови пра-пра-пра внуци!
Абе това до кучето не е ли на Спас синъму. ;D
ТОВАЕ НА С. ПЛЕМЕНИКА  КАДЕТО ПОЧИНА
Бре защо така бре дЕте??? Научи се да не бързаш защото още много имаш да учиш! А когато не знаеш изчакай, бъди търпелив, учтив, уважавай по-възрастните и купувай от тях знания, ако успееш да ги спечелиш! На тази снимка съм аз и то когато още си бил в молекулярно състояние някъде в пространството. Всъщност имам въпрос пред целия форум за да разберат, че нямам нещо против теб: кажи чичовото коя година си роден и ще разберат всички защо ти прощавам всичко, което грешиш в сайта!!! Иначе аз от сърце се радвам дечица да участват във всяка дейност свързана с породата и това че си запален е похвално. Но пак ти казвам : търпението е признак на интелект и като пораснеш ще разбереш че съм бил добронамерен към теб. През 1983г. съм създал секция Българско овчарско куче към киноложко дружество Пазарджик при ОС на БЛРС. А овчарско куче съм показал на изложба десет години преди това. През 1977 година показах такива кучета в Пловдив, а през 1978 вече съдийствах. През 1980г. участвах на световното ЕКСПО 80 в Пловдив, а през 1984г направих първата изложба на овчарското куче в Пазарджик. Във всички тези години съм бил сам макар че през 1983г. у нас дойдоха Методи Серафимов Стефанов-"Мето" от Богдановдол Пернишко, Пафката "Кривия" от Суходол, Славчо, Метката и Митко Бараката също от Суходол и отидохме при бай Иван "Катевия и така се започна общуването из цялата страна на хора обичащи тази порода! С кучета произведени от мен и подарени из цялата страна работят всички без изключение регионални клубове на НК БОК в страната, а и почти всички алтернативи. До преди три години съм произвел над хиляда кутрета и само съм подарявал. Сега и продавам и подарявам, но на теб бих подарил на драго сърце-само да го гледаш добре и то от тая кръв, която имаше бащати като по-млад! Бъди по-скромен и ще имаш повече успехи, каквито от сърце ти желая!!! Поздрави!  
User's Signature

#856 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2008 - 08:52 AM

Добро утро на ранобудните. виждам,че пак сте пуснали снимки на любимите ми стари и не дотам стари кучета. мисля,че да се произведат подобни отлични животни(от старите времена) са нужни редица фактори като гени,добро и правилно отглеждане,средата в която растат и живеят и др. мисля,че най добре за тях е не да бъдат на синжири,а да работят ,да ходят с животните и когато се размножават,естествения подбор да играе главната роля. в същото време съзнавам,че това е много,много трудно.
User's Signature

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "

#857 Потребителят е офлайн   Тодоров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2008 - 09:13 AM

Добро утро...Черното куче е просто страхотно,нямам думи!!! :o Мисля,че що се отнася до подбор и развъдна дейност Стефан Попов е ненадминат аз съм се убедил в това...а и снимките го доказват :blink:

#858 Потребителят е офлайн   GORSKI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 11 January 2008 - 09:28 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

;)Качена снимка
:orбате Стефчо я да видим селекциятати а не на хората която си пресвояваш lleyes:
  Благодаря ти колега!!! На тая снимка съм преди повече от ДВАЙСЕТ години и това е кучето Жейо, който купих от брата на баъ Спас Туневия, а на снимката е на 11 месеца. Сега ще пусна негови пра-пра-пра внуци!
Абе това до кучето не е ли на Спас синъму. ;D
ТОВАЕ НА С. ПЛЕМЕНИКА  КАДЕТО ПОЧИНА
Бре защо така бре дЕте??? Научи се да не бързаш защото още много имаш да учиш! А когато не знаеш изчакай, бъди търпелив, учтив, уважавай по-възрастните и купувай от тях знания, ако успееш да ги спечелиш! На тази снимка съм аз и то когато още си бил в молекулярно състояние някъде в пространството. Всъщност имам въпрос пред целия форум за да разберат, че нямам нещо против теб: кажи чичовото коя година си роден и ще разберат всички защо ти прощавам всичко, което грешиш в сайта!!! Иначе аз от сърце се радвам дечица да участват във всяка дейност свързана с породата и това че си запален е похвално. Но пак ти казвам : търпението е признак на интелект и като пораснеш ще разбереш че съм бил добронамерен към теб. През 1983г. съм създал секция Българско овчарско куче към киноложко дружество Пазарджик при ОС на БЛРС. А овчарско куче съм показал на изложба десет години преди това. През 1977 година показах такива кучета в Пловдив, а през 1978 вече съдийствах. През 1980г. участвах на световното ЕКСПО 80 в Пловдив, а през 1984г направих първата изложба на овчарското куче в Пазарджик. Във всички тези години съм бил сам макар че през 1983г. у нас дойдоха Методи Серафимов Стефанов-"Мето" от Богдановдол Пернишко, Пафката "Кривия" от Суходол, Славчо, Метката и Митко Бараката също от Суходол и отидохме при бай Иван "Катевия и така се започна общуването из цялата страна на хора обичащи тази порода! С кучета произведени от мен и подарени из цялата страна работят всички без изключение регионални клубове на НК БОК в страната, а и почти всички алтернативи. До преди три години съм произвел над хиляда кутрета и само съм подарявал. Сега и продавам и подарявам, но на теб бих подарил на драго сърце-само да го гледаш добре и то от тая кръв, която имаше бащати като по-млад! Бъди по-скромен и ще имаш повече успехи, каквито от сърце ти желая!!! Поздрави!  
бате Стефчо я покажи та зи прослувута селекция а не на хората която си пресвояваш за твоя

#859 Потребителят е офлайн   orlandopg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2008 - 09:50 AM

Вярно е "ненадминат" Попов в селекцията,особено когато "произвежда" чужди кучета(дори спрямо хора които са най-близки негови съратници в момента),или когато трябва да рекламира като разплодник "плашещ с гласа си" куче с липси в зъбната формула и показвано винаги с опашка между краката.  ;D "Тодоров",не ви познавам и е нормално да хвалите човека от който е кученцето ви,но снимките по които "си личи" селекцията на г-н Попов(в повечето случай) са на кучета купени от него или собственост на други хора  ;) И не се "заяждам" просто споделям наблюдения и получена информация.
Хубав ден на всички .

#860 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2008 - 09:58 AM

Цитат

Добро утро на ранобудните. виждам,че пак сте пуснали снимки на любимите ми стари и не дотам стари кучета. мисля,че да се произведат подобни отлични животни(от старите времена) са нужни редица фактори като гени,добро и правилно отглеждане,средата в която растат и живеят и др. мисля,че най добре за тях е не да бъдат на синжири,а да работят ,да ходят с животните и когато се размножават,естествения подбор да играе главната роля. в същото време съзнавам,че това е много,много трудно.
  Еми тогава да вземем по една гега и по къра ;Dаз има при кого да ида. ;D ;D

• (136 Страници) +
  • « Първа
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема